Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu poszukuje dobrego tapicera który zajmie się moim autkiem. Chodzi o boczki i fotel kierowcy. Główny problem polega na doborze koloru skóry gdyż moja jest nietypowa. Jeżeli ma ktoś jakiś zaufany zakład bądź znajomego to proszę o informacje. Poniżej wklejam fotki mojej tapicerki.

http://palermos.neostrada.pl/tapicerka/

Opublikowano
wyglada ochydnie . skora jest bardzo w typowym kolorze . jak zrobisz boczki i kawalek siedzenia to bedzie wygladalo jak klichta pierwsza klasa . raczej nastaw sie na oba przednie i boczki . Jerzeli tyl jest nie tkniety . Albo poszukaj jednego siedzenia w takim samym kolorze skory lewy lub prawy i zmien tylko poszycia z gabkami a stelarz zostaw , tapicera jakiegos mam ale drogi w wawie . zrobienie porzadnie to masa forsy lepiej poszukac nawet material i zmienic . lub jak bedziesz szyl calosc to srodek material a boki skora leprze rozwiazanie , bardziej eleganckie i praktyczniejsze . no powodzenia . temat bardzo cierzki i drogi , tanio to mozna tylko sie poplakac . Poczytaj posty na temat tapicerek
Opublikowano

Jeżeli twoim zdaniem skóra jest bardzo typowa to dlaczego nikt nie potrafi dobrać nowej do obicia ?

Poza tym jeżeli jest jak piszesz i problemu z dobraniem nie ma to dlaczego miało by być ohydnie gdy zrobię jeden boczek ?

Jeżeli twoim zdaniem materiał jest bardziej elegancki to ja podziękuje za takie wypowiedz :lol:

Opublikowano

Jeżeli zrobisz tylko boczek i kawałek siedzenia nową skóra to napewno bedzie to widoczne. Fotel kierowcy to cały do wymiany albo lakierowania lecz lakierowanie nie wim na jak długo wystarczy i czy to się bedzie opłacało. Tylne siedzenia z racji wieku równiez nie sa idealne na siedzeniu widać pęknięcia i pomarszenia. Najlepiej to zafundowac całe nowe wnętrze i wówczas z dobieraniem koloru skóry nie ma problemu lecz koszt nie mały. Tutaj masz link do strony gdzie oferują różne rodzaje skór samochodowych z róznych garbarni i stosowane oryginalnie w BMW może coś dobiezesz.

http://lederpol.strefa.pl/index.php?cPath=89_98&osCsid=a4b9b7bfeac74079f9025946a7fe6469

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
ja wiem ze material to wedlog cieie welurek , Ale Material to rownierz ALCANTARA a to jest inna bajka alcantara i skora polaczone razem ale tylko w orginale . Chyba nic bardziej eleganckiego nie widzialem a mialem w aucie juz rorzne tapicery , Alcatara orginalna BMW wyglada jak zamsz , tylko cena pewno by ci zabila . obszycie dwuch foteli przednich ok 3 tys . reszta nastepne pare tys ,. skore mialem i wiecej miec nie bede w zime zimno a latem goraco , alcantara to caly rok ok ale niestety drorzsza niz skora . pozatym na skorze sie slizgasz fotel sobie a ty sobie . kiepski wybor nic praktycznego oprocz ru ,,cha .. lale lubia skorki , jedyny argument plamy zmywa sie latwo ,
Opublikowano

Można znaleźć dobrego tapicera zdecydowanie taniej, tylko trzeba poszukać. W Wawie jest jeden na Pradze, w "polecanych warsztatach" jest dokładny adres, podobno robi profesjonalnie. Jakieś pół roku temu rozmawiałem z gościem, za fotel /z wysuwanym siedziskiem/ w dobrym materiale chciał coś ok 500zł, w skórze/alcantarze coś ok 700.

pzd.

Opublikowano
Ja znam gościa i polecam.Gosc pracuje w Ajali (firma na 10 miejscu w Europie w tapicerowaniu foteli kosmetycznych.)Wiem ze obija.I od razu mogę ci powiedzieć ze twoje wnętrze jest do ogarnięcia za 3.patyki (bo z boczkami)za same fotele i kanapę wola 2.000 .Oczywiście z twoją skórą.Bo to na prawdę jest drogie.Skórę stary kupujesz sam.
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano
jak bylem w zakopanym to widzialem skory z owcy tabie baranice jak by z nich uszyc to bylo by topowo misia bys nie mosial dawac na fotele a w zime nie bylo by zimno siadajac na fotel ale zato latem o zgrozo .
Opublikowano

Jak chcesz, to mam namiar na gościa we wrocławiu ktory ci to

zrobi. Do naprawy albo dopasowywuje kolor albo miesza barwniki

tak żeby kolor dopasować idealnie (coś jak lakiernik

samochodowy). Myślę że dało by się u niego nawet zniżki

wytargać. Robiłem u niego kierownicę, widziałem co robi i jak robi i

polecam.

Na upartego mógłbyś przysłać mu fotele kurierem, ja bym

dopilnował żeby nic nie skopał. Jeśli jesteś zainteresowany, to pisz

na prv

Opublikowano
napisz do mnie na priva. I zobacz moja skorke w galerii. Tydzien czasu wyjdzie cala robota i przerozne kolory skory itp. Mysle ze max 2500zl komplet bedzie kosztowal. Oczywisice robi to moj znajomy tory mieszka blisko Wodzislawia.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
skore mialem i wiecej miec nie bede w zime zimno a latem goraco , alcantara to caly rok ok ale niestety drorzsza niz skora . pozatym na skorze sie slizgasz fotel sobie a ty sobie . kiepski wybor nic praktycznego oprocz ru ,,cha .. lale lubia skorki , jedyny argument plamy zmywa sie latwo ,

Na lato jest klima na zime podgrzewane fotele wiec problemu nie widzę. Poza tym nie zdarzyło mi się ślizgać w sportowych fotelach skórzanych no chyba że Ty przed wejściem do samochodu smarujesz się cały olejkiem, podobno dziewczyny to lubią :lol:

Opublikowano
w porownaniu do skory na specialnym maeriale nawetnie nie presuniesz sie o 1 cm a na skorze nawet w sportowych siedzeniach nie trzyma mam wrarzenie auto sobie a ja sobie . ale moze to subiektywne odczucia . bo stosuje olejek ale tylko kokosowy . do opalania nawet w zime . moze powinienem zmienic na lawedowy .
Opublikowano

:lol:

Ok nie ma się co spierać, skórę w samochodzie odziedziczyłem wraz z całą resztą wyboru nie miałem :) Nie planuje inwestować tyle kasy w nową tapicerkę ponieważ autkiem mam zamiar pojeździć może z dwa latka i zmienić na E46. Chce tylko doprowadzić ją do w miarę przyzwoitego stanu.

pozdro