Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Starego muzeum nie ma jest tylko tzw zastepcze a wlasciwie bylo. Z tego co slyszalem od ludzi z Monachium to BMW Welt jest juz otwarte.

Sa wybieram sie obejrzec je moze w maju w ktorys dlugi weakend.

Nie warto wybrac sie do zastepczego bo tam jest ponizej 10% eksponatow (bylem osobiscie).

Opublikowano
Ja bylem w starym muzeum - jest faktycznie male - mniej wiecej takie, jak Porsche, ale rownie klimatyczne.

muzeum porsche w stuttgarcie jest duzo mniejsze od zastepczego muzeum bmw :) choc duzo bardziej mi sie podobalo muzeum porsche na konkrety jakie tam byly i darmowy wstep plus ten salon przy fabryce i co chwile wyjezdzajace porsche z fabryki :)

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
ja bylem w bmw welt,i jesli masz specjalnie jechac z polski,zeby to zwiedzic to odradzam mie ma tam nic,czego nie zobaczysz w normalnym salonie bmw,no moze poza paroma nowinkami jak bolid F1 czy silnik hybrydowy.No chyba,ze interesujesz sie architektura,to warto bo budynek robi piorunujace wrazenie,to co jest w srodkuto nie muzeum tylko salon.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co z muzeum jest otwarte juz czy jeszcze nie.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
2 lata temu byłem w starym muzeum, w sumie to jak w muzeum, dla mnie nic wystrzałowego:) na jesieni wybieram sie na Octoberfest wiec jest możliwość że zalicze nowe muzeum, pozdrawiam
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
wlasnie przejrzalem watki o bmw welt i podsumowujac - nie ma co jechac? nie ma tam historii jak w muzeum mercedesa, gdzie mozna znalezc rarytasy, prototypy itd? bo bede smigal przez niemcy i myslalem czy nie zboczyc na monachium ale widze/czytam ze nie warto? :/
Opublikowano
bo bede smigal przez niemcy i myslalem czy nie zboczyc na monachium ale widze/czytam ze nie warto? :/

jak bedziesz smigal i mial podrodze monachium to napewno WARTO. piekne miasto. bmw welt tez warto zobaczyc tak mi sie wydaje, a jak juz otworza muzeum to pewnie bedzie warte zwiedzenia. jak ktos pisze ze byl 2-4 lata temu to byl w muzeum przejsciowym, na czas remontu glownego i ja tez tam bylem i nie warto, ale mysle ze jak wyremontuja juz to bedzie warto :)

nie ma tez co porownywac bmw do mercedesa (bylem tez w muzeum) bo merc to przeciez cala motoryzacja wiec maja co pokazywac. a bmw w porownaniu do merca to mloda firma.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
niewiem jak w nowym muzeum będzie ale w starym były 2 pomieszczenia, w jednym same zabytki włącznie z motorkami:) a w drugim współczesne auta, pozdro,
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
ale z dotychczasowych zdjec widze tam tylko sterte nowych samochodow, a zeby to ogladac to nie trzeba tam jechac..

to co to za muzeum? ja do tej pory myslalem ze w muzeach to same starocie wystawiaja :mrgreen:

Opublikowano
Wrocilem wlasnie dzis w nocy z Monachium. Wedlug mnie naprawde warto bylo zobaczyc BMW Welt. Wedlug mnie nie jest to tylko wypasiony salon, bo w ktorym salonie jest bolid F1 i nowoczesne i interaktywne przedstawienie nowinek technicznych. Pozatym budynek jest piekny isuper nowoczesny. Ale najlepsze z tego wszystkiego byla zdecydowanie 2,5 godzinna wycieczka po fabryce. Mozna obejzec proces budowy serii 3 od walowanej blachy i wytlaczania profili, poprzez zgrzewanie i skladanie przez roboty oraz podejzec proces malowania do skladania koncowego auta. Pozatym mozna podejzec jka buduja silniki. Tak wiec polecam wyprawe do BMW Welt tylko koniecznie wraz z wycieczka po fabryce. Zaluje tylko ze nie mogle zwiedzic muzemu, poniewaz bedzie otwarte dopiero 21 czerwca :( . Pozdrawiam