Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam następujący problem. gdy jade sobie ulicą i wjade do kanału czy większej dziuru to samochód tak jakby płynął. tyłem samochodu tak mi zażuci. innymi samochodami mi tak nie robilo. w bmce mi tak robi. nie wiedziałem co sie dzieje i pojechalem na stacje djagnostyczną i sprawdzili mi wszystko i powiedzieli ze zawieszenie itp. jest w zajeb.... stanie. wiec nie wiem. moze wy mi pomożecie. czekam na odpowiedzi. jak co to mozna napisac na gg 5136173. z góry dziękuje.
Przemyslaw
Opublikowano
W jakim stanie jest to zawieszenie bo nie napisane, domyslam sie ze w zlym. Trzeba zrobic, pojechac na ustawienie geometrii i po klopocie raczej
Opublikowano

Witam,

u mnie były te same objawy i wymienilem tuleje pływające tylnej belki i po kłopocie. Podjedź do mechanika i powie Ci co i jak.

Pozdrawiam,

Kamil
Opublikowano
myslicie ze jak mi powiedzieli na stacji diagnostycznej ze wszystko jest ok to mechanik mi powie gdzie są luzy. oni szukali tez luzów ale nie znaleźli. sam przy tym byłem.
Przemyslaw
Opublikowano
czy sobie poradzisz czy nie to niewiem ceny tych tulejek są w granicach 80-160 za sztukę wszystko zależy jakiej firmy weźmiesz są dwie sztuki wyglądają jakby takie walce coś koło 10 cm wysokości i z 4 średnicy (tak na oko dokladnie niewiem jakie mają wymiary)
Kamil
Opublikowano
sprawdz ktory plywajacy walnol lub simemblock na koncu wachacza lub wyrwalo szpilke ktora mocuje koszyk z dyfrem . jak to wrzystko jest ok to tylko zbierznosc ale nie zawsze od razu sie daje ustawic wiec poprawki sie zdarzaja . auto ma jechac jak po sznurku . teraz jest bardzo niebezpieczne na sniegu lodzie i wodzie .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zawieszenie na komputerze wykazało 60% ze sa dobre. jedno bylo 61 drugie 60 w granicach 60%.

Ta wartosc to troche chyba malo. O ile pamietam to moje mialo powyzej 70% blizej do 80%

Opublikowano
Ta wartosc to troche chyba malo. O ile pamietam to moje mialo powyzej 70% blizej do 80%

Bo miałeś w miare nowe amorki :) a koledze już się powoli kończą chociaż jeszcze nie trzeba wymieniać

Kamil
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie powiedzial bym ze nowe 110tys przebiegu od nowosci M-technika zawiacha :)

Na stacji jest ladna kartka bynajmniej umnie z % i ocena b.dobre, dobre, zle. Wydaje mi sie ze 40-60% byly juz jako zle

Opublikowano
Tuleje kolego tuleje.Rzuca na boki no nie ? Też to miałem.Jest to bardzo denerwujące.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
no mnie tez rzuca a ostatnio to zaczal plywac..amory mam 70% i jest ok...bylem na diagnostyce i powiedzieli ze mam do wymiany lacznik stabilizatora i tylne tulejki obu wachaczy-z tym ze pokazywal mi przod auta wiec to nie sa te tuleje o ktorych Wy mowicie-tzn te od tylnej belki??tylne tulejki obu wachaczyu sa z przodu auta tak???i czy mogliby przeoczyc zjechane tuleje tylnej belki-mowilem im ze mnie rzuca to oni na to ze moge miec auto po wypadku krzywe(skubany na oko to zobaczyl.hehe)albo ze mam "czop"co trzyma tylnia belke krzywy...no jak dla mnie to idioci ale nawet idiota moze czasem trafic...prosze Was odpowiedzcie po kolei na moje problemy jak mozecie bo kilka watkow zawarlem w jednym poscie..

mowia Nam ustąp głupszemu-dlatego ten świat wygląda jak wygląda

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2dcf661d0c724a2d.html

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To typowy objaw zużytych tulei tylnego zawieszenia. Zwrócić uwagę na tuleje tylnych wahaczy wzdłużnych (te, które znajdują się tuż pod tylną częścią progów i być może tuleje pływające, ale trzeba sprawdzić wszystkie elementy metalowo gumowe zawieszenia).

Jeżeli chodzi o tuleję tylnego wahacza wzdłużnego to można ją sprawdzić unosząc tylne koło i wkładając brechę między karoserię a mocowanie wahacza. Sprawdzić czy można poruszyć kołem wzdłuż samochodu (przy mocno zużytej tulei ten ruch może dochodzić do kilku cm).