Skocz do zawartości

Czy to normalne 260km na liczniku?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was Koledzy mam małe pytanko jestem posiadaczem Bmw E36 318i M40 od jakiegoś miesiąca :) Mój Licznik kończy się na 260km a pytanie brzmi czy to jest normalka przy silniku 1.8??? Obroty mi ciągną do 5500 i dalej nic :duh: 70Km na godz na 2 biegu :| Może ktoś powiedzieć coś na ten Temat??? Czy to możliwe że to jest orginalny licznik czy ktoś przełożył z innej Bemki! Spotkałem kilka 318 i miały i 220km a jeszcze inne 240km a mój wyjątek 260km o co tu chodzi :mad2:
Opublikowano
nie przejmuj sie, u mnie w m40 1.8 tez jest 260:) jeszcze nie sprawdzałem z zgodności z vinem:),
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
Zrób tak jak polecił ICEMANIK. Jam mam co prawda 1.6 M43 i prędkościomierz wyskalowany do 240km/h ale u mnie numer wskazany podczas testu zegarów zgada się z numerem VIN.
Opublikowano

Juz Ci odpowiadam bo ostatnio przerabialem ten sam problem w mojej 320i. Otóż miałem tam sytuacje odwrotna bo mialem zamontowany licznik z wersji 1.8 is i tez miał skale do 260 km/h, mi obroty zawyżało i to dużo. Już mam wstawiony licznik z wersji 6- cylindrowej i jest ok, u Ciebie na 100% jest ten sam problem, wymień się z kimś na forum i będzie ok (ja tak zrobiłem).

A co do skali licznika to owszem w 1.8 is były tez licznki do 260 km/h, pozdro

Opublikowano
Kolego ja mam też 260km i 7000 obrotów i zrobiłem test zegarów i numer nadwozia sie zgadza!!! Wiec myślę że u ciebie jest wszystko ok,masz prawidłowy licznik!!!
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
Na szczęście zgadza się jest to orginał ;-) ale obroty mnie martwią dlaczego tylko mi idzie do 5500 obrotów i koniec :?: Czy wam koledzy silnik 1.8 też na 2 biegu idzie tylko do 70km???
Opublikowano
Na szczęście zgadza się jest to orginał ;-) ale obroty mnie martwią dlaczego tylko mi idzie do 5500 obrotów i koniec :?: Czy wam koledzy silnik 1.8 też na 2 biegu idzie tylko do 70km???

ja tez tak mialem w moim m40, mi przy ok 5500-6000 obrotow odcinalo a na dwujce mialem ok 100km, kazdego co bym nie zaytal to mowil rozrzad to roboty walek itp. ale jeden powiedzial zebym lukna pompke, wiec nie lukalem tylko ja wymienilem i autko jezdzi jak ta lala, poprostu pompka nie wyrabiala z paliwem przy wiekrzych obrotach....

u ciebie moze byc to pompka a moze byc rozrzad...

Opublikowano

ja tez tak mialem w moim m40, mi przy ok 5500-6000 obrotow odcinalo a na dwujce mialem ok 100km, kazdego co bym nie zaytal to mowil rozrzad to roboty walek itp. ale jeden powiedzial zebym lukna pompke, wiec nie lukalem tylko ja wymienilem i autko jezdzi jak ta lala, poprostu pompka nie wyrabiala z paliwem przy wiekrzych obrotach....

u ciebie moze byc to pompka a moze byc rozrzad...

racja, zacząlbym od pompy

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg

Opublikowano
Test zegarów bierze informacje z komputera sterującego, a nie z zegarów. Zmienisz komputer wyskoczy inny VIN.
Opublikowano
Test zegarów bierze informacje z komputera sterującego, a nie z zegarów. Zmienisz komputer wyskoczy inny VIN.

a wlasnie mam takie pytanko odnosnie testu zegarow....

dzis se go zrobilem i tak, nie wyskoczyly mi zadne nr vin. a druga sprawa co oznacza kazda pozaycja na wyswietlaczu w tym tescie, bo wyswiatlaly mi sie rozne km w pozycjach od 1 do 6 potem caly wyswietlacz sie zapalil a potem wskazowki chodzily :D ??

Opublikowano

Pozycje w teście zegarów

1.Wew.numer BMW

2.Nr.wtyczki kodującej

3.liczba K wew.dane BMW

4.Nr.podwozia

5.Wersja oprogramowania

6.Wew.indeks przeprowadzonych zmian

Bmw pewność na każdym kilometrze.....