Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jak w temacie kto chcę taką instalację zakładać w swoim aucie????

to wybije mu to z głowy łopatologicznie!

jutro wam zrobię zdjęcia jak to wygląda teraz u mnie pod maską po "strzale" jak zobaczyłem myślałem że zastrzelę gaziarza który to regulował 5h wcześniej :/

a miałem ją zdemontować :mad2: to teraz musze odnowić że tak powiem prawą stronę silnika, i wymienić maskę, gumy, przepływkę filtr powietrza i kilka innych rzeczy które zostały uszkodzone, spalone bądź nadtopione po strzale LPG

:mad2: :mad2: kto Beacie zrobił taką krzywdę tą kupą :D i niech mi ktoś powie że LPG to oszczędność :mad2:

Edytowane przez NIrVaNA
BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

druga generacja to poprostu lipa, i tyle, i niech nikt nie p***li < ostrzeżenie że to wina użytkownika, czy jakichś durnych kabli czy świec.

Gaz drugiej generacji to LIPA, rozumiecie LIPA. Miałem BRC gówno jakich mało jak każde inne.

Opublikowano
zasadnicze pytanie,, czy przeprowadziłeś wkońcu regulacje zaworów

i czy masz sprawne przewody wn

Jeśli nie to sam sobie jesteś winien :mad2:

Swoją drogą to współczucia :|

tak regulowałem, przewody, świece i kopułkę mam nową w takiej kolejności:

NGK,NGK,BOSCH

Opublikowano
mam przepływkę do sprzedania idealną 450zł

to że tak powiem nie jest cena jakaś szokująca w podobnej kupie na allegro ;-)

Opublikowano

mam kolege ktory w m30 ma gaz II gen i mu nie strzela - ale musi przestrzegac kilku bardzo waznych zasad - po odpaleniu jakis czas jedzie na benzynie , gegularnie zmienia swiece filtry itp- nowy uklad WN

to nie zmienia faktu ze II gen w tych silnikach to mega nieporozumienie - nie dosc ze mocy nie ma , pali jak smok , to jak walnie to rozwala pol silnika i bezcenna przeplywke .

w tym silniku taka instalacje mozna przerobic na IV gen ( np stag 300 + dobry reduktor +dobre wtryski ) wyjdzie ok 1500-1800zł jak to sam zamontujesz - i jak to dobrze zrobisz to masz swiety spokuj

Opublikowano

No nie wiem. U mnie nie strzelało raczej.

Bywało, ze odpalałem na gazie i ogień. Żadnych strzałów. Kwestia nie tylko "elektryki", ale i odpowiedniej regulacji.

Strzelił kiedyś lekko parę razy zaraz po rozruchu, ale klapa zrobiła swoje.

Inna sprawa, że to instalacja do bani w tym aucie raczej, jednak parę lat temu sekwencja do R6 była nieporównywalnie droższa od śruby i stąd mnóstwo instalacji tego typu w e32.

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
a miałem sekwencję i wywaliłem, ciesze się teraz pięknem silnika :mrgreen:
I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano
nawiasem mówiąc, zażądałbym odszkodowania od tego gazownika, jak potrafi brać pieniądze za robotę to powinien też za nią odpowiadać
Opublikowano
... i leci na autobanie rowniutkie 200 :norty:

To 30 za mało :norty: . Pewnie dlatego, że pali gazu tyle co benzyny.

peace & love
Opublikowano
ha ha :D lepiej dwiescie i spalanie okolo14 na sete gazu . jak 220 i spalanie 20 na setka :nana: .

no nie wiem ... a brales pod uwage ze silnik ktory pracuje na ubogiej mieszance sie niszczy - moze dojsc do wypalenia gniazd zaworowych , uszkodzenie uszczelki pod glowica , pekniecia glowicu ....

Opublikowano

Poprostu kocham takie posty. Dalej wkladajcie GAZ do swoich Beemek :duh:

Powodzenia

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
nie no pewnie, mniesięchce śmiać z tych co jeżdżą na benzynie. Człowieku jechałeś Ty kiedyś BMKą z gazem sekwencyjnym??

Chlopie jezdzilem BMW z sekwencja i jest to zupelnie inna bajka niz z instalacja zwykla. Moze jest to rozwiazanie dla oszczednych, ale wiedz jedno PRAWDZIWY MILOSNIK BMW gazu do niej nie zalozy.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
wiedz jedno PRAWDZIWY MILOSNIK BMW gazu do niej nie zalozy.

Tak samo mówili 100 lat temu, kiedy silniki parowe zastępowano benzynowymi. :mrgreen:

Trwa ładowanie podpisu...