Skocz do zawartości

INPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzieki nerwus pomogło nie dopisałem Bin do konca tylko teraz mam kolejny problem ;//Chce sobie aktywować kierunki daje wszystko i przy wyborze E46 W NSC wyskakuje mi taki błąd ;/ VIN IS FAULTY COAPI -2000 EDIBAS OR SGBD ERROR SYS-0005 :OBJECT NOT FOUND ..Co to może być ? ;/.
  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ok pobrałem w całości Impe z NSC ITP WSZYSTKO SIĘ ZAINTALOWAŁO lecz teraz wyskakuje w NSC błąd Chassis is faulty ;// Inpa też nie działa robiłem wszystko co do instrukcji nerwusa i [BAD] ;// co to może być za problem ?
Opublikowano

Czesto dostaje taki blad:

inpa_error.jpg

Co moze byc przyczyna ? Jak ewentualnie to poprawic ?

Opublikowano
Okey już się tym zajmuje ciekawe jakie kolejne błedy będą
Opublikowano
Wiedziałem że będą kolejne błędy nie mam już sił do tego NCS-A W skrócie wybieram auto E46 I sposób podłaczenia ALSZ ..Wywala pierwszy bląd taki : Registry Valve Failed in Subkey ' HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Current\ControlSet\Services/Serial .May be there are problems .... A zaraz po nim taki Vin Is Faulty COAPI-2000:Edibas or SGBD Error IFN-0018 INITALIZATION ERROR .. W czym zrowu problem tkwi ;/ ?
Opublikowano
Witam, mam problem od dawna męcze się z konfiguracją inpa. Posiadam 2 kable(kable usb->odb z przejsciówka okrągłą bmw) 3 komputery 2 samochody (318is 94r , 318ti 95r) i na każdym to samo po odpaleniu inpy moge wejść tylko w airbag i abs w innych systemach np.silnik wyskakuje błąd "IFH-0006: COMMAND NOT ACCEPTED. Program will be stopped!" i po ty błędzie widnieje "ApiCheckJobStatus: Error #95 SYS-0005: OBJECT FILE NOT FOUND API job error or no such result ! Continue script processing ?" Proszę o pomoc.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Do e36 jest interfejs ADS nie OBD. Nie pytaj tylko poszukaj na forum.
Opublikowano
Bede zmuszony do zakupienia interfejsu ale przy bmw e60 na tym kablu wystepowal ten sam problem, nie mozna bylo sie z niczym polaczyc. jak widze to ten kabel jest bezuzyteczny...
Opublikowano

Wujek google jakbyś go poprosił zaraz znalazł by odpowiedź.

Luknij co masz w rejestrze po za Displayname i Imagepath, reszta powinna być.

rejestr.JPG

Opublikowano
Mam kolego w rejestrze ustawione tak samo jak podałeś i lipa nadal to samo
Opublikowano
Ale zmieniałeś coś czy tak miałeś?

Nic nie zmieniałem .. Tak miałem po prostu

Opublikowano

COAPI-2020 no answer from ECU

IHF-009: NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT ..Co to za błąd bo próbuje się połączyć z innego laptopa i to wyskakuje ...

Opublikowano

Może napisz od początku, jaki system, co instalowałeś, jak instalowałeś, jaki fejs, jakie stery, itp. itd.

Czy wykrywa Ci baterie i zapłon.

Opublikowano
Jeżeli nie ma w samochodzie danego modułu to i odpowiedzi INPA nie otrzyma, bo i skąd. Chyba, że program wcale się nie uruchamia, ale to mi wygląda na standardowy komunikat, gdy próbujemy się łączyć z modułem, którego nie mamy.
A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Powiem tak program mam od nerwusa impa itp oczywiście zrobiłem update stery mam dostastałem na płycie jak kupowałem kabel won vista..Chodzi Ci o impe zapłon off i bateria off czemu tak

??

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Najnofsą wersje tej impa Ci dałem :mad2:
Opublikowano
Mam problem z połączeniem się z silnikiem. Cała reszta działa bez zarzutu. W czasie połączenie wyskakuje komunikat IFH-0009 no response from control unit program INPA 5.0 Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Opublikowano

No to czegoś ewidentnie brakuje, może brak jakiegoś pliku w EDIABAS :?: Nie mam pewności, ale tutaj chyba powinny również wylądować pliki do połączenia z modułami samochodu, m.in. silnika.

C:/Ediabas/Ecu

Sprawdź czy w powyższym folderze masz plik *.prg o nazwie początkowej modułu sterownika silnika, który chcesz wybrać. Np. dla wyboru MS 42.0, plik to MS420DS0.PRG, MS420DS1.PRG.

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Panowie,

Czy majac juz zaistalowana Inpe na kabel OBD mozna zmienic cokolwiek w ustawieniach aby polaczyc sie z samochodem za pomoca wtyczki okraglej?,czy tylko instalacja od nowa INPY i wybranie ads przy instalacji?