Skocz do zawartości

<t>jaki wybrac silnik</t>  

53 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A czego oczekujesz?Spokojnej i oszczędnej jazdy(1,8)czy dodatkowo osiągow(2,5)?

To zależy od Ciebie.

Jedni wolą silnik taki,drudzy taki,ale wiele też zalezy od stanu.

Ja stawiam na 2,5 bo to idealne autko na trasy(zwłaszcza w automacie :roll2: )

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

cezko powiedzieć bo tu już stan jaki trafisz zadecyduje

ale m benzyna będzie tańsza jeśli chodzi o koszty napraw -

w diesel pompa moze cie sporo kosztować ale to nei jest regułą

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
zalezy jakie masz fundusze na uzytkowanie. szukalem auta przede wszystkim oszczednego, i nie zawiodlem sie.. moze troche brakuje pod noga, ale nie odczuwam tego tak dotkliwie w miescie i na trasie. jak chcesz tanie w utrzymaniu auto to polecam 318tds, a jak nie zalezy ci tak bardzo na ekonomii to bierz 2.5, napewno sie nie zawiedziesz.

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano

Jako posiadacz zgadzam się z powyższymi wypowiedziami....

Jeżeli zalezy ci na ekonomii (i jesteś studentem tak ja :twisted2: ) to polecam 1.8TDS, wiadomo jakiś wyjadacz to nie jest ale zawsze te 140km/h mozna spokojnie sobie lecieć

Jezeli juz pracujesz to kupuj 2.5 TDS, bo mając 1.8 zawsze marzy się trochę większa moc :P

Albo jeszcze inaczej, kup to co jest w lepszym stanie :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

2,5 - to 6 cylindrow - czyli ladniej pracuje. co do spalania to wszystko zalezy od stnu silnika (kolega ma 318tds i spala mu na tych samych odcinkach co u mnie o ok 1 do 1,5 litra wiecej:).

pozatym jak ci w 2,5 zacznie szwankowac 1 wtrysk lub swieca zarowa to jeszcze nie problem jak przy 4 cyl.

Opublikowano
2,5 - to 6 cylindrow - czyli ladniej pracuje. co do spalania to wszystko zalezy od stnu silnika (kolega ma 318tds i spala mu na tych samych odcinkach co u mnie o ok 1 do 1,5 litra wiecej:).

pozatym jak ci w 2,5 zacznie szwankowac 1 wtrysk lub swieca zarowa to jeszcze nie problem jak przy 4 cyl.

A ile pojedzie 2.5 TDS i ile spali średnio?

Opublikowano
Jeżeli zalezy ci na ekonomii (i jesteś studentem tak ja :twisted2: ) to polecam 1.8TDS, wiadomo jakiś wyjadacz to nie jest ale zawsze te 140km/h mozna spokojnie sobie lecieć

Jezeli juz pracujesz to kupuj 2.5 TDS, bo mając 1.8 zawsze marzy się trochę większa moc :P

Albo jeszcze inaczej, kup to co jest w lepszym stanie :)

Zgadzam się z tym. Tyle, że ja przychylam się bardziej ku 2.5 litra. :mrgreen: :mrgreen: :cool2: