Skocz do zawartości

Przerywa na zimnym SIlniku??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio odczuwam ze jak silnik jest zimny np. po nocy to tak jak by przerywał( daje gazu a on nie wkreca sie tak jak na ciepłym i tak jak by delikatnie szarpie) a jak juz si nagrzeje to chodzi elegancko. samochód jezdzi tylko na benzynie silnik 2.0 150KM co o tym myslicie?? Pozdro
Opublikowano
witam ja mam taki sam problem jak jest zimny to słabo sie wkreca na obroty i szarpie tak do 2.5 tys powyzej jedzie normalnie a jak sie rozgrzeje wszystko jest dobrze na lpg nic nie szarpie czy zimny czy ciepły e34 20 24v
Opublikowano

Też to mam, tyle że w 318i bez gazu. Dokładnie nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że może to być podgrzewanie sondy. Po odpaleniu jest zimna i nie działa tak jak powinna, po przejechaniu powiedzmy 3km nagrzeje się od temp. spalin i wszystko wraca do normy.

U siebie tego jeszcze nie sprawdzałem, ale są to chyba białe kable dochodzące do kostki, żarówką można sprawdzić (jak jest oczywiście zimny), bo potem napięcie zanika.

Opublikowano
  • Autor
a czy nie myslicie ze to beda słabe swiece lub przewody??
Opublikowano

zacznij od sprawdzenia świec/ewentualnej wymiany na nowe i problem powinien ustapić :wink:

a przewody to zostaw w spokoju bo ich nie masz :8)

Opublikowano
Też to mam, tyle że w 318i bez gazu. Dokładnie nie wiem co to jest, ale wydaje mi się, że może to być podgrzewanie sondy. Po odpaleniu jest zimna i nie działa tak jak powinna, po przejechaniu powiedzmy 3km nagrzeje się od temp. spalin i wszystko wraca do normy.

U siebie tego jeszcze nie sprawdzałem, ale są to chyba białe kable dochodzące do kostki, żarówką można sprawdzić (jak jest oczywiście zimny), bo potem napięcie zanika.

Z tego, co się orientuję, sonda nagrzewa się w ok. 0,5-1 minuty, więc to chyba raczej odpada. Może czujnik temperatury cieczy chłodzącej?

Opublikowano
Jak bylo wilgotno ,deszczowo,tez przerywal ,ale przy pierwszych 3 minutach .Wymienilem swiece,connectory,filtr paliwa i reka odja.
Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano
  • Autor
zacznij od sprawdzenia świec/ewentualnej wymiany na nowe i problem powinien ustapić :wink:

a przewody to zostaw w spokoju bo ich nie masz :8)

a czemu piszesz ze nie mam przewodów? a jak pojade na komputer bo i tak musze jechac z Air Bag bo sie swieci to czy oni cos beda cos mogli sprawdzic na kompie?

Opublikowano

Kolego posłuchaj sie i zacznij od sprawdzenia świec, nie jest to specjalnie trudne... i kosztowne a warto wymienić :8)

druga sprawa, błędu poduszki raczej na kąpie nie skasujesz na stałe, sprawe załatwia wlutowanie diody, poszukaj na forum, u mnie tez ta kontrolka sie pali, i musze sie za to wziaśc.

Poczytaj troche o konstrukcji silników, i pzekonasz sie że w nowszych silnikach nie ma przewodów. Pozdro

Opublikowano

ciekawe ze nie mozna wykasowac bledu poduszki ,chyba ktos sie tu myli,ja w e36 bez problemu skasowalem ten blad na kompie po tym jak kumpel przez przypadek odlaczyl mi jeden kabel.

i co do tych przewodow to raczej sa tylko inne bo na kazdej swiecy jest osobna cewka ale przewodu sa i tez moga isc w pole,jak sie myle niech ktos mnie poprawi

nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

rafti:

użyj opcji szukaj i poczytaj tematy zwiazane z błedem poduszki, ja przeczytałem chyba wszystkie tematy i posty z tym problemem zwiazane ponieważ o pewnego czasu zaczeła mi sie pali ta kontrolka :(

I z tego co wyczytałem wykasowanie błedeu na kąpie albo nic nie daje albo ma charakter nie trwały. Podobno najlepiej wlutować diode i jest spokój. Z tego co czytałem komp nie załatwia sprawy, ale zawsze może zdażyc sie wyjatek :wink:

Opublikowano
  • Autor
no tak ale temat z air bag juz mam załatwiony bo kolega elektryk juz mi wstawił mi tam diode według schematu z Forum i musze tylko na kompa jechac skasowac bład no i przyokazji zobacze czy nie ma innych błedów:)
Opublikowano
Witam, watpie zeby to były swiece i cewki poniewaz swiece wymienialem jakies 3 miechy temu a po drugie jak by to były swiece i cewki to autko by mi strzelało na gazie a tak nie jest wiec co to moze byc
Opublikowano
u mnie przy podobnych objawach był padnięty przepływomierz , jedz do jakiegos gościa na kompa i ci wszystko posprawdza .
Opublikowano

przepływka sie zacina - 1

wtryski zamulone i leją - 2

(trzeba obejrzeć filtr paliwa też, przy okazji czyszczenia wtrysków)

kup na stacji paliwowej jakiegoś STpa wlej (tylko zapoznaj sie z ulotką) i czekaj na efekty..

Opublikowano
dzieki kolego a jak wyjac wtryski