Skocz do zawartości

przy ilu obrotach tys powinno nastąpic odciecie zapłonuW328i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich ; mam problem lub pytanie przy mojej bmw E36 328i 1996r przy predkosci 180km odcina zaplon lub paliwo nie znam sie dokladnie ale szybciej juz nie moge jechac ;( musze puscic gaz i od nowa ja rozpedzac do 180 ;( np. na 1 biegu obr. dochodzi do 6 tys. i odcina na 2 do 5,5 tys na 3 do 5tys. a na 4 4,5 tys i odcina na 5 nie pamietam ile obr. ale wiem ze pred. max. to 180 km \h a obrotomierz ma skale do 7 tys obr. i czy to jest normalne ? czy tez mam cos uszkodzone i co moge z tym zrobic abym mógl "ja" jeszcze rozbujac ? szukalem na forum ale nie moglem znalesc tego tematu;( jestem swierzakiem wiec wybaczcie mi ze go nie znalazlem o ile byl taki temat ;) pozdro dla wszystkich ; Tom : :D
Opublikowano
328i powinna pójść dużo szybciej. A przy normalnej jeździe nie jest zamulona ?
http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano
na początku buja sie super ale tak ok 3;5tys. obr. tak jak by sie muliła i potem dalej ciągnie ale nie tak jak powinna ;(
Opublikowano
i dzieje sie tak odkąd ja kupilem a wymienialem tylko przeplywomierz ;( :duh: :?: i dodam ze przy 180 km\h przed odcieciem , czuje ze ma jeszcze duzo mocy w zapasie a tu lipa nie da rady szybciej ;(
Opublikowano

może jest w jakimśtrybie serwisowym, moja buja sie tak:

1- 6600

2 -6600 - 105

3- 6600 - 160

4 -6600 - 200

a dalej nie wiem, dzisiaj sprawdzałem.

Opublikowano
jest tragedia !!!!!! odcina przy 6600 i koniec tematu / a jak wczesniej to albo krzywki wyciete albo nie od tego modelu NP (2,5) albo zle ustawiony rozrzad i vanos .
Opublikowano
witam dzieki "Elwis328":clap: za sprawdzenie dzięki temu pojechalem do mechanika i wlasnie wrócilem od niego okazalo sie ze mialem dodatkową blokade zeby odcinalo przy 180km/h nie wiem na jakiej zasadzie to dzialalo ale mechanik powiedzial ze poprzedni wlasciciel nie chcial przegrzewac silnika i dlatego byla ta blokada zalozona prawdopodobnie . ale juz jej nie ma i odcina przy 6600 :dance: :dance: :mrgreen: koszt tego zabiegu 80 zl ;) teraz moge normalnie wyprzedzac :norty: : :clap:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Yyy w 328i nie ma ogranicznika prędkości. Odcięcie paliwa jest przy obrotach, jak napisane powyżej.
Kai
Opublikowano
na początku buja sie super ale tak ok 3;5tys. obr. tak jak by sie muliła i potem dalej ciągnie ale nie tak jak powinna ;(

Kolego od 3.5 tys dopiero powinna zaczynac sie zabawa :twisted:

Opublikowano

dziwne te jakies blokady na obroty

(528i E-39 przymknołem licznik , odcinki nie złapała )

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
ponawiam temat teraz ja mam podobny problem że niechce iść do końca tylko podcina przy 5 tys i tak na kazdym biegu tez 2,8 - jakieś rady??
Opublikowano
Moja też budzik zamyka bez problemu. Warto sprawdzić ciśnienie paliwa - może pompka się kończy.