Skocz do zawartości

Parowanie reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna cieszę się swoją "bunią" i w dniu dzisiejszym zauważyłem, że mam zaparowane reflektory przednie - xenon. Czy ta seria E90/91/92 tak ma ? Co mówi serwis ? wymienią?
Opublikowano
poczawszy od E36 w gore parowanie reflektorow to normalka w BMW. Na forum jest tez kilka watkow o tym i praktycznie nie ma sposobu na to :P
B M W
Opublikowano
niech sie wypowie wikeszosc osob i bedzie wiele ktorym paruja. Mi parowaly od nowosci(lampy byly zmieniane na org )
B M W
Opublikowano
mi nie paruja wcale...parowanie jak jest to przyczyna przewaznie jest uszczelka , zapchane odpowietrzenie , lub zle wklejenie szkla /plastyku/ do obudowy i nie piszcie ze to normalne w BMW bo w innych modelach tez wystepuje...ja juz robilem kilka lamp i zawsze byla poprawa ...opisywalem na forum :P
Opublikowano
witam!

Mi też parują . Lekarstwo na to jest zrobinie minimalnej dziurki od spodu lamy , tak by było odpowietrzenie. Po zabiegu bedzie cacy.

pozdr

jest orginalny odpowietrznik...trzeba go wyczyscic /udroznic/a nie dziurki robic :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
sprawa rozwiązana w serwisie wymienią na nowe :)
  • 1 rok później...
Opublikowano
Skoro idziemy na ilość, żeby zobaczyć, czy parują, czy nie, to u mnie nie parują.
Opublikowano

U mnie zdarzało się sporadycznie. Ale widziałem, że wiele aut ma z tym problem.

Swoją drogą gdzie znajduje się ten odpowietrznik?

Pzdr.

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Z tego co pamiętam powinien być od spodu lampy lub za kierunkiem.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mam E91 od kwietnia 2008 i nic nie paruje.
Opublikowano
Zaparowane reflektory powinny odparować po włączeniu świateł w przeciągu 30 min. jeżeli tak się nie stanie powinni wymienić Ci na gwarancji.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
U mnie nic nie paruję. Ostatnio auto stało tydzień pod chmurką, rano o 6 była rosa na szybach a lampy nie zaparowane więc nie wydaje mi się żeby to była norma w e90.
Krzysztof
Opublikowano
To są zwykłe prawa fizyki i tyle w temacie, nie ma co panikować.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
no ja musze powiedziec ,że mam model 100% oryginał lampy nie były nawet wyciągane , nic nie kombinowane a po kazdym myciu samochodu na obydwu lampach w tych samych miejscach jest zaparowane. :|
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie tez kiedys parowaly-załatwilem to domowym sposobem(metoda prób i błedów),

Wystrczyl zwykly przeżroczysty silikon,igla i strzykawka i palec :lol:

Jak sie okazalo nieszczelnosc byla przy polączeniu przedniej czesci lampy(przezroczystej),a pozostała czescia reflektora(czarna)pewnie skonczylo sie uszczelnienie,ale wycisniety delikatnie silikon przez igle i przesmarowanie palcem(mokrym),załatwilo sprawe :cool2: :D

Zabieg praktycznie niewidoczny a skuteczny,minęło dobre pół roku i lapma nie paruje :D

icon4.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy problem parowania i nieodparowywania lamp powrócił....generalnie chodzi o lampe od strony pasażera (lampa oryginał, nie kombinowana, auto nie uderzone) ale problem jest duży... wyjałem tydzien temu w sobote reflektor, niestety troche roboty było wiadomo zderzak, nadkole...i zabrałem lampe do domu...okazało się że w lampie stoi woda, niemało bo ponad szklanka...Wysuszyłem reflektor suszarką poczekałem ładnie aż wyschnie i zasilikonowałem z tyłu ten dekiel od lampy, bo miałem urwane jedno mocowanie w lampie od tego dekielka (ktoś wczesniej nieumiejętnie wymieniał żarówke)...Lampa sprawowała sie idealnie, po spryskaniu reflektora itp było super. Wczoraj przyszło umyć auto i.....lipa, refl;ektor najpierw zaparował....a dzisiaj rano okazało się, że jest dalej zaparowany i nie odpuścił...Proszę o pomoc, poradę co mam z nim zrobic jak walczyć itp...bo juz zaczynam mieć powoli dość....i zaczyna brakować pomysłów....dzieki z góry.
Opublikowano
Koledzy czy nikt nie wie jak Sobie z tym radzić.....?Dzowniłem do ASO lampa po zniżce prawie 3 tys...wiec bezsens jak dla mnie;/ Pytałem o co chodzi z tym parowaniem, gdzie sie dostaje woda?.....widać że serwistany t zna ten problem doskonale i mówił ze woda wpada tam z przodu na górze lampy czyli mocowanie czarnego i przeźroczystego plastiku....Czy ktoś próbował to zasilikonować?,,,trzeba wyjac lampe?....jak sprawdzic gdzie leci...?Pomóżcie bo juz zaczynam mieć dosc;/
Opublikowano
Koledzy czy nikt nie wie jak Sobie z tym radzić.....?Dzowniłem do ASO lampa po zniżce prawie 3 tys...wiec bezsens jak dla mnie;/ Pytałem o co chodzi z tym parowaniem, gdzie sie dostaje woda?.....widać że serwistany t zna ten problem doskonale i mówił ze woda wpada tam z przodu na górze lampy czyli mocowanie czarnego i przeźroczystego plastiku....Czy ktoś próbował to zasilikonować?,,,trzeba wyjac lampe?....jak sprawdzic gdzie leci...?Pomóżcie bo juz zaczynam mieć dosc;/

Poczytaj post troche wyzej :D to bedziesz wiedział :cool2:

icon4.png
Opublikowano

Czołem koledzy ,

a co powiecie na zaparowane kierunkowskazy ( boczne ) ? u mnie lampy ok ale kierunki lekko poparowane :mrgreen:

Ma ktoś taki kłopocik :norty:

Pzdr.

Opublikowano

U mnie chyba też coś takiego miało miejsce z tym parowaniem kierunków, hmm na bank widziałem u znajomego w E60 530d takie zjawisko :)

No ale jak czytam te wpisy o parowaniu lamp to hmm zastanawiam się czy nie zareklamować swoich reflektorów :), nowe w ASO wymienione parę miesięcy temu :roll:

Pzdr.

Opublikowano
Hmmm moje auto jest z lutego 2007 wiec pewnie nie ma sznas na wymiane ich....raczej jednego...Wywaliłem zaślepke z tyłu ten dekiel i lampa pusciła (odparowała) ale podczas mycia mimo wszystko na 100% dostaje sie tam woda na górze z przodu lampy..Koleś w ASO od razu poweidział mi gdzie leci nie widząc lampy:) i miał racje:) po niedzieli biore znowu lampe do domu i próbuje ja ratować silikon i zapierdziele ją cała:d az sie posika:) i nie dostanie sie nic;)
  • 5 lat później...
Opublikowano
Witam czy ktoś wie jak sobie z problemem poradzić ? Wcześniej nie parowały teraz dopiero jak temp spadła poniżej zera ktoś wie to niech poradzi coś.