Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jakie polecacie firmy jeżeli chodzi o ubezpieczenie AC? W PZU E46 318 z 98r wyceniono mi na 17tys. zl i taka jest kwota gwarantowana w przypadku kradzieży (szkoda całkowita 80 %). Nie można podnieść tej kwoty nawet przy wyższej opłacie. Chcę wykupić tylko ubezp. od kradzieży od ok 22 tys zł a nie wszystkie firmy takie coś oferują.
Opublikowano

Na początek radzę dokładnie czytać regulaminy i waruki ogóle i indywidualne ubezpieczenia.

Z mojej wiedzy najgorzej przy szkodzie jest z "wartą" - znajoma tam pracowała, zrezygnowała z nieuczciwości firmy (miękkie sumienie) - wszystkim znajomym odradza.

Pzu jest oczywiście przereklamowane, bo długo na krajowym rynku, starsi ludzie tam lecą bez zastanowienia, ale jak coś się stanie to też potrafią bardzo często kopać leżącego.

Wydaje mi się, że najkorzystniej wybrać między "link4" vs "axa".

Opublikowano
chyba jednak zostanę przy PZU. Mają najtansze OC 368 zł/rok (w Link4 594 zł !) no i to małe AC obejmujące kradzież, szkodę całkowitą i zdarzenia z ludzmi lub zwierzętami za 266 zł/rok. Pełny pakiet AC i OC wygląda tak: PZU - 1978zł, Link4 - 2132zł, Liberty Direct - 1716 zł, AXA - 2250 zł. Denerwuje mnie tylko ta wartość samochodu w PZU gdy np w Warcie i Liberty Direct wynosi ona 22tys.zł.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W PZU E46 318 z 98r wyceniono mi na 17tys. zl i taka jest kwota gwarantowana w przypadku kradzieży.

:jawdrop: to moje e36 calkie niedawno wycenili raptem 5tys mniej od twojego :?

czyli lepiej zeby ci nie ukradli :x

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Wydaje mi się, że najkorzystniej wybrać między "link4" vs "axa".

Słyszałem o nich praktycznie same złe rzeczy. To chyba dwie najbardziej krytykowane firmy ubezpieczeniowe. Ja mam w Warcie od wielu lat i nie narzekam, żadnych problemów.

Opublikowano
W PZU E46 318 z 98r wyceniono mi na 17tys. zl

To mnie ten sm model i rok wycenili na 23000, ciekawe od czego to zależy?

Dzwoniłem na infolinię PZU i chciałem uzyskać jakiś kontakt z kompetentną osobą. Po kilku minutach rozmowy usłyszałem jednak, że taka jest wartość wg. jakiegoś tam Eurotaxu i nie wiedzą kto mógłby być odpowiedzialny za taki stan rzeczy w ich firmie :mad2:

Opublikowano

Firma ubezpieczeniowa nie jest od robienia dobrze. Od tego są inne instytucje.

Firma ubezpieczeniowa przy szkodze patrzy w pierwszej kolejności czy może:

-odmówić wypłaty odszkodowania

-zmniejszyć wypłacane odszkodowanie

-no i jak poprzednie nie wchodzą w rachubę wtedy wypłaca kasę, ale ....

zawsze można próbować podciągnąc szkodę pod szkodę całkowitą - naprawa jest ekonomicznie nieuzasadniona jeżeli przekracza 70% wartości pojazdu i tu dochodzimy do niskiej wartości pojazdu - nawet niewielka stłuczka będzie szkodą całkowitą. Co było do udowodnienia.

Pozdrawiam. :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Ja rowniez odradzam "AXA" .... mialem z nimi spoo do czynienia.... co prawda skonczylo sie dla mnie tak,ze bylem wkoncu zadowolony,ale ... to trwalo dluuugo i przechodzilem przez pisma, odwolania (w tym pisane przez prawnika) a o ilosci telefonow nie wspomne (oczywiscie nikt nie wiedzial z kim powinienem rozmawiac i kto sie zajmuje moja sprawa)... takze ja z doswiadczenia odradzam ta firme,ale watpie przy tym czy istnieje na swiecie jakas firma, ktora mozna polecic czy chociazby doradzic... szczerze watpie- to taka branza.
Opublikowano

Jak w każdym przypadku o firmie stanowią ludzie. Jak trafisz na barana to najlepsza firma nie pomoże - on jeden popsuje cały kontakt i wnerwi Cię na dzień dobry. Ja jednak zdecydowanie wolę firmy posiadające fizycznie siedziby z konkretnymi ludźmi i biurkami w które czasami trzeba walnąć albo normalnie pójść na skargę do jakiegoś zwierzchnika. A z telefonem to sobie mogę pogadać za każdym razem z kim innym i nawet nie wiem w której części kraju siedzi a może i call center już przenoszą do Chin bo tam taniej?

Pozdrawiam :norty:

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Przedmowca harry66 ma 100$ racji... i to jest moral - przy wiebieraniu firmy ubezpieczeniowej nalezy kierowac sie wlasnie takimi kryteriami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zawsze można próbować podciągnąc szkodę pod szkodę całkowitą - naprawa jest ekonomicznie nieuzasadniona jeżeli przekracza 70% wartości pojazdu i tu dochodzimy do niskiej wartości pojazdu - nawet niewielka stłuczka będzie szkodą całkowitą. Co było do udowodnienia.

Pozdrawiam. :norty:

Nie ma czegoś takiego jak 70% przy OC :duh: Masz prawo naprawić samochód do stanu sprzed zdarzenia i tyle w temacie.

Opublikowano
Jesli tylko chcesz ubezpieczenie od kradziezy to wykup w PZU ''MINICASCO '' - ubezpieczenie obejmuje tylko zwrot kasy za kradziez, bez pokrywania napraw wypadkowych itd.

Rzeczywiście, tylko PZU ma taka opcję, kiedyś chciałem zrobić coś takiego u siebie i powiedzieli, że auto może mieć maksymalnie 8 lat bodajze, żeby wykupić tylko KR. Fajna sprawa, bo ja np. za AC płacę rocznie 1800 zł, a z tego KR to 650 zł, ale autko ma 11 lat.