Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Napewno nie polecam TRW. Zrobiłem błąd i teraz szykuję kolejną wymianę, a klocki prawie nowe. Może nie są tragiczne, ale piszczą potwornie. Słychać jak ze starego Ikarusa!
Opublikowano
Mysle, ze jak sie kupi Textary, Juridy i ATE (z tymi mam b. dobre doswiadczenia) nie mozna popelnic bledu. Podejrzewam, ze wielkich roznic miedzy nimi nie ma.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Nie zauważyłem, że temat dotyczy e60. Ja mam oczywiście e39. Prosiłbym moderatora, oczywiście jeśli to problem, o przeniesienie do wątku dotyczącego e39.

Witam kolegów.

Błysnęła się kontrolka od klocków. Patrzyłem ale klocka jeszcze trochę widać (ok 5-8mm). czy to już czas na wymianę?

Jeśli tak to mam drugie pytanko- co sądzicie o tych aukcjach

1) http://moto.allegro.pl/item352230164_klocki_przod_textar_bmw_5_e39_promocja_.html

2) http://moto.allegro.pl/item343440870_klocki_przod_textar_bmw_5_e39_okazja_poznan.html

Czy w zestawie są już czujniki czy trzeba je kupić osobno?

I jeszcze jedno, te klocki textar są przez was polecane, tak samo jak ATE, ale z tego co patrzyłem to ATE są prawie dwa razy droższe.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja uważam tylko dwie firmy klocków: ATE i TEXTAR. Nic inneo nie stosuję, ponadto w E39M5 mam ATE i hamują tak jak Bozia kazała, bez względu z jakiej prędkości czy z 200 czy z 100 wszystko z tymi klockami jest OK, więc zdecydowanie polecam ATE (dla Twojego E60 taki numer ATE: 13.0460-7167.2, ooczywiście na przód) w zestawie klocków nie ma czujników, czujniki sa dostępne jako część oddzielna Ty potrzebujesz tylko jeden czujnik na jedno koło nr katalogowy ATE: 24.8190-0237.2

Pozdrawiam.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
Ja uważam tylko dwie firmy klocków: ATE i TEXTAR. Nic inneo nie stosuję, ponadto w E39M5 mam ATE i hamują tak jak Bozia kazała, bez względu z jakiej prędkości czy z 200 czy z 100 wszystko z tymi klockami jest OK, więc zdecydowanie polecam ATE (dla Twojego E60 taki numer ATE: 13.0460-7167.2, ooczywiście na przód) w zestawie klocków nie ma czujników, czujniki sa dostępne jako część oddzielna Ty potrzebujesz tylko jeden czujnik na jedno koło nr katalogowy ATE: 24.8190-0237.2

Pozdrawiam.

A to warto wiedziec,ze czujnik jest jeden na przod i jeden na tyl. A mozna wiedziec czy w lewych,czy prawych kolach?

Naprawde duzo rzeczy dowiedzialem sie dzieki Wam.

Nie jestem juz laikiem w dziedzinie BMW