Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jutro jade na urlop i wczoraj mi sie autko zaczelo dziwnie zachowywac (niedziala 3 garnuszek )nie chodzi rowno bylem w warsztacie i sprawdzile na kompie ze cos jest nietak na 3 cylindrze.odkrecili i okazalo sie ze olej zbiera sie przy swiecach, poczyscili swiece olej wyczyscili co sie zbieral , a i trzeba juz fajki wymienic. I nadal chodzi tak samo znaczy jeden niepracuje nadal.

Pytanko czy moge jechac jakies 1000km w trase z takim problemem. czy silnik mi sie zaraz rozwali na amen.

Prosze o pomoc.

Do moda zmienilem temat :)

Edytowane przez bmka318
Opublikowano
ale czy cos moze sie stac bo musze jechac

Mozesz skrzywic korbowod lub inne cuda. A zmierzyli kompresje na tym garze? sprawdzili czy jest na nim paliwo iskra??

Moze wybierz sie jeszcze do porzadnego mechanika.

Opublikowano

Bez obrazy ale z tego co widac to twój mechanik ma takie pojęcie że więcej mi by chyba nerwów napsuł niz pomógł...

Wsadz inną świece bo może ta jest do dupy i sprawdz czy wtedy będzie palic na wszystkie cylindry...

A jak nie no to cewka na tym cylindrze do wymiany...

.:::B:::. .:::M:::. .:::W:::.
Opublikowano
Jak pojedziesz bez jednego gara to silnik do remontu. Ktoś kiedyś pisał na forum że zrobił ileś tam kilomerów na trzech i na tym jednym co mu nie palił stracił kompresję.
Opublikowano
Zgadzam sie z kolegami. jezeli masz masz paliwo w garku to znaczy ze sie nie spala z powodu iskry. jesli jednak iskra jest to prawdopodobnie juz straciles cisnienie na nim. powodem moze byc podstawiony zawor albo co gorsze poszły pierscienie. sprawdz swiece i cisnienie na garach i nigdzie nie wyjezdzaj bo ci wał padnie.
WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ZYCIE.
Opublikowano

...przede wszystkim to jakie auto ???

jak pojędziesz bez jednego cylindra możesz zatrzeć silnik z powodu rozrzedzenia oleju bo przecież te paliwo gdzieś będzie się zbieralo.

Opublikowano
napeno paliwo nie bedzie sie zbieralo w misce olejowej to jest 4 takt ssanie sprezanie praca wydech wiec paliwo moze isc tylko w wydech. co do problemu zmien przewody i swiece.
Opublikowano

Kolego jak zakładasz nowy post wyrób sobie nawyk wpisywania dokładnie co za auto za miast slowa "Pomocy" wiele to ułatwi.

Jeżeli zbiera ci sie olej w gniazdach świec to wymień uszczelkę pod pokrywa zaworów z stamtąd olej sączy sie do gniazd i robi zwarcie. Przez co nie ma iskry lub jest słaba czy nie równa i auto albo nie pracuje równo albo wcale na tym cyl. nie chodzi. No i może dlatego cewkę szlak trafił

Opublikowano
zapomnij o jakimkolwiek wyjezdzie pamietaj lepiej zeby jak najszybciej pokazac sie z tym u mechanika mam nadzieje ze znasz fachowcow dobrych.Bycmoze samochod zle dawkuje paliwo