Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc wszystkim posiadaczom e-60tek. W ostatnia niedziele przetestowalem moj nowy nabytek tj.530i. Wyjechalem na platny kawalek autostrady a1 Swarozyn-Rusocin. Pierwszy bieg,drugi do 100km/h,trojka do 150, czworka chyba do 220 potem piatka i nie wim czy uzylem nawet szostego biegu bo bylem w szoku patrzac na predkosciomierz, osiagnalem predkosc 260km/h. :jawdrop: I to w 4 osoby na pokladzie. Myslalem,ze auto nie rozpedzi sie powyzej 250km/h, a tu masz. Czekam na opis Waszych doznan. :hand:
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No cóż... Ja nie chciałbym siedzieć z Tobą w Twojej furce podczas tej jazdy... To nic innego jak zero wyobraźni... Ciekawe co by było w przypadku jakiejkolwiek drobnej awarii... Kaszanka czy salceson?

A to na poprawę humoru:

http://images25.fotosik.pl/196/39a30bf0dd7a2ec8med.jpg

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
mam się wzruszyć mądrością czy zasmucić? Sam mam zamiar sprawdzić możliwości (jestem już w tym wieku, że mi się nie pali), ale pisać o tym nie będę.
PawełH
Opublikowano
dokładnie jets tak ze przy danej prędości następuje odciecie zapłonu i tyle jak zdejmujesz ogranicznik to spokojnie przekroczysz 250 jak masz 3litry w benzynie M5 jest ograniczina do 250 a z gwarancją śmignie do 300 a bez zdejmują do 330 km/h
Opublikowano
... i nie mieszaj sie w E-60tki.

Ale sie dowartościowałeś tą e60 :norty:... Zazdroszczę Ci jej :mrgreen:...

P.S. A co do prędkości to ciekawe co byś powiedział, gdyby zginęło Twoje dziecko w wypadku po tym jak auto jechało jedyne 250 km/h... Czy też byłbyś taki kozak, Panie Progressive :norty: ???

Szacunek dla Ciebie :cool2:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

thenygoos daj już spokuj z tym umoralnianiem , a ciekawe ile ty jeździsz i nie pisz ze tam gdzie możesz to troche szybciej bo wypadki mają to do siebie że zdażają się w każdej sytuacji i zawsze ,dlatego są wypadkami , nie przewidzisz kiedy modgą sie zdażyć, apropo prędkości to nie jest najważniejszy czynnik powodujący wypadki a już napewno nie w e60 na dobrej drodz wiec dajj spokuj, dzięki

ps.pojedż do niemiec jak jedziezs nizej jak 130 to prawym pasem

Opublikowano

jak uważacie ja jestem zdania , a jeżdze troche po europie że dla e 60 160-180 na autostradzie to prędkość przelotowa , ale ok jeżeli wolna jazda jest dla was panowie synonimem bezpieczeństwa to radze uwazać właśnie przedewszystkim na innych

pozdrawiam

Opublikowano
dokładnie jets tak ze przy danej prędości następuje odciecie zapłonu i tyle jak zdejmujesz ogranicznik to spokojnie przekroczysz 250 jak masz 3litry w benzynie M5 jest ograniczina do 250 a z gwarancją śmignie do 300 a bez zdejmują do 330 km/h

Tylko jak to sprawdzic ze auto leci np 300km/h skoro zegar zamyka sie przy 260?

Opublikowano

Tylko jak to sprawdzic ze auto leci np 300km/h skoro zegar zamyka sie przy 260?

Nie w M5

Opublikowano

E60 530i najprawdopodobniej nie ma zamontowanego ogranicznika prędkości, poniewaz według ich badań auto nie powinno przekroczyc 250km/h....

Jest tak:

1) wskazania licznika przy takich prędkościach oszukują dość znacznie i zakładając że jedziesz 260km/h wg licznika, to faktycznie jedziesz około 230-240km/h,

2) opony, jeżeli masz źle dobrany rozmiar opon do danego modelu to licznik będzie okłamywał jeszcze mocniej,

3) to że auto jedzie na piatym biegu powiedzmy 260km/h to wcale nie znaczy że na biegu szóstym jeszcze więcej pociągnie.... Szósty bieg jest nadbiegiem i poprostu będzie na nim brakowało mocy do zwiększenia prędkości.... Bardzo często jest tak że auta na przedostatnich biegach są w stanie rozwinąć większą prędkość niż na biegu ostatnim (dotyczy skrzyń sześcio i siedmio biegowych)

Apropo, miałem E39 530D BiT i powiem szczerze że teoretycznie szafę zamykała bez najmniejszego problemu, a do 240 km/h wciskała wręcz w fotel....

Pozdrawiam i zyczę satysfakcji z jazdy i pełnego szczęścia i przyjemności w eksploatowaniu E60.

Bardzo Mocne Wrażenia;-)
Opublikowano
E60 530i najprawdopodobniej nie ma zamontowanego ogranicznika prędkości, poniewaz według ich badań auto nie powinno przekroczyc 250km/h....

Jest tak:

1) wskazania licznika przy takich prędkościach oszukują dość znacznie i zakładając że jedziesz 260km/h wg licznika, to faktycznie jedziesz około 230-240km/h,

2) opony, jeżeli masz źle dobrany rozmiar opon do danego modelu to licznik będzie okłamywał jeszcze mocniej,

Moje opony sa zgodne z zalecanymi 275/35 r18 tyl a przod 235/?r18

Opublikowano
W moim aucie limiter jest przy 290 przez fabrykę ustawiony. Domniemam że wszystkie 530d i inne słabsze wersje tak mają. Po prostu opory powietrza są tak duże że auta z mocami rzędu 250ps więcej nie pojadą niż te 250km/h. Moją rozpędziłem do 255 według GPS wskazówka była lekko poza obszarem cyferblatu,
Opublikowano
No cóż... Ja nie chciałbym siedzieć z Tobą w Twojej furce podczas tej jazdy... To nic innego jak zero wyobraźni... Ciekawe co by było w przypadku jakiejkolwiek drobnej awarii... Kaszanka czy salceson?

A to na poprawę humoru:

http://images25.fotosik.pl/196/39a30bf0dd7a2ec8med.jpg

po co taki glupi komentarz, chcial sprawdzic samochod na autostradzie to sprawdzil , domyslam sie ze jezdzisz przepisowe 80km/h , ale pamietaj nawet przy tej predkosci moze byc potem salceson

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
  • 1 rok później...