Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy może mi ktoś powiedzieć co myslicie o alufelgach R16' 205x55 do 316 bo takie załozyłem i trochę zaczyna mna rzucać prz przekroczeniu 120km/h czy ktoś miał juz tajki problem
Opublikowano
Witam. Ja mam 316 i 205/50/16. Też mną rzuca. Już sie przyzwyczaiłem. Jest to wina dużej opony (lecz nie jest one ze szeroka) i kolein. Na 195 65/15 jak ja mam takie zimówki i już jest lepiej. Ja na taki rozmiar co mam nie nażekam. Moze poproś rząd o zrobienie dróg to nie będzie tak wozić. Ja mam takie rozwiązanie że jeżdze na koleinie a nie w niej. Łapie środek jezdni tak zeby lewe koło było po lewej stronie koleiny a prawe napewno nie będzie w koleinie i wtedy nie wozi,tylko jest takie ryzyko ze jedziesz bardzo blisko drógiego pasa. Ale bez ryzyka nie ma adrenaliny. :D
Opublikowano
ja w swojej mam 225/50/16 i tez nosi jak diabli :P trzeba sie przyzwyczaic po prostu i jeździc tak jak napisal dąbasz :twisted2:
Opublikowano
ja tez mam 225/50/16 i trzeba trzymac ster,bo jak sie wjedzie w koleiny to masakra.Auto jest troszke bardziej czule na nierownosciach.Ale jak zawsze cos za cos:)

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
No to ja przed TORUNIEM zakładam na swoją kruszynke 245 :II ciekawe jak będzie pływać na trasie Poznań-Toruń :mrgreen:
"A Pan 9mm Jest Pasterzem Chroniącym Moją Sprawiedliwą Dupę W dolinie Ciemności..."
Opublikowano
Ja też niedawno zmieniałem na 16ki tylko oponka 225/50 na początku było strasznie, ale już się przyzwyczajam. Na równej drodze jedzie jak po szynach. Jest tylko drobny problem bo obcierają mi oponki przy maksymalnym skręcie mam oryginalne felgi z e46 z ET45 dziwna sprawa bo BMW ma w katalogu dokładnie te same felgi i oponki do e36 więc nie powinny przycierać. Natomiast w salonach felg do mojego e36 sprzedają felgi z ET35 i takie już by nie przycierały bo tam brakuje max 5mm żeby było dobrze. Jak to jest u was z tymi oryginalnymi felgami?
BMW forever!!!
Opublikowano
to albo masz nowe kompletne zawieszenie albo masz dobre drogi ja jezdzilem 2 lata na 185/65r15 i zarabiscie bylo przerzucilem sie teraz na 205/60r15 i zonk rzuca juz nawet przy 100 na koleinach....
Opublikowano
wiecie co naprawde dziwna sprawa, drogi na podlasiu sa naprawde makabra ale w e36 zony na 235/40r17 nic absolutne niezuca, mialem meska w202 z zawieszką super!!! i machalo ciagle w prawo w lewo
www.auto-optima.pl
Opublikowano
dodam jeszcze ze wydaje mi sie ze problem tkwi w 50% w oponach i w 50% w et felgi, felga przykladowo za bardzo wystaje lub jest zchowana wzgledem piasty i zaczyna sie zasadz dzwigni, im dalej ty lzej
www.auto-optima.pl
Opublikowano
nie sadze ze problem w tym tkwi poniewaz mam orginalne stalowki od 3 e46 wyprodukowane w 2006 roku z et chyba 46 i na nich nowe opony 185x65r15 i nic cisza nie nosi nic jak na torach zalozylem teraz 15 et 47 z oponami continentala 51 tydzien 2004 roku i lipa.... troszke chodzi auto... zdazylem sie przyzwyczaic ale nie jest to fajne uczucie
Opublikowano
wiecie co naprawde dziwna sprawa, drogi na podlasiu sa naprawde makabra ale w e36 zony na 235/40r17 nic absolutne niezuca, mialem meska w202 z zawieszką super!!! i machalo ciagle w prawo w lewo

Na podlaskim odcinku DK8 na 17" 215 byla masakra. Na 16" 225 i w dodatku z obnizeniem jest jak najbardziej poprawnie:) Sprawdzcie se zawieszenia :mrgreen:

Opublikowano
Duzo daje ustawienie geometrii!ja mam z przodu 215/45/17'ijest ok ale z tylu mam 245/40/17' no i troche wozi tylem najgorzej na poprzecznych nierownosciach.Ale zmienie niedlugo na 225
Opublikowano
a ja mam 18/40 na 225 i 245 oponki Dunlop Sp Sport 9000, wczesniej byly kumho i Falkeny, ET jest fabryczne, zwiecha obnizona troszke :twisted2: za to jak sie prowadzi... powyzej 70km/h dwie rece na kierze a i duze ilosci potu tez sie wydzielaja, przynajmniej nie da rady zasnac za kiera no i miesnie mi sie wyrabiaja :lol:

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg