Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem ze swoją 530d,otóż gdy kontrolka paliwa zejdzie do 15 litrów auto gaśnie,zauwazyłem w wezyku pecherzyki powietrza,co to może być???dodam jeszcze ze na kompie jest jeszcze ponad 100km do przejechania.Gdy zatankuje do pełna wszystko jest ok.Pozdrawiam
Opublikowano
Tak też myślałem :shock: Ile może kosztowac taka pompka??miał ktos kiedyś podróbe z dalekiego wshodu??czy raczej nie pokawać sie w podróby??
Opublikowano
Moj kolega miał to samo...pompka paliwa.Oryginalna w BMW w Niemczech do twojego modelu koszt 120 euro,nr częsci 16.14.1.183.178.Pozdrawiam.
Opublikowano
Można jakoś sprawdzić która pompa wysiada? Bo mam podobne objawy ale pod kompem nic nie wykazało że jest coś z pompą paliwa nie tak. Wyskoczył jedynie komunikat: "błąd położenia czujnika wału korbowego". Objawy są takie że auto gaśnie czasami na postoju czy ma 15 litrów czy 40. Dodam jeszcze że zdarzały się szarpnięcia podczas ruszania. Pozdrawiam

http://img510.imageshack.us/img510/3346/mojecudenko2009.jpg

"Anonimowość synonimem długowieczności"

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam, mam dokładnie to samo w 530 d E39 99 r. z tym że wymieniłem już pompkę w prawej komorze zbiornika a usterka nie minęła. Nadal pokazuje mi na zegarze 15 litrów a body computer pokazuje ze mam paliwa na jakieś 150-130 km a wraz gaśnie tak jakby nie miała paliwa. Po zrobieniu testu na liczniku wskazówka podnosiła sie i opadała a przy teście stanu w poszczególnych komorach tez pokazywała ze w jednej i w drugiej jest paliwo w sumie ok. 20 l. podczas jazdy widac było, ze sie przelewa co oznacza ze czujniki w zbiorniku działaja poprawnie. Co to może być za usterka bo nie mogę tego rozkminić za cholere? POMOCY. Czy w lewej komorze tez jest jakaś pompka przelewowa? :(
Opublikowano

miałem te same objawy i po zapoznaniu się z postami wymieniłem pompkę w zbiorniku czynność bardzo prosta łatwa i dająca dużo satysfakcji że sam to zrobiłem :lol:

kupiłem hiszpański zamiennik na licencji pierburga koszt tylko 200pln

teraz na 100% mogę powiedzieć że to była pompka i nie jest to nic przerażającego nawet cenowo jak chce się poszukać

Opublikowano
No tak, ja też wymieniłem pompkę w prawej komorze zbironika. Założyłem Siemensa i działa poprawnie a objawy nie minęły. Jest jeszcze jakas inna pompka?W lewej komorze? Nic tam nie widziałem takiego. Z tego co wiem to jest jeszce jedna podprogowa ale ona nie ma związku z przelewaniem paliwa z jednej komory do drugiej.
Opublikowano
Jestes tego pewny kolego? Właśnie sie zastanawiałem, czy to jest jakas druga pompka i czy ona może być przyczyną? Czy to jest pompka, która przepompowuje paliwko z lewej komory do prawej?
Opublikowano
Tak mi się wydaje.Od paru dni mam ten sam problem,ale jeszcze nie miałem czasu do tego dojść.doszedłem do pompy w baku i było widzć że w taj jakby wanience,w której jest usadowiona nie był paliwa.Dlatego myślę,że to własnie ta pompka przelewowa jest winna.Chyba,że ktoś myśli inaczej.
Opublikowano
No i wymieniłem ten numerek 7. Narazie jeszcze mam wiecej niz 15literków wiec nie wiem czy to to było przyczyna, ale na wszelki wypadek woże ze soba banieczke.
Opublikowano
I udało się. W końcu po problemie. Udało się naprawić to za pomocą wymiany tej części nr 7 ale czy to jest jakas pompka? Bardziej mi to podchodzi pod jakiś zawór zwrotny.
Opublikowano
Numer tej części to 16146753982. Kupiłem to w Focie gdyż u mnie w mieście nie ma salonu BMW, ale jak masz taki u siebie to idź do beemki, koszt jakies 210 zł brutto.
Opublikowano
A jednak. Za wcześnie się cieszyłem. Dzisiaj kiedy miałem na komputerze 85km do przejechania na paliwie w zbiorniku znowu stanęła. Nie wiem juz co mam zrobić, chyba sie poddam i bede tankował do pełna bo nie mam na to siły już.
  • 2 tygodnie później...