Skocz do zawartości

Panowie... coś mnie trafi.. Pęknieta szyba czołowa ;|

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy wymianie wycieraczek jedno z ramion wycieraczki wyskoczyło mi z ręki i przywaliło w szybę, pomijam fakt ze specjalnie wcześniej podłożyłem coś żeby tak się nie stało. Efekt jest taki że mam pęknięta szybę w okolicy podszybia :duh: :cry2: Pociesza mnie jedynie to że i tak miałem wymienić ponieważ stare wycieraczki zrobiły mi piękne rysy. Pytania są następujące; kupić nową czy używaną w dobrym stanie? Ile kosztuje nowa szyba + wymiana i używana + wymiana? Jak udokumentować ten fakt żeby w przypadku sprzedaży auta kupujący nie miał wątpliwości dlaczego wymieniałem, dodam że mam na szybach nabity numer WIN.
Opublikowano
szybe kupuj nową , mysle ze zamiennik kupisz za ok 400pln za wymiane ok 100-150 pln uszczelka do szyby ok 85pln, a co do tłumaczenia to poprostu kamien uderzyl ,mysle ze nikt nie bedzie wnikał , tak dla ciekawosci to w ASO szyba ok 1100pln ale za wymiane biorą kosmos cene
Opublikowano (edytowane)
Jak udokumentować ten fakt żeby w przypadku sprzedaży auta kupujący nie miał wątpliwości dlaczego wymieniałem, dodam że mam na szybach nabity numer WIN.
Najlepiej udokumentujesz robiąc zdjęcia potem na płytkę i do papierów buni Edytowane przez Adam318
Opublikowano
gregu zrob zdjecie peknietej szyby przed wymiana.potem powiesz co sie stalo naprawde.a jak bedziesz mial zdjecie to nikt cie nie bedzie posadzal o jakis wiekszy dzwon.pozdro :mrgreen:
Opublikowano
gregu zrob zdjecie peknietej szyby przed wymiana.potem powiesz co sie stalo naprawde.a jak bedziesz mial zdjecie to nikt cie nie bedzie posadzal o jakis wiekszy dzwon.pozdro :mrgreen:

Zostawię szybę żeby nie było wątpliwości ;) Jutro zacznę się rozglądać za firmą która mi wymieni szybkę. BTW Jak to jest z naklejką rejestracyjną na szybę? Trzeba robić jakieś kombinacje żeby uzyskać nową?

Opublikowano
Jak to jest z naklejką rejestracyjną na szybę? Trzeba tego a robić jakieś kombinacje żeby uzyskać nową?
Mi kiedyś wymieniali szybę i oczywiście ją wyrzucili, 2 lata jeździłem bez bo zawsze miałem za daleko do WK (ok 1km:)) w tym czasie miałem kilka kontroli i nikt się nei czepiał, ewentualnie kosztuje to 100pln. Kolejna opcja jest taka że zgłaszasz w WK uszkodzenie nalepki i za chyba 30pln dostajesz następną (bez wyrabiania tablic) tylko po jakimś czasie bo nie robią tego na miejscu.

3 opcja najbardziej życiowa. Powiedz wymieniaczom by przełożyli nalepkę. Kolega który ma warsztat zawsze tak robi. trzeba tylko suszarką podgrzać ją inaczej będzie się rwała i powolutku odklejasz i przekładasz . Opatentowane na kilku czołowych

Opublikowano

Szyba nowa

Ja jak poszedłem do sklepu z szybami to mnie miło zaskoczyli:

250 normalna zielona

280 zielona z zielonym pasem u góry i tą wziąłem

Na allegro droższe używane widziałem.

Wymiana nie powiem ile bo nie wiem

a co do naklejki-ci co mi wymieniali to mi ją ze starej zdarli i na nową przykleili ale po miesiącu odpadła to obkleiłem ją do okoła taśmą przeźroczystą-zawsze mam iść po duplikat (kolega mi mówił że coś +/- 50zł)

ale leniwy jestem i czuje że ta już do końca zostanie :D:D:D

Opublikowano
Kolega ma mi po znajomości załatwić szybką wymianę w Pilkingtonie :) od razu z przeniesieniem naklejki. Ciekawe ile powiedzą tam :D i czy będą mieli np uszczelkę od ręki. Jutro porobię faktycznie jakieś zdjęcia wrzucę na płytkę i tyle nic więcej nie poradzę.
Opublikowano
Apropo wymiany uszczelki przy szybie przedniej w e46. Wcale nie trzeba nowej zakładać jeżeli stara jest cała nie uszkodzona, sparciała, czy rozerwana. Ja wymieniałem sam szybę i uszczelke w całości odzyskałem. A w zakładach zajmujących się wymianą szyby wszyscy chcieli wymieniać uszczelke na nową i 100 zł niepotrzebnie wydane.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Wymiana szyby to koszt około 600zł a co do naklejki na szybę to chłopaki którzy sie tym zajmują na pewno sobie poradzą. ( podgrzewają i odklejają od starej szyby)
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Kolega ma mi po znajomości załatwić szybką wymianę w Pilkingtonie :) od razu z przeniesieniem naklejki.

Wymieniałem w Pilkingtonie w Katowicach w zeszłym roku, goście są profesjonalni, przekładka naklejki ok, reszta b/u.Ceny przystępne.Daj znać co i jak.

Opublikowano
Kolega ma mi po znajomości załatwić szybką wymianę w Pilkingtonie :) od razu z przeniesieniem naklejki. Ciekawe ile powiedzą tam :D i czy będą mieli np uszczelkę od ręki. Jutro porobię faktycznie jakieś zdjęcia wrzucę na płytkę i tyle nic więcej nie poradzę.

Trochę masz daleko, ale w Katowicach jest zakład który zajmuje się wymianą szyb, korzystają z produktów Pilkingtona. Nie wiem jak do Twojego modelu, ale wcześniej wymieniałem w kilku samochodach i zawsze było najtaniej w okolicy i bardzo dokładnie.

Jeśli chodzi o naklejkę - suszarka i przekładka - warsztat powinien Ci to bez problemów wykonać.

Opublikowano
Już wiem że z uszczelką będzie kosztować 420zl, a bez 360zl(przy okazji będe miał pasek przeciwsłoneczny :) ). Uszczelkę też wymienię żeby nie okazało się że będzie mi się woda lała. Chyba że powiedzą że nie ma takiej konieczności.
Opublikowano
właśnie wczoraj wymieniałem szybe w e 36... więc szyba Pilkington z paskiem u góry 320zł (w tym robocizna 100), uszczelka 60 zł + 10zł za odzyskanie naklejki, więc razem 390 zł.Polecam gościa w Czeladzi- Piaskach.
Opublikowano
Godzina roboty i po bólu :) Szybka jak nowa. Przy okazji dowiedziałem się że gdybym wymieniał w serwisie to i tak wezwali by tych gości którzy wymieniali mi wczoraj szybę :) tylko cena by się różniła. :D
Opublikowano

cyt:" Ja bym sie wymiana szyby w kontekscie odsprzedazy nie przejmowal.

Jezeli ktos wnioskuje z wymiany przedniej szyby, ze samochod jest powypadkowy, to gratuluje .''

a czy przy wystrzeleniu poduszki pow. pasażera klapka zazwyczaj nie wybija przedniej szyby ?

Opublikowano

Jezeli ktos wnioskuje z wymiany przedniej szyby, ze samochod jest powypadkowy, to gratuluje .''

a czy przy wystrzeleniu poduszki pow. pasażera klapka zazwyczaj nie wybija przedniej szyby ?

To chyba zalezy od modelu bo chyba w e36 coupe tak było. Ja już mam cala dokumentacje wraz ze skanem rachunku za szybę i zdjęciami z montażu.

Opublikowano

mi w compakcie przy dość niezłym dzwonie klapa wybiła (pajęczyna) szybę i policjant skarżył kobietę co jechała jako pasażer że jechała bez pasów i głową wybiła szybę :duh: :duh: :duh:

ale fakt żeby stracić przednią szybę wystarczy kamyczek który wyleci z pod koła auta jadącego przed nami po marnej nawierzchni niekiedy

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Trochę masz daleko, ale w Katowicach jest zakład który zajmuje się wymianą szyb, korzystają z produktów Pilkingtona. Nie wiem jak do Twojego modelu, ale wcześniej wymieniałem w kilku samochodach i zawsze było najtaniej w okolicy i bardzo dokładnie.

Możesz podać namiary na ten warsztat? Po dzisiejszym gradobiciu pozbyłem się przedniej szyby i musiałbym coś z tym zrobić...

Opublikowano

moze to komus pomoze ja wyminialem szybe w firmie marco polo w krakowie niestety mialem opcjie z czujnikiem deszczu oraz jesli nie przeklamie nazwy fotohromatyczna koszt 2500 zl zrezygnowalm z foto.....

wziolem tylko z czujnikiem za 1200 zl z wymiana i zileonym paskiem :)

Opublikowano
Mi też ostatnio ktoś przywalił w szybę z wycieraczki. I byłem u gościa co wstawia szyby to za zielona z paskiem nowa + wymiana, ryczy sobie ten gościu 360zł! wydaje mi się nie drogo...