Skocz do zawartości

Never stand still - premiera nowej 7ki + fotki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehe tez tak mowie nie nawidze kopiowania i w tym miejscu gratulacje dla nowego mondeo ktore zklejili z 10 roznych modeli i wyszlo i tak szkaradne i tak haha po za tym wracajac do BMW mi to przypomina styl brytyjski nie wiem do jakiego auta porownac ale auto jest wysokie mocno sciete z przodu i z tylu taki styl mieli niegdys brytyjscy producenci limuzyn ;]

autko na pewno sie przyjmie ja pamietam jakie mialem wrazenia gdy wyszla E65 hehe nie wiedzialem co to za dziwadlo ale powiem szczerze dzisiaj mi sie nawet podoba :D ma ta swoja oryginalnosc i jak dotej pory mam nadzieje ze kazda 7 bedzie bardzo oryginalna...

ps. widze ze zmieniaja sie nazwy... skad pomysl na F??? wszystkie nowe modele teraz beda nosily znamie Fxx?? :)

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zodiac-jak się tak zastanowić na spokojnie,to masz rację.Rzeczywiście Lexus kopiuje auta,wystarczy spojrzeć na pierwszego LSa-z zewnątrz podobny do Merca W140,technika-praktycznie Mercedesowska...

ps. widze ze zmieniaja sie nazwy... skad pomysl na F??? wszystkie nowe modele teraz beda nosily znamie Fxx?? :)

Tak,wszystkie.A dlaczego?Poprostu-Exx się już skończyły :) .

Troche dziwnie będzie teraz się przestawić.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Zodiac-jak się tak zastanowić na spokojnie,to masz rację.Rzeczywiście Lexus kopiuje auta,wystarczy spojrzeć na pierwszego LSa-z zewnątrz podobny do Merca W140,technika-praktycznie Mercedesowska...

Tak,wszystkie.A dlaczego?Poprostu-Exx się już skończyły :) .

Troche dziwnie będzie teraz się przestawić.

Tacy jesteście pewni tego kopiowania aut? Można być fanem jakiejś marki, ale bez przesady - to że kochamy BMW nie oznacza, że musimy w taki sposób krytykować lexusa. Może mi powiecie, że nowy IS jest z czegoś ściągnięty? Przecież to istne dzieło sztuki!

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
nie wiem. wiem za to ze kopiowanie jest w modzie, jest tez dzisiaj rownie przerazajaca moda na to aby wszystkie modele wygladaly bardzo podobnie miedzy innymi robi tak Seat!!!! jest to tragedia a szkoda bo marka fajna... ale np porsche, moze nie tak jak seat ale i tak ma podobna linie we wszystkich modelach. nie trawie ani jednego ani drugiego
Opublikowano (edytowane)
Może mi powiecie, że nowy IS jest z czegoś ściągnięty? Przecież to istne dzieło sztuki!

Nie wiem jak Ty,ale ja widze troszke podobnieństwa

http://www.lexus-szczecin.pl/aktualnosci/genewa_lexus_is-f.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Mercedes_W221_Międzyzdroje1.JPG

chociażby światła.

A mnie jakoś IS nie zachwyca. ;)

Edytowane przez Basti735
Opublikowano
link do mietka nie dziala a po za tym mnie tez Lexus jakos nie rusza :)

Nie wiem co jest...Musisz skopiować całość i wkleić.Wtedy powinien zadziałać.

Opublikowano
No akurat moim zdaniem is-f jest przesadzony... A podobieństwa żadnego nie widzę ; )
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Pojawił się cennik.

http://www.bmw.pl/pdf/cenniki/CENNIK_BMW_SERII_7_F01_F02_LIMUZYNA.pdf

Niezła przebitka w stosunku do Niemiec. Z USA ciągle wychodzi najtaniej nóweczka. 70k USD i mamy wypas , + 50% oplat, ale ciagle cena jest dobra i 30-50% mniej niz u nas. 750i oczywiscie.

właśnie dziś widziałem na "żywo" nową 7 w Poznaniu.Stoi pod budynkiem BMW na obornickiej w Poznaniu.Troszkę ją sobie pooglądałem - ogólnie powiem tak -moim zdaniem NĘDZA.Duzo ale to DUZO ładniejszy jest nowy mercedes klasy s.Ogólnie bmw 7 skonczylo sie na e38.

Opublikowano
Mi sie kiedyś też nie podobały E60 w górę, ale po kilku latach już się opatrzyły i nawet zaczęły podobać. Stare Beemki, szczególnie kiedy stanie nowa i stara obok siebie wyglądaja już nieco biednie. :) Mimo wszystko w stosunku do większości aut na drogach fajnie zrobiona i utrzymana E39 czy E38 to nadal klasa.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm... w tej chwili może sie nie podobać... bo stylistyka jest troche inna niz w BMW jeżdzących w wiekszosci po PL drogach...

Jednak za kilka lat będzie się podobać...

napewno jest dużo ładniejsza nizE65 ... i napewno jest mniejsza róznica miedzy poprzednim modelem... niz jak to było E65 i E38... to dopiero było zaciekawie dla niektórych wstręt itp...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

No i stało się widziałem, na żywo najnowszego 7er'a F01 Zdjęcia niestety z telefonu (jak przystało na zdjęcia szpiegowskie) ;) Poza tragicznymi nerkami auto jest:cud, miód, malina ;)

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images41.fotosik.pl/28/f5748aa51a825d54.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images33.fotosik.pl/400/b45d6f8aae138057.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images27.fotosik.pl/291/96eb117dc72a5cfc.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i stało się widziałem, na żywo najnowszego 7er'a F01 Zdjęcia niestety z telefonu (jak przystało na zdjęcia szpiegowskie) ;) Poza tragicznymi nerkami auto jest:cud, miód, malina ;)

Jest cudowna jak na kazdą 7er przystało.

Spory krok naprzod w porownaniu z E65 i piekny design - auto które trzeba miec.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...tylko dalej nie wiadomo kiedy będzie V12 ;-(

Podejrzewam ze tak jak w przypadku E65 - czyli marzec 2009.

Opublikowano

Jest cudowna jak na kazdą 7er przystało.

Spory krok naprzod w porownaniu z E65 i piekny design - auto które trzeba miec.

Zgadzam się z Tobą Zodiac design jest przepiękny i o wiele lżejszy niż e65, ale na te nerki patrzeć nie mogę, nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem tego rozmiaru :mad2: Ale poza tym drobnym mankamentem wyglada przecudownie, a wnętrze mmmmmiodzio...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może po FL bedą ładniejsze nerki....

Jak poprawili tył to zepsuli przód...

Z nerkami to w ogole dziwna historia.

Ja slyszalem ze maja byc lepsze i nawet widzialem. Te oryginalne w 730d są TRAGICZNE.

Lepsze (inne?) są podobno w modelach z podczerwienią. No i w longach a na pewno w top wersji będą tez inne. Gdzies na forum angielskim wyczytalem ze jest kilka wersji nerek.

Ale nigdzie niczego konkretnego nie znalazlem w temacie.

Opublikowano
Może po FL bedą ładniejsze nerki....

Jak poprawili tył to zepsuli przód...

Z nerkami to w ogole dziwna historia.

Ja slyszalem ze maja byc lepsze i nawet widzialem. Te oryginalne w 730d są TRAGICZNE.

Lepsze (inne?) są podobno w modelach z podczerwienią. No i w longach a na pewno w top wersji będą tez inne. Gdzies na forum angielskim wyczytalem ze jest kilka wersji nerek.

Ale nigdzie niczego konkretnego nie znalazlem w temacie.

BMW przynajmniej ma nerki i może je modyfikować :)

.... a VW.... ma tylko znaczek... Audi podobnie...

Koncernowi VW przypomniało się, że nie ma charakterystycznego elementu przodu.... i próbują z chromami...