Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam

odświeze troche temat,problem z zawieszeniem tylnym mam ten sam czyli prawy tył siedzi niżej o ok 1cm,mechanik poradził mi żeby rozprężyć sprężyne,co wy na to rozwiązanie?

To niech Pan Mechanik jeszcze potwierdzi to pisemnie że po pewnym czasie nie zrobi się tak samo jak przedtem :duh: , wg mnie takie zabiegi są dobre na krótką mete. Poprostu sprężyna jest już wyeksploatowana i koniec. Ja bym wymieniał sprężyny ale cóż Twoje auto, Twój wybór :wink:

masz racje tylko że z tyłu mam całe nowe zawieszenie,wymieniłem już wszystko co można było i nadal tył jest koślawy,zastanawia mnie jeszcze któraś poduszka pod skrzynią czy silnikiem jest walnięta i być może rozkład masy być może przeciąża na ten prawy tył,mechanicy rozkładają ręce a ja sie wstydze takim autem jeździć przeciez to jest bmw a nie jakiś lanos

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

masz racje tylko że z tyłu mam całe nowe zawieszenie,wymieniłem już wszystko co można było i nadal tył jest koślawy

Nie chcę tego wygłaszać, ale może powypadkowa przeszłość.. ?

Opublikowano
Dobre bo ja też mam minimalnie prawą stronę niżej (wymieniałem też parę rzeczy)
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
auto mam bezwypadkowe,zbieżność,geomatria,przekątna ramy,wszystko 100%,ja mam z tyłu wszystko nowe,szukam w warszawie dobrego specjalisty od e39
Opublikowano
Po prawej stronie jest aku, a ten waży sobie z 25kg niekiedy. Ktoś pisał, że jak wyciągnął go to było równo. Ja tego nie sprawdzałem i pogodziłem się z tą prawą stroną.
BMW było jest i będzie.
Opublikowano
Witam. Miałem ten sam objaw. Okazało sie, że była pęknięta sprężyna. I to tylko jeden zwój od góry. Nie było tego widać, dopiero po rozebraniu prawie całego zawieszenia. Nic nie pukało i nic nie hałasowało podczas jazdy, auto prowadziło się rewelacyjnie, jednak nie dawało mi to spkoju i kazałem rozbierać. Wczoraj odebrałem od mchanika. Sprawdzałem już chyba trzy razy:) stoi idealnie prosto. Oczywiście sprężyny wymienione w komplecie 2szt.
Opublikowano
w przyszłym tygodniu zrobie to samo,karze rozebrać całe tylne zawieszenie,śrubka po śrubce,wymienie spręzyny mimo tego że są zalożone nowe
Opublikowano
W m5 tez prawy tył stoi minimalnie niżej. Przestawianie mimosrodem na wachaczu nic nie da. Nowe sprężyny tez nic , nowe amory tez nie , nowe gumy stabilizatorów tez nie , nowe wachacze również. Zostaja tylko tuleje w tym głownym wachaczu i tuleja pływajaca + oski z przegubami tylko nie wyobrazam sobie co to ma wspólnego z wysokoscia samochodu! A i akumulator w m jest posrodku tam gdzie powinno byc kolo zapasowe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W m5 tez prawy tył stoi minimalnie niżej. Przestawianie mimosrodem na wachaczu nic nie da. Nowe sprężyny tez nic , nowe amory tez nie , nowe gumy stabilizatorów tez nie , nowe wachacze również. Zostaja tylko tuleje w tym głownym wachaczu i tuleja pływajaca + oski z przegubami tylko nie wyobrazam sobie co to ma wspólnego z wysokoscia samochodu! A i akumulator w m jest posrodku tam gdzie powinno byc kolo zapasowe

w kazdym m e39 akumulator jest posrodku?

Opublikowano

W każdym i nie ma kola zapasowego bo seryjnie sa na ranflatach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a moze problem lezy w przednim zawieszeniu, przeciez podnoszac auto za lewy przedni blotnik automatycznie obniza nam sie prawy tyl :roll:
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
zróbcie pomiar nie na pusto tylko jak kierowca siedzi za kółkiem, wtedy strona lewa ( kierowcy) siada około 1cm i strony się zrównują.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie jest po prawej stronie z tyłu.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

U mnie jest po prawej stronie z tyłu.

No ale ty nie masz M-power

Opublikowano

Dyzio wczytaj sie dobrze w post-chodziło o M5 e39

U mnie jest po prawej stronie z tyłu

Tak nawiasem nie mam M i mam faktycznie z prawej strony.POzdr