Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam e 39 520 i rok 1997

zmieniłem świece na NGK i od następnego dnia gdy zapalę silnik nierówno pracuje na biegu jałowym.

Trzęsie samochodem jest to bardzo odczuwalne nawet drążek zmiany biegów wpada w duże wibracje. (tak jakby nie pracował na jeden cylinder!

Jak dodam gazu wszystko jest ok drgania ustępują!

Co to może być ? Co muszę wymienić?

Proszę o dopowiedz bo bardzo mnie to martwi przedtem było tak fajnie:(

Pozdrawiam

Opublikowano
Jesli będzie wszystko okej, to ja bym szukał przyczyny w dolocie. Moze akurat usterka zbiegła się w czasie z wymianą świec i jest to czysty zbieg okoliczności. U mnie guma była delikatnie przetarta, czego nie było widac gołym okiem. Też nierówno chodził
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wymieniłem swiece i cewki i dalej to samo teraz muszę wymienić czujnik położenia wału korbowego Co Wy na to?

Tak na " oko" oceniasz pracę podzespołów?

To naprawy mogą się okazać dość kosztowne i czasochłonne.

Może zainwestuj w jakiegoś CARSOFTA to będziesz wiedział troszkę więcej niż wiesz na oko.

Ja mam taki sam silnik i też na wolnych lubi czasem troszkę pokulawić.

Na kompie nic nie pokazuje i tu mam rebusa niestety. :think:

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
moja też 2.0. 97 rok i niestety trochę nierówno chodzi, wyłącznie na obrotach ok 1700 - 2000. Co jest szczególnie widoczne na 3 biegu. Niedługo podłączę ją pod kompa,