Skocz do zawartości

Czy warto wstawić chipa do 2.0 136.KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!!Koledzy czy ktoś z was wstawi chipa do 2.0 D 136 KM i czy jest duża różnica.Pytam ponieważ chcę kupić E46 z tym silnikiem a na jeżdzie próbnej stwierdziłem że jest akurat dla mnie za słaba, a znowu za tą kasę co mam nie kupię 330 dlatego proszę was o radę czy warto wstawiać chipa.

Dziękuję i Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Witam!!!!Koledzy czy ktoś z was wstawi chipa do 2.0 D 136 KM i czy jest duża różnica.Pytam ponieważ chcę kupić E46 z tym silnikiem a na jeżdzie próbnej stwierdziłem że jest akurat dla mnie za słaba, a znowu za tą kasę co mam nie kupię 330 dlatego proszę was o radę czy warto wstawiać chipa.

Dziękuję i Pozdrawiam!!!

zobacz tu...http://www.upsolute.pl/auto-tuning.html?k=bmw.

ja mam wlozony :P

Opublikowano
Czyli im więcej Nm tym lepiej.Sam już nie wiem a nie szkodzi silnikowi ten założenie chipa.A co do założenia to we Wrocławiu mało by to się odbyć.
Opublikowano
a gdzie tam zaszkodzi , ja zakładałem po 250tyś km i już mam go rok no ale w serii miałem 150km , jak kupisz 330d też za jakiś czas będziesz o nim myślał , bo u mnie to już nałóg i nawet 300km bym schipował :lol:
Opublikowano
Czyli im więcej Nm tym lepiej.Sam już nie wiem a nie szkodzi silnikowi ten założenie chipa.A co do założenia to we Wrocławiu mało by to się odbyć.

Wrocław tak ale u Master'sa , znają bawarki na wylot :mrgreen:

Opublikowano

Kasa w kieszeń i wiśta wio po chip. Ja drugi raz bym sie nie zastanawiał. Zyje sie raz, silnikowi nie szkodzi, frajda z jazdy w porównaniu do golasa bezcenna. Wiem wiem 330d albo w benzynie to inna bajka na starcie, ale 320 136 ps z chipem jedzie całkiem przyzwoicie jak dla mnie.

Inna sprawa ze 330d ma dwa gary wiecej czego żadnycm chipem nie nadgonisz :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Muszę się przespać z tym,powiem jedno byłem zaskoczony że 136KM

w ślicznej bertuni a takie kiepskie osiągi.Porównując z audi a4 2.5 150 KM z bertunią niby te 16 km ale z przykrością muszę stwierdzić że bmw nie ma szans ale czytając teraz te Nm gdy bym założył tego chipa to jest szansa o chyba lepsze osiągi.

Opublikowano
przecież te 2.5TDi to nic szczególnego , owszem , miałem do dyspozycji A6 2.5 TDi quatro i zrobiłem je na 204km seria 180km-, to już było coś ale 150km w A4 żadna rewelacja , bez chipsa
Opublikowano
moje ma 160KM :P ale dupniecie.. :cool2:

Prosze cie nie pisz juz wiecej takich farmazonow, pojedz na hamownie i wtedy bedziesz mogl mowic ze masz 160 KM (jesli tyle wyjdzie, w co watpie) :roll: .

Na ebayu.de sa chipy np. inmotion do tego auta, obiecuje 165 KM po chipie ..robilem ankiete mailowa i jednemu ktory odpowiedzial na hamowni wyszlo 154 KM , zamiast obiecywanych (nierealnych) 165 KM .

Te M47 to raz wyjda na ponad 155 KM , a raz 145KM nie chca przekroczyc po programie . Loteria , zalezy jaka masz akurat sztuke pompy w autku :duh: .

pozdro

piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
ale sie czepiasz szczegolow. :hand: ..a robiony byl w firmie BMW tej co widzisz w DE a na chamowni nie bylem :mrgreen: zobacz tu...http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=83....wedlug tego to mam prawo sadzic ze ma 160KM. czyz nie :?:
Opublikowano

qrde...weźcie juz nie piszcie na temat "wsadzania chipsów" itp z allegro. ebay`a itp.

Takie rzeczy wstawiało się w latach, kiedy modyfikacje map w ECU indywidualnie przeprowadzane, były jeszcze tematem mało popularnym i znanym.

Dziś juz jest inaczej i jest naprawdę kilku porządnych tunerów w Polsce, którzy dostosują program do stanu technicznego silnika i Waszych oczekiwań.

Jesli po programie chcesz coś zmienić - jedziesz w kazdej chwili do tunera i robi korektę za 100 zł.

W moim aucie program korygowany był 2 razy i obecnie jest poprostu idealnie - wg moich oczekiwań.

Chciałem mocny "dół" - zrobione. Moment pod ok 410 Nm i 184KM bez zadnego dymu - do tego zużycie paliwa na poziomie nie zmienionym.

Naprawdę zachęcam Was - odpuście wszelkiego rodzaju boxy.

320d `02 by MT 184KM@406Nm
Opublikowano

ja swoją m47 objeżdzam A6 2,5tdi 180KM :D :D :D

ZERO DYMU!!!!

... spalanie mniejsze przy normalnej jeżdzie i w trasie, przy katach nie wiem bo nie praktykuje takiego stylu jazdy..

..uważam ,ze warto pod warunkiem ze zdrowe turbo i sprzeglo.. :wink:

Opublikowano
ale sie czepiasz szczegolow. :hand: ..a robiony byl w firmie BMW tej co widzisz w DE a na chamowni nie bylem :mrgreen: zobacz tu...http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=83....wedlug tego to mam prawo sadzic ze ma 160KM. czyz nie :?:

Taaa 168KM , dobra bajka :lol: .

Nie, nie chwal sie ze masz 160KM skoro nie wiesz ile masz :| . Pojedz na hamownie to wyjdzie, sam jestem ciekaw ile .

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

Nie, nie chwal sie ze masz 160KM skoro nie wiesz ile masz :| . Pojedz na hamownie to wyjdzie, sam jestem ciekaw ile .

Daj mi adres dobrej hamowni w Wawie, w Diagtroniku wyszlo mi,ze aktualnie po ich zabiegach mam 410Nm i 181KM :)

Chcialbym to gdzies zweryfikowac na 2 podejsciach.

Czy w okolicy Muszkieterow jest jakas hamownia ?

Opublikowano

hamownia Diaktronika jest trochę optymistyczna w kierunku Nm szczególnie.. :wink: było porównywane.. w toledo tdi 110KM po programie wyszło 407Nm :D

tylko Maha...

Opublikowano

Taaa 168KM , dobra bajka :lol: .

:duh: :duh: :duh:

zaplac za jazde i chamownie to podjade...ja wiem ze mam 160KM a skad to wiem to moja sprawa...jak chcesz wiedziec ile mam dalem ci propozycje...nie oceniaj co kto ma po sobie :mrgreen: