Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

nie wiem ale chyba mnie nie lubi wyszukiwarka bo nie moge znalezc nic co mnie interesuje, a mianowicie interesuja mnie informacje konkretne od uzytkownikow piatek e34 jak to sie sprawuje ?? jak z awaryjnoscia?? jak znosza instalacje LPG?? jak jest z czesciami ? zamienniki ceny by mnie tez interesowaly najczesciej takich wymienianych czesci, ogolnie wszystko na temat e34 :) na co zwrocic uwage przy zakupie ??

Wszystkie informacje beda dla mnie cenne :) Z gory dzieki za info. Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

nie wiem ale chyba mnie nie lubi wyszukiwarka bo nie moge znalezc nic co mnie interesuje, a mianowicie interesuja mnie informacje konkretne od uzytkownikow piatek e34 jak to sie sprawuje ?? jak z awaryjnoscia?? jak znosza instalacje LPG?? jak jest z czesciami ? zamienniki ceny by mnie tez interesowaly najczesciej takich wymienianych czesci, ogolnie wszystko na temat e34 :) na co zwrocic uwage przy zakupie ??

Wszystkie informacje beda dla mnie cenne :) Z gory dzieki za info. Pozdrawiam

Samochód godny polecenia,z tego co wyczytałem to zamierzasz kupić w benzynie skoro pytasz o gaz,zwolennikiem gazu to nie jestem i nie polecam,choć jak kupisz z pewnego żródła auto z LPG i nie było z tym problemów to OK.Z awaryjnością to zależy jak dbał o nie poprzedni właściciel,jeżeli jest zadbany to będziesz długo się nim cieszył.dostępnośc części jest duża i tak samo są różne ceny ( napewno oszczędność nie popłaca :) ) może nie koniecznie orginalne,bo są bardzo drogie ale napewno warto kupować zamienniki znanych firm a nie jakieś wynalazki firmy krzak :) co do zakupu to najlepiej wybierz się z kimś kto się zna,bo samemu możesz być zafascynowany wyglądem i nie zauważyć pewnych spraw które w pózniejszym czasie pociągną Cię po kieszeni.

Opublikowano

Jak poprzednik też bym polecił ale z dobrego źródła bo można się wbić w taki samochód i oszczędnie nie będzie.

Nawet bym polecał kupić od starszej osoby zawsze jest lepiej wg mnie.

a co do części to zamienniki jak i oryginalne są dostępne.

Teraz to jest moja trzecia E34tds i jestem zadowolony.

Ostatnio amortyzatory wymieniłem, no ale nie ma nic za darmo - jak się jeździ to się zużywa normalka

www.trofea-sport.pl
Opublikowano

Auto jak zadbane prawie bezawaryjne ale poporstu samo utrzyamnie kosztuje bo BMW mają wyrafinowaną zawansowana jak na swój wiek konstrukcję więc jego utrzyamnie kosztuję więcej niż golfa czy toyoty z tych lat

Podstawa to kupić auto z pewnego źródła a jak gaz to nie ma sprawy byle sekwencja bo potem możesz miec zonka jak ci szlag trafi przepływkę i kolektor z plastiku

Jaka wersja silnikowa cię interesuje i z jakich lat i do jakich pieniędzy??

Za normalne pieniądze moge oddać moją a jest lala ale nie ma gazu:)

I podstawowa sprawa weź ze sobą kogoś kto się zna na BMW lub choćby je mam on ci doradzi co jest tak a co nie i spełni podstawową rolę:

Chamowacz:)

Bo BMW ma to do siebie że jak w nie wsiądziesz na jazde próbną to już cię opanuje i nie da wysiąść mimo że będa dziury w fotelach itp

Jak to mój kolega posiadacz Omegi B 2,0 16V po jeździe moim 520 24V ujął to jest inny świat sam dźwięk silnika jego oznajmia głośno że ma dość a R6 ciągnie i ciągnie dotego słuchając jego dźwięku budzisz się na czerwonym polo i odcine to uzależnia:)

Jakby więcej rad to pytaj co cię konkretnie interesuje:)

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
Za kasa, za jak chodza E34 nic lepszego moim zdaniem nie znajdziesz. A czesi zawsze warto sprawdzic oryginalne bo bywaja czesto promocje i na Narbutta czasem sie kupuje taniej niz zamienniki w Intercarsie itp. Jak chcesz i tak miec gaz, to szukaj jak najwiekszego motoru! Od duzej pojemnosci lepsza jest tylko... jeszcze wieksza pojemnosc :D :D :D
(OO=[][]=OO)
Opublikowano
Auto jak zadbane prawie bezawaryjne ale poporstu samo utrzyamnie kosztuje bo BMW mają wyrafinowaną zawansowana jak na swój wiek konstrukcję więc jego utrzyamnie kosztuję więcej niż golfa czy toyoty z tych lat

Podstawa to kupić auto z pewnego źródła a jak gaz to nie ma sprawy byle sekwencja bo potem możesz miec zonka jak ci szlag trafi przepływkę i kolektor z plastiku

Jaka wersja silnikowa cię interesuje i z jakich lat i do jakich pieniędzy??

Za normalne pieniądze moge oddać moją a jest lala ale nie ma gazu:)

I podstawowa sprawa weź ze sobą kogoś kto się zna na BMW lub choćby je mam on ci doradzi co jest tak a co nie i spełni podstawową rolę:

Chamowacz:)

Bo BMW ma to do siebie że jak w nie wsiądziesz na jazde próbną to już cię opanuje i nie da wysiąść mimo że będa dziury w fotelach itp

Jak to mój kolega posiadacz Omegi B 2,0 16V po jeździe moim 520 24V ujął to jest inny świat sam dźwięk silnika jego oznajmia głośno że ma dość a R6 ciągnie i ciągnie dotego słuchając jego dźwięku budzisz się na czerwonym polo i odcine to uzależnia:)

Jakby więcej rad to pytaj co cię konkretnie interesuje:)

hmm cena no za duzo to niemam kasy niestety tak do 7tys moze z lekkim haczykiem niestety :(:(:(

silnik jaki by mnie interesowal to 2litry 24v bo inaczej to mnie oplaty zjedza razem z butami :/:/ i czytalem ze ta jednostka jest niby bezawaryjna, nie wiem jak to w praktyce jest

gaz mowicie ze tylko sekwencja wchodzi w gre? zwyczajny nie daje rady? ja bym chcial kupic juz cos z gazem zeby sie nie bawic w to juz:)

a moze ktos napisac ceny konkretne jakichs dobrych zamiennikow np sprzeglo, czesci zawiechy itp,

Opublikowano
Trochę mało na dobry egzemolarz z sekwencją,ale szukaj może ktoś z forumowiczów ma chęć na zmiane.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
A co do awaryjności to najczęściej chyba trzeba wymieniać wahacze przedniego zawieszenia. Polecam firmowe Febi lub Mayle inne z allegro firmy bla bla bla to tzw gówno . Ja mam bunie 88r. z przebiegiem 350tyś km i jedynie co naprawiałem to wahacze z przodu , drążek kierowniczy, łączniki z przodu i to wszystko , a zrobiłem nią jak kupiłem 50tyś. Dodam, że kupiłem z niemiec.
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
no wlasnie z sekwencja w tej kasie to moze byc problem jak narazie przegladam sobei allegro to moze z jedna ze dwie trafilem z sekwencja w tych pieniadzach a dosc dlugo juz przegladam allegro narazie niemam potrzeby kupowac samochodu bo mam czym jezdzic ale rozgladac sie juz zaczolem a co ze zwyklym gazem ????? lipa taka straszna ?
Opublikowano
jeszcze odnosnie fachowca no to wszystko pieknie mam namiary na dobrego fachowca sporo znajomych z nim kupowalo samochody ale on sporo krzyczy za taka usluge, a czy tu na forum z klubu znajda sie chetni do ogladniecia i fachowej rady przy zakupie za jakies nie duze pieniadze??? mozna liczyc na pomoc? :oops: :oops: :wink: :wink:
Opublikowano
Twoje pytanie jest zarazem odpowiedzią. :nienie:

heh czyli sie nie spisuje zwykla instalacja.. ale przeciez duzo jest na zwyklych instalacjach i jakos to jezdzi to moze nie ma akiej tragedi, ja to nie wiem dlatego sie was pytam tegich glow w tych tematach ;)

Opublikowano
Myślę że z tym nie będzie problemu-musisz poprosić to z twojego rejonu zawsze ktoś się znajdzie.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
Myślę że z tym nie będzie problemu-musisz poprosić to z twojego rejonu zawsze ktoś się znajdzie.

aha no to chociaz jedna pocieszajaca informacja :)

Opublikowano

Zwykły gaz sobie odpuść... więcej problemów niż to warte... - duża strata mocy, strzały, częste regulacje no i odwieczny problem z falującymi obrotami.....

Może kup w benzynce i po jakimś czasie jak dozbierasz $ zainwestuj w sekwencje... W Siedlcach robią STAG'a 300 do 6-ciu cylindrow po 2400... i podobno dobrze sie znają na tym... (tak słyszałem)...

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano

No jak gaz to tylko sekwencja bo jak mieszalnik to ci się zrobi osiągowo 518 a kłopotów więcej:)

No ja niestety swojej za 7 z groszami nie oddam dla mnie 8 to minimum albo i więcej ale za 7 powinieneś wychaczyć cos jeżdżącego a nie taczkę:)

Najlepiej żebyś to właśnie ty założył gaz bo jesteś pewien że nikt przed toba tego po dziadowemu nie zrobił:)

A zwykły gaz przy pierwszym strzale załatwi ci przepływkę kolektor czyli koszt koło 600-800zł naprawy więc całe oszczędności pójdą w dupę i kłopotów sporo nie ma sensu naljepiej kupic benzyne dozbierać i załozyć sekwencję:)

A masz jakies na oku już jakby co zapodaj nam linki obejrzymy:)

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano
narazie nic konkretnego niemam jeszze bo jestem za granica i mam czym jezdzic a do polski zjade gdzies w czerwcu dopiero i wtedy dopiero planuje zakup, teraz to tak tylko przegladam nieraz oferty zeby widziec co wogole jest na rynku w tej cenie, czego sie mozna spodziewac ogolnie ;);) a jak beemki zadnej godnej nie znajde to druga opcje mam jezcze MB 124 w dieslu tam to chociaz mozna lac wszystko co ma w nazwie olej hehe ;)
Opublikowano

Mój kumpel kupił niedawno bunie z dwulitrowym silnikiem vanos (gaz sekwencja) na 16 calowych alufelgach w super stanie za 5 patyków, właściciel wyprowadzał się za granice. Dodatkowo przerobiony kolektor z plastikowego na metalowy przez specjalistyczną firmę. Jak widać można tanio kupić dobrą beti

pozdrawiam

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Mój kumpel kupił niedawno bunie z dwulitrowym silnikiem vanos (gaz sekwencja) na 16 calowych alufelgach w super stanie za 5 patyków, właściciel wyprowadzał się za granice. Dodatkowo przerobiony kolektor z plastikowego na metalowy przez specjalistyczną firmę. Jak widać można tanio kupić dobrą beti

pozdrawiam

powiedzial bym ze mial kolega szczescie, ale nie powiem bo jak wiadomo szczescia ma tylko ku***a i policjant :mrgreen: :twisted2: ale mozna tylko pozazdroscic takiego zakupu :):) i pogratulowac

pzdr

Opublikowano
moja niunia ma ponad 400 tysiaków,chodzi na sekwencji i od pukać chodzi jak złoto.podstawa to systematyczna wymiana oleje filtry i td no i niestety przez nasze drogi czasami trzeba cos w zawieszeniu zrobic ale jak dopilnujesz to sie odwdzięczy.pozdrawiam moriel
Opublikowano
hmm... no dobra a jak sie ksztaltuja ceny instalacji sekwencyjnych od jakiejs najtanszej wzwyz i jaka Wy polecacie ktora sie najlepiej sprawdza???
Opublikowano

pozdrawiam

powiedzial bym ze mial kolega szczescie, ale nie powiem bo jak wiadomo szczescia ma tylko ku***a i policjant :mrgreen: :twisted2: ale mozna tylko pozazdroscic takiego zakupu :):) i pogratulowac

pzdr

"mati87" Na tym forum nie tolerujemy przeklinania.Dostałeś ostrzeżenie więc następnym razem zastosuj się do regulaminu

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano

pozdrawiam

pzdr

"mati87" Na tym forum nie tolerujemy przeklinania.Dostałeś ostrzeżenie więc następnym razem zastosuj się do regulaminu

ja mam takie poczucie humoru :P:P :norty: ale luzz.. jak nie wolno to nie ;) :hand: