Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 323 z 97r. niestety spalanie przy dzisiejszych cenach paliw zaczyna rujnować budżet. Podjąłem decyzję o zmianie albo na diesla albo na benzynę tylko 1,8 podobno dosyć oszczędny silnik. Myślałem o zagazowaniu ale to chyba zły pomysł ponieważ może to byc początek końca silniczka, który sprawuje się bardzo dobrze. A co waszym zdaniem jest w tej chwili najlepszym rozwiązaniem by auto spalało na poziomie 7-8 litrów , a nie 12-14?
"Jak się przyłożysz to osiągniesz każdy cel"
Opublikowano

Kolego prawda taka jak pali ci te 12-14 litrów a chcesz mieć spalanie na poziomie 8 litrów kup diesla 1.8 tds , spalanie w silnikach 1.6 i 1.8 kształtuje sie i tak w granicach 9-11 litrów przy spokojnej jezdzie .

Osobiście jeśli bym miał 2.3 w bdb stanie to nawet nie zastanawiałbym sie nad i nstalacją lpg ,wystarczy dobry zakład i śmigasz za połowe tego co wypłacisz na benzynke, wiem że zaraz mnie zlinczują że polecam gaz do bmw :mrgreen: ale takie moje zdanie ja smigam 1.8i na oponach 225\45\17 i przy normalnej jezdzie spala mi około 12 litrów w mieście gazu wiec za te 12 litrów gazu kupiłbym ok 5,5 litra benzyny wiec różnica jest widoczna.

Opublikowano
Osobiście jeśli bym miał 2.3 w bdb stanie to nawet nie zastanawiałbym sie nad i nstalacją lpg ,wystarczy dobry zakład i śmigasz za połowe tego co wypłacisz na benzynke, wiem że zaraz mnie zlinczują że polecam gaz do bmw

Popieram. :cool2: W przyszłości planuję większy silnik i jazda na LPG. :mrgreen:

Teraz masz pewność i wiesz czym jeździsz. Wiesz co może a co nie powinno się zepsuć a kupisz coś innego i może być (ale nie musi) problem, bo coś się może sypać. Ja bym tak zrobił - a Ty rób jak uważasz. ;) :mrgreen:

Opublikowano
Ja tez bym gazowal skoro pewny jesteś swojego silnika.A nigdy nie wiadomo co sie trafi w nowym nabytku.Ja w przyszłości myślę o 328 i też zeby go zagazować.mam 1.8is na sekwencji i póki co(odpukac!)nic sie dzieje.Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

No wlasnie a co z tym odatkiem na LPG? Chlopaki wiecie cos wiecej bo takie plotki juz kraza od dluzszego czasu i zaczynam sie niepokoic. :roll:

zainteresowalem sie i postanowilem poczytac info.

link dla zainteresowanych

http://www.money.pl/podatki/wiadomosci/artykul/akcyza;w;gore;-;money;pl;protestuje,217,0,347609.html

MOwiac w skrocie teraz w 1 tonie gazu jest zawarte ok.700zł podatku, chca go podniesc do 1100zł wiec cena 1 litra LPG bedzie wyzsza o 30gr.

Jak to napisali...i tak kupia bo jezdzic musza.

no i zmiany te chca juz wprowadzic od 1 wrzesnia

Edytowane przez czestek1
Opublikowano

a ja mysle nad sekwencja do mijej 1.8 m40

...we wro dobry taki jeden gaziarz powiedzial mi 1900zl za sekwencje podwarunikiem ze to zeczywiscie m40 a nie inny... :worried: ....

Opublikowano
A znasz jakieś opinie na temat tego gazownika?lepiej czasem ciut wiecej zaplacić i mieć wszystko ok niż później sie denerwować.Mnie do 1.8 16V sekwencja wyniosła 2400zł
Opublikowano
Często ludzie mnie pytają "mikołaj co za sens jest kupić 2.8 i założyć tam gaz" Ja odpowidam " takie auto to wilk w owczej skórze... Jak chcesz oszczędnie to LPG, a jak chcesz bokiet to jedno uderzenie palcem mikrostyk centralki i ślizgasz jak chcesz" :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
A znasz jakieś opinie na temat tego gazownika?lepiej czasem ciut wiecej zaplacić i mieć wszystko ok niż później sie denerwować.Mnie do 1.8 16V sekwencja wyniosła 2400zł

koles juz w 3 aucie u niego zakladal gaz i sobie chwali..inni tez maja onim dobre zdanie i chwala go i polecaja....

Opublikowano
Mam 323 z 97r. niestety spalanie przy dzisiejszych cenach paliw zaczyna rujnować budżet. Podjąłem decyzję o zmianie albo na diesla albo na benzynę tylko 1,8 podobno dosyć oszczędny silnik. Myślałem o zagazowaniu ale to chyba zły pomysł ponieważ może to byc początek końca silniczka, który sprawuje się bardzo dobrze. A co waszym zdaniem jest w tej chwili najlepszym rozwiązaniem by auto spalało na poziomie 7-8 litrów , a nie 12-14?

1.6 m43 srednie spalanie 8l w czym przewaga jazdy po miescie...odcinki po 12km do pracy i z powrotem

pozdro

Opublikowano
od poniedziałku do piątku na lpg do pracy a w weekend na pd drift:)

co wy piszecie?? Ja założyłem po połowie roku użytkowania auta LPG sekwencje BRC na wtryskach max i jedzie na gazie ciut lepiej niż na benzynie to o czym tu dyskusja!! Dobra instalacja i dobry gazownik i jest git-śmieszą mnie teksty "oooo bmw gazować wstyd"!! :doh:

a co do spalania hmmmm... nikt nie powie mi że spalanie jest duże

Mam butle do której wchodzi 35L i zrobiłem co do kilometra 350km czyli równiutkie 10L/100km i nikt co ze mną jechał nie powie mi że jeżdżę jak emeryt bo aż mi czasem auta szkoda :twisted:

Opublikowano
zakładaj gaz i sie nie zastanawiaj nawet. Ja mam M50 bez Vanosa 2.0 w mieście spala mi około 13-17 litrów, w systemie mieszanym około 13.5 w trasie na zbiorniku 45 litrów wchodzi przy oponach 215x45x17" 10.9 przy średnich prędkościach 120-160

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...