Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wieczorem, miałem niemiłą nie spodzinkę... Niestety po wypuszczeniu blondynki na miasto moim Compactem, od razu dostałem prezent.. DZWONA :/

W sumie nie jest tak tragicznie, jak na czerwone światło, ale jest jakiś bonus. Tzn. Uszkodzenia: Zbity reflektor (od pasażera), wgnieciona maska (która wyglada jak bad lock na reflektorze :P), uszkodzony zderzak.. I jak narazie wyglada tylko na tyle.. Auto cały czas można jeździć i czekać w kolejce do lakiernika ale... I właśnie jest tu jakiś bonus uszkodzenie jest naprawdę bardzo małe, a stało sie coś z silnikiem..

Jak zapali się maszynkę, całe nadwozie dostaje wibracje od silnika... Co to moze być? Na postoju to nomrlanie nie do wytrzymania.. Cały środek się trzęsie :/ A przy 90km/h juz tylko lusterko wsteczne :P

Co moze byc przyczyną takiego wibrowania?

Rano postaram sie wrzucić fotki, z wypadku...

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wizualnie może wyglądać nie groźnie. Na początek bym sprawdził poduszki silnika, może coś się urwało i dlatego przenosi wstrząsy na bude.
Krzysztof
Opublikowano

ja takze miałem z miesiac temu stłuczke i to samo co u ciebie sie posypało noi jeszcze wzmocnienie zderzaka i za wszystko dałem 2tys łacznie z naprawa!

a co do tych wibracji to sprawdz swiece moze sie elktroda zwarła i pali na jednej dodatkowo ze zwarciem:) ja miałem tak ale nie po wypadku tylko wczesniej i tez buda troszke trzesło!

a jak nie to to sprawdz czy nic nie dotyka ruchomych zewnetrznych elementów/osprzetów silnika!

POZDRO!

Opublikowano

Z poduszkami to raczej nie możliwe, bo tak praktycznie nic sie nie wygięło.. Błotnik cały, troszeczkę maska...

Od spodu wyglada jakby Compact, nie miał wogóle wypadku :O

Zderzak faktycznie jest trochę pęknięty pod kloszem, to moze czegoś dotykać..

A mam pytanie? Gdzie kupowaliście części?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano

Jednak okazało się że ów wypadek nie był taki lekki...

Silnik przenosi drgania na karoserię, dlatego że spadł z poduszek :O A dwie poduszki są w strzępach..

SIlnik po dłuższym przeanalizowaniu, stoi trochę przesunięty w prawo.. Ale to chyba tylko dlatego ze nie stoi na poduszkach..

A teraz pytanie? Czy będzie problem z założeniem nowych poduszek? Bo mam garaż i przewaznie wszystkie naprawy mechaniczne sam robiłem, ale z tym sie nie spotkałem... I nie wiem czy bedzie problem z nastawieniem znów silnika na poduszki...

Dlaczego przy skręcie w lewo kierownicą, odczuwam opór w jednym miejscu? Czym moze to być spowodowane? Bo te usterki są dużo gorsze niz blacharskie... ://

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

Opublikowano

Kurcze Panowie mój compact też dostał dzwona z lewej w koło dość mocno/wahacz nadkole błotnik/ ale po całkowitej naprawie wibracje przenoszone na karoserię i głuchy dźwięk wewnątrz. Poduchy pod skrzynią spoko, a te pod silnikiem niby też ok, ale pomyślałem odręcić silnik na poduszkach i zobaczyć czy coś się zmieni jak pochodzi na odkręconych.

Czy wymieniać odrazu na nowe???

Opublikowano

jak juz odkrecisz to wymien na nowe. Zuzyte sa na pewno po kilku latkach.

a do autora- posadz silnik na poduszkach i wruci na swoje miejsce oraz ustana drgania, pod warunkiem ze jeszcze cos nie poszlo. Bedziesz msial podniesc troszke silnik,uniesc czy cos.

B M W
Opublikowano
Blondynkę kolego do BMW wpuszcza się tylko w pozycji leżącej.Przynajmniej ja tak parę razy zrobiłem.No i oczywiście tylko na tylnej kanapie. :twisted2:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
Blondynkę kolego do BMW wpuszcza się tylko w pozycji leżącej.Przynajmniej ja tak parę razy zrobiłem.No i oczywiście tylko na tylnej kanapie.

bez kitu Arczi ale twoje texty czasem mnie rozbrajają :lol: :lol: :lol: :lol:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Blondynkę kolego do BMW wpuszcza się tylko w pozycji leżącej.Przynajmniej ja tak parę razy zrobiłem.No i oczywiście tylko na tylnej kanapie.

bez kitu Arczi ale twoje texty czasem mnie rozbrajają :lol: :lol: :lol: :lol:

glodnemu chleb na mysli :mrgreen:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
BeEmWu napisał:

Arczi333 napisał:

bez kitu Arczi ale twoje texty czasem mnie rozbrajają

glodnemu chleb na mysli

a głodny głodnemu zawsze wypowie :twisted2:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

No i po robocie... Poduszki wymienione..

Silnik wrócił na swoje miejsce....

Tylko pojawił się świst.. Jakby z turbo.. Ale do konca nie wiem.. Założyłem drugi post do tego.. ALe jakoś zero odzywu :P

A co do blondynki, to nie raz sie przydaje.. Lepiej zaryzykować niż iść :P

Choć nie zawsze :/

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam koledzy ja tez bym stawial na poduszke pod silnikiem podobne objawy mialem w e30 tyle tylko ze nie po dzwonie a po kreceniu baczkow :) pozdrawiam
Opublikowano

Ale jak na poduszkę? Przecież poduszki są NOWE!!

A z tego co zauważyłem TDS'ik słabiej się kręci w obroty, to może jakieś lewe powietrze łapie.. Myślę że od poduszek nie miało by to znaczenia :P

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

Teraz:

????