Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy wogóle nie działają z tyłu wycieraczka jaka może być przyczyna? Po rozebraniu silniczek ok. oraz bezpieczniki też.A i potrzebuję jeżeli ktoś posiada przetłumaczony schemat bezpieczników.
Opublikowano
a tak wogóle przedewszystkim to sprawdz w gumowej przelotce która idzie do klapy czy w środku nie masz załamanych pourywanych przewodów. W komi to norma po kilku latach częstego zamykania i otwierania klapy. Na 99% obstawiem właśnie tam. Sprawdz koniecznie. Powodzenia
Opublikowano

trzeba wyregulowac zamiek szyby luzujesz nakretke i wykecasz po jedym zwoju zaczek z oczkiem az zamkniecie szyby zalaczy czujnik zamkiecia

Jesli nie domyka szyby to nie ma mozliwosci by pracowala wycieraczka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a zapieczona oska? tez moze powodowac podobny efekt, podobno w tych modelach zdarza sie dosc czesto...

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
A u mnie jest taki problem ze z tylu podniosla sie do stanu pionowego :P i rusza sie jak sie jej zechce w obszarze 10cm i staje pomysli z 20 min i dalej w tym samym zakresie, rozebrałem boki klapy sprawdzilem wiazke i wszystko ok blota tylko duzo bylo ale kabelki cale :mad2: nie moge wcale zdjac wycieraczki bo nie kleje jak :jawdrop: moze cos sie tam w srodku zapiekło . p omocy :modlitwa:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
A u mnie jest taki problem ze z tylu podniosla sie do stanu pionowego :P i rusza sie jak sie jej zechce w obszarze 10cm i staje pomysli z 20 min i dalej w tym samym zakresie, rozebrałem boki klapy sprawdzilem wiazke i wszystko ok blota tylko duzo bylo ale kabelki cale :mad2: nie moge wcale zdjac wycieraczki bo nie kleje jak :jawdrop: moze cos sie tam w srodku zapiekło . p omocy :modlitwa:
Aha i jeszce jedna sprawa zaczal tez cos nawalac spryskiwacz jak wycieraczka nie dziala to i on tez , dziwne rzeczy bo nie jest to polaczone. :mad2:

Freude am fahren

Opublikowano
A u mnie jest taki problem ze z tylu podniosla sie do stanu pionowego :P i rusza sie jak sie jej zechce w obszarze 10cm i staje pomysli z 20 min i dalej w tym samym zakresie, rozebrałem boki klapy sprawdzilem wiazke i wszystko ok blota tylko duzo bylo ale kabelki cale :mad2: nie moge wcale zdjac wycieraczki bo nie kleje jak :jawdrop: moze cos sie tam w srodku zapiekło . p omocy :modlitwa

Maiłem identyczne objawy aż stanęło zupełnie i właśnie przyczyną było zapieczenie samej wycieraczki. Niestety robiłem to kilka miechów temu i w szczegółach tematu nie pamiętam ale mogę podpowiedzieć, że jak pozdejmujesz wszystkie osłony bez problemu zobaczysz śruby mocowania, chyba 2, jedna mała na imbus jako zabezpieczenie druga duża trzymająca ramię, oczywiście do odkręcenia. Samo wyjmowanie jest dość ciężkie (Uważaj przytrzymuj szybę w okolicy wycieraczki na jak największej powierzchni) ile Bozia sił dała wypychaj ją na zewnątrz. Rozbierz cały mechanizm, wyczyść drobnym papierem (ok. 120) dobrze nasmaruj ja użyłem smaru miedzianego. Poskładaj a na pewno wszystko będzie działać. To nie wina elektryki!!!

Opublikowano
Dzieki zaraz ide ztym walczyć, tylko ze tej oslonki nie moge sciagnac a nie chce jej polamac patrzylem na realoem i nic tam nie trzyma w kazdym razie dzieki jak skoncze opisze czy sie udalo :mad2:

Freude am fahren

Opublikowano
Wiec tak pojechalem do znajomego po imbusa, zeby odkrecic zab., on mi powiedział masz tu wd40 i sobie tam napsikaj, popsikalem dosc zdrowo i co :mrgreen: wszystko dziala jak w zegarku, :duh: problem z rozbieraniem minal i teraz wd 40 bedzie w wyposazeniu mojego samochodu, dzieki za pomoc wszystkim :clap:

Freude am fahren

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A u mnie dalej koledzy sobie nie poradziłem z wycieraczką kupiłem nawet silniczek i też nie działa.Sam nie wiem co dalej gdzie szukać usterki?
Opublikowano

Podepne się pod temat. Czy jak sie włącza wsteczny przy chodzacych wycieraczkach przedniej szyby, tylna wycieraczka na klapie tez powinna się włączyć??

Miałem cos takiego w mb124, natomiast tutaj jak wrzuce wsteczny to nic nie lata z tyłu.

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano
Podepne się pod temat. Czy jak sie włącza wsteczny przy chodzacych wycieraczkach przedniej szyby, tylna wycieraczka na klapie tez powinna się włączyć??

Miałem cos takiego w mb124, natomiast tutaj jak wrzuce wsteczny to nic nie lata z tyłu.

Niestety nie ma takiej opcji po wrzuceniu wstecznego:)

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269