Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam sie do chipowania mojego samochodu.

Dzwonilem do Vtech

Człowiek z ktorym rozmawialem powiedzial mi ze ta jednostka jest bardzo dobra do chipowania.

Moga mi zaoferowac 35-40 KM wiecej plus ddoatkow 40 Nm momentu i zmodyfikuja mape momentu tak aby byl dostepny w jak najszerszej gamie obrotow

Co myslicie? Koszt 1200 PLN

Pozdrowienia

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano
Jak na mój gust troche duży przyrost bo ponad 10% w benzynie ale fakt jest że M62B44 ma moc jak M60B40 a pojjemność większa więc ma większe rezerwy w sobie i w końcu w E60 silnik ma 4,5 litra i 333konie o ile się nie mylę więc czemu nie w końcu to profesjonalan firma anie żaden cud z allegro
Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

Witam

Też się przymierzam - może jak się razem zgłosimy to taniej policzą ;)

Za modyfikację mapy 1200 zł może to i dobra cena - brak odniesienia

Opublikowano

za 1200 pln to bardzo dobra cena.

Chojnacki w Krajkowie za taką operację chce 2000.

Bedę z wielkiem zainteresowaniem czekal na wyniki chipowania.

Przedtem zalecam wizyte na hamowni - nie po to by sprawdzic serie, ale by miec rozeznanie co dal chip.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No, warto wcześniej odwiedzić hamownię, żebyś nie zapłacił 1200PLN za nic. Jednak prawdziwa firma robiąca chiptuning powinna zrobić u siebie (na własny użytek) hamowanie przed i po operacji.
Kai
Opublikowano
Moim zdaniem szkoda kasy bo za 1200zł to nie tuning.540 i bez niego ma wystarczająco mocy.A jak tuningować to mechanicznie i w dobrej firmie :twisted: Albo kupić M
BMW M-Power
Opublikowano
ja chipowalem swoja 530 d w v-techu, jezdzilem do nich 3 razy. oszukali mnie z wynikami na hamowni po chipie. dodali kilka koni i momentu. na hamowni w projekt xs wyszlo znacznie mniej mocy. pozatym moment byl dostepny w krutkim przedziale obrotow, nie mowiac o mocy. Gdybym sie choc troszke nie znal i nie mial znajomych ktorzy sie bawia w takie zeczy, zaplacilbym przktycznie za nic. po 1 chipie wyszlo mi 205 km i 470nm a w seri jest 194 i 410nm. to jak na diesla strasznie maly przyrost. Chlopaki z v-techa zaczeli sie bawic dalej i uzyskali 220 km i 500 nm bez nawiewu na interqler bo im maszyna padla. teraz jest znacznie lepiej moment i moc w wiekszym przedziale dostepny ale tak jak pisalem, musialem do nich jezdzic na poprawki kilka razy. Szczerze? Drugi raz bym do nich nie pojechal, polecam compsport w bielsku. pozatym wydaje mi sie ze 40 km to duzy przyrost jak na benzyne. Obawiam sie ze zaplacisz, wyjdzie im z 15 km wiecej i jak zaczniesz sie zucac ze umawialiscie sie na 40 to ci powiredza ze masz auto zepsute. mi tak zarzucali ze cos z moim autem jest nie tak! Poprostu chcieli mnie olac!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja też jestem żywo zainteresowany wynikami!!

Mimo iz nie mam zamiaru bawic sie w to, jestem rowniez zainteresowany wynikami (roznica), ale z niezaleznej hamowni.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
ja chipowalem swoja 530 d w v-techu, jezdzilem do nich 3 razy. oszukali mnie z wynikami na hamowni po chipie. dodali kilka koni i momentu. na hamowni w projekt xs wyszlo znacznie mniej mocy. pozatym moment byl dostepny w krutkim przedziale obrotow, nie mowiac o mocy. Gdybym sie choc troszke nie znal i nie mial znajomych ktorzy sie bawia w takie zeczy, zaplacilbym przktycznie za nic. po 1 chipie wyszlo mi 205 km i 470nm a w seri jest 194 i 410nm. to jak na diesla strasznie maly przyrost. Chlopaki z v-techa zaczeli sie bawic dalej i uzyskali 220 km i 500 nm bez nawiewu na interqler bo im maszyna padla. teraz jest znacznie lepiej moment i moc w wiekszym przedziale dostepny ale tak jak pisalem, musialem do nich jezdzic na poprawki kilka razy. Szczerze? Drugi raz bym do nich nie pojechal, polecam compsport w bielsku. pozatym wydaje mi sie ze 40 km to duzy przyrost jak na benzyne. Obawiam sie ze zaplacisz, wyjdzie im z 15 km wiecej i jak zaczniesz sie zucac ze umawialiscie sie na 40 to ci powiredza ze masz auto zepsute. mi tak zarzucali ze cos z moim autem jest nie tak! Poprostu chcieli mnie olac!

Witam,

Rozumiem ze byles w Vtech w Krakowie. Nie wiem czy Cie oszukali czy nie mam kilku znajomych ktorzy robili w Vtech i sa bardzo zadowoleni.

Nie robiac reklamy to firma ktora sie specjalizuje w tuningu elektronicznym

Ja juz po tuningu.

Personalizowany tuning z uzyciem AFR'a kosztuje 1700 ale ja ze tak powiem mialem za 1200 - moze wynika to z faktu ze znajomy tam robil i sie powolalem na niego ;)

Efekt

Przed tuningiem " seria 288 KM moment fabryczny 439 Nm

Po tuningu +36 KM +42 NM

Oczywiscie hamownia w cenie.

Jak bede mial skaner wkleje wydruki = mapy momentu bo dosc znacznie ja zmodyfikowali:)

Wrazenia z jazdy - samochod jezdzi jak szatan - bez porownania - wszystko za sprawa momentu

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano

Witam,

Rozumiem ze byles w Vtech w Krakowie. Nie wiem czy Cie oszukali czy nie mam kilku znajomych ktorzy robili w Vtech i sa bardzo zadowoleni.

Nie robiac reklamy to firma ktora sie specjalizuje w tuningu elektronicznym

Ja juz po tuningu.

Personalizowany tuning z uzyciem AFR'a kosztuje 1700 ale ja ze tak powiem mialem za 1200 - moze wynika to z faktu ze znajomy tam robil i sie powolalem na niego ;)

Efekt

Przed tuningiem " seria 288 KM moment fabryczny 439 Nm

Po tuningu +36 KM +42 NM

Oczywiscie hamownia w cenie.

Jak bede mial skaner wkleje wydruki = mapy momentu bo dosc znacznie ja zmodyfikowali:)

Wrazenia z jazdy - samochod jezdzi jak szatan - bez porownania - wszystko za sprawa momentu[/

A porownywales te wartosci z inna hamownia?

Opublikowano

nie wiesz jak wygląda u nich podrasowanie M-ki?????

Zapomnij, eMka nie ma rezerw jak w normalnym silniku, że coś tam jest zostawione hehehehe

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Odświerzam temat.

Przymierzam się do chipa (gdzieś w mazowieckim),czy to ma sens.

Jeżdziłem paroma 540 w manualu i żadna (tak nie skromnie) nie jezdziła lepiej jak moja.

W tym jedna była po VTG z wydrukiem na 335KM,a chodziła gorzej.

Co ciekawe wydruk przebiegu mocy i momętu był identyczny jak w mojej,nawet odcinki nie miała przesuniętej.

Mi na bezwładnościowej przy +30 wyszło 283KM i 430nm.Pomiar na 4-tym biegu.1-sza próba wyszło 270KM,druga 279Km i 420nm.Dopiero w trzeciej próbie wyszło 283KM (motor miał wysoką temp,co powinno zmniejszyć wartość,a nie zwiększyć).

Czy ma ktos wydruk z hamowni po czipie i czy mierzył osiągi a nie moc?

Czy ubyło coś w przedziale 0-200,100-200,0-100km/h?

Myślałem o Kreatorze Mocy cena 1200zł,a może lepiej zrobić wydech.

I jeszcze pytanie czy silnik z vanosem lubi filtr stożek?

Niektórzy twierdzą,że te silniki w serii mają 310-315KM.

Gdybym coś miał nie w porządku to 0-200 nie łapała by 20s.

Wiec jak to jest z tymi chipami i hamowniami?

Edytowane przez Cyborg
Opublikowano

Witajcie

Nasz forumowy kolega G-CS jest dealerem V-tech i mamy u niego specjalne

ceny na hamowanie i chipy :cool2:

już wielu bmwufanów skorzystało z jego usług i są zadowoleni

dam mu namiary na ten post

to coś poradzi

Pozdrawiam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano
Witajcie

Nasz forumowy kolega G-CS jest dealerem V-tech i mamy u niego specjalne

ceny na hamowanie i chipy :cool2:

już wielu bmwufanów skorzystało z jego usług i są zadowoleni

dam mu namiary na ten post

to coś poradzi

Pozdrawiam

Niemirad

Byłbym b.wdzięczny.

Opublikowano

Podam dane kontaktowe na priv

Pozdrawiam

Niemirad

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My BMW foto: http://img85.imageshack.us/g/p1030826.jpg/

Chip Tuning wykres: http://img690.imageshack.us/img690/4972/hamowniawykresbmw.jpg

Opublikowano

Ja polecam chiptuning w Godula Motor Sport. Program jest pisany indywidualnie pod dany samochód przez samego właściciela p. Andrzeja Godule (znane nazwisko w polskim światku samochodowym). Bardzo solidny człowiek, otwarty na sugestie i uwagi.

U mnie ostatecznie stanęło na 542 Nm i 218 Ps. Jeździ się na tym programie bardzo przyzwoicie:)