Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam wymieniç w swoim aucie amortyzatory, no i oczywiście chcę Sachsa. Czy ktoś kupował takowe na Allegro? Do mojej beemy amortyzator Sachs przód: 510 zł w Focie, 460 zł w Intercars, 330 zł na allegro. Czy mam się ich obawiać, bo są tańsze, czy są to oryginały, czy podróbki?

To samo z wahaczami Lemfordera, ktoś kupował na allegro?

Opublikowano
Te ceny co podales to sa ceny bez znizek, ja w FOCIE po znizkach placilem ok 330 pln za sztuke na przod..... Wiec nie masz raczej sie czego obawiac po prostu ktos ma gdzies dobre rabaty i sprzedaje na minimalnej marzy.....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
Witam. Przy dobrych zniżkach możesz dostać takie amorki w intercarsie za ok 300 PLN za sztuke więc ta cena z Allegro wcale nie musi oznaczać podróbek.
Opublikowano
Przed zakupem sprawdź dokładnie sprzedającego, ewentualnie napisz e-maila do paru osób, które już coś kupiły od tego gościa. Wiem, że to są oczywiste sprawy, ale czasami "zapominamy" :| o tych podstawach. A gdy podpytasz się ludzi możesz coś się ciekawego dowiedzieć.
Opublikowano
Po pierwsze wychodzi na to ze nie masz zawieszenia w swoim samochodzie. No to zapomnialeś o tulejach które nie są zamontowane w wahaczach. Po drugie nikt nie rozdaje prezentów. Cena zawsze z czegoś wynika a charytatywnie to jzu nawet Caritas nie działa...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Po pierwsze to pisz na temat.

Po drugie to, że wymieniam nie oznacza, że coś jest rozsypane.

Po trzecie o niczym nie zapomniałem.

Po czwarte, zacznij od pierwszego.

Opublikowano

To jest bardzo na temat. Kupujesz wahacze, a nie wiem czy wiesz ale nie są one wyposażone w tuleje, które wypada wymienić. Chyba ze chcesz zdemontować ze starych wahaczy...

Nie potrzebujesz pomocy to nie pomagam. Jest kilka osób na forum którym pomogę kupić w którejkolwiek Focie na dobrym rabacie. Są to ludzie z którymi piszemy prywatnie o zmianach w naszych autach i którzy są pasjonatami.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano

witam

wracając do tematu :)

sam ostatnio zmienilem wszystkie amorki w mojej e39 - wynikalo to z faktu iż stare byly w aucie od nowosci i autkiem na autostradzie przy wiekszych predkosciach potrafilo juz troche bujac a nawet przejezdzajac przez ogranicznik dobijalo mi czasami zawieszke a dodatkowo tylni prawy amor juz sie troche spocił

jako ze nie sr.. kasą zeby kupic w aso kupilem wlasnie na allegro podam ponizej przykladowe linki sprzedajacych:

http://www.allegro.pl/item331992845_amortyzatory_bilstein_gaz_p_bmw_5_e39_520_525_530.html

http://www.allegro.pl/item334622300_amortyzatory_bmw_5_e39_e_39_z_talerzem_bilstein.html

na razie jezdze na nich ok 4 miesiecy i jestem b. zadowolony - wpadniecie w dol przy wiekszych predkosciach na naszych drogach nie powoduje takich dobic czy hustania jak wczesniej - autko swietnie sie trzyma na drodze

zobaczymy jak to bedzie po dluzszym czasie w razie problemow dam znac

pozdrawiam

Opublikowano
To jest bardzo na temat. Kupujesz wahacze, a nie wiem czy wiesz ale nie są one wyposażone w tuleje, które wypada wymienić. Chyba ze chcesz zdemontować ze starych wahaczy...

Skoro pracujesz w Focie, to powinieneś wiedzieć, że wahacz, o którym mówisz - górny na przód, czasami nazywany przedni czy łamany - w przypadku Lemfordera 13084/85 zawiera już w zestawie omawiane tuleje. Można je kupić osobno i wtedy jest to zestaw naprawczy wahaczy - Lemforder 13282

Opublikowano
Nie potrzebujesz pomocy to nie pomagam. Jest kilka osób na forum którym pomogę kupić w którejkolwiek Focie na dobrym rabacie. Są to ludzie z którymi piszemy prywatnie o zmianach w naszych autach i którzy są pasjonatami.

Każdą pomoc przyjmuję z pokorą, pomoc.

Opublikowano

Witam

Ja kupowałemu tego goscia z linku allegro(uzytkownik DEXX-Auto),ma swietne ceny,oryginalny towar z gwarancja.Podejrzewam ze ceny niskie poniewaz bierze i rozprowadza po kraju duze ilosci.

Opublikowano

No w porządku Panowie, częśc z Was tak "chwali sie", ze posiada pewne rabaty w fotcie itp, że mozna kupić oryginalne częsci na allegro od firm, które zapewne nakłądając minimalną marżę sprzedają te części, to poprosze o jakies konkretne namiary na firmę, lub osobę która w niskich cenach takich jak mówicie posiada części zawieszenia do E-39 - interesuje mnie tylko Lemforder ewentualnie inne dobre zamienniki w naprawde dobrej cenie. Zima juz niedługo się kończy a ja będe robił przednie zawieszenie , wiec napewno tuleje, stabilizator ewentualnie wahacze , macie jakiś namiar??

Ps: Ciekawe ale tyle szukałem nba Allegro i nie znalazłem firmy któraby miala w swojej ofercie Lemfordera do BMW , jedna tylko chyba tuleje sprzedaje natomiast są częsci ale to do innych marek :evil:

Opublikowano
podziekował raz jeszcze, a ten mail do stonesa to do kogo do użytkownika forum??

Tak ale 'konkurencyjnego' ze sportem w nazwie ;)

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
No w porządku Panowie, częśc z Was tak "chwali sie", ze posiada pewne rabaty w fotcie itp, że mozna kupić oryginalne częsci na allegro od firm, które zapewne nakłądając minimalną marżę sprzedają te części, to poprosze o jakies konkretne namiary na firmę, lub osobę która w niskich cenach takich jak mówicie posiada części zawieszenia do E-39 - interesuje mnie tylko Lemforder ewentualnie inne dobre zamienniki w naprawde dobrej cenie. Zima juz niedługo się kończy a ja będe robił przednie zawieszenie , wiec napewno tuleje, stabilizator ewentualnie wahacze , macie jakiś namiar??

Ps: Ciekawe ale tyle szukałem nba Allegro i nie znalazłem firmy któraby miala w swojej ofercie Lemfordera do BMW , jedna tylko chyba tuleje sprzedaje natomiast są częsci ale to do innych marek :evil:

Ja obmailowałem z Allegro większość tych, co sprzedawali cokolwiek Lemfordera. Kupiłem u tego gościa:

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3162463

Ma najtaniej. Kupiłem też amortyzatory. Sachs na przód 330 zł. Zestaw 2 odboje i 2 osłony Sachs do amorków 50 zł. Wahacze górny przód po 265 zł. Wahacze górny tył po 215 zł. Łączniki przód po 63 zł. Łączniki tył po 49 zł. Oczywiście, elementy zamieszenia Lemforder. Rozmawiałem z nim telefonicznie. Sprzedaje wiele firm, np. ma też bagażniki Thule, bo o to pytałem. Zapytałem go też skąd ma takie ceny, bo w Focie... Powiedział, że gdyby brał z Foty, to by nie miał takich cen. Powiedział, że bierze z innych hurtowni, robi duże obroty. Wcześniej pomailowałem do ludzi, którzy u niego kupowali Lemfordera do Audi, VW itd. Wszyscy pisali, że 100% oryginał.