Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie otwieram ten temat bo wydaje mi sie ze seria e34 jest jedna z najbardziej udanych bmw serii.wyrazcie swoje opinie swoje doswiadczenia,przygody,uciechy i porażki
Opublikowano
wiec jako pierwszy zaczne .przygoda z seria e34 zaczela mi sie dosc dawno kolega kupił 520 12 v no autko fajne z wygladu ale tylko z wygladu strasznie było umęczone no i wada była wielka silnik 2.0 12v niestety odmawial czesto posłuszeństwa a to czujnik położenia wału a to pompka , a to zwarcie w instalacji.Prawda jest taka kupił ja za grosze wiec .... jaka kasa takie autko. 524td miłe zaskoczenie nie lubie diesla ale nawet fajny silnik żwawy wogóle bmw w dieslu też zasługuje na szcunek chociaz diesel jest raczej do spokojnej jazdy z czasem siada pompa wtryski,końcówki itd.520 24v kolegi z forum mmm no ta bmka ma smak ma coś w sobie jakas mała awaria czy cos i wszystko robione jest na cacy byle tak dalej .530 88 rok silnik ok paliwo zerny troszke no ale 3.0 w koncu o ile sie nie myle wtrysk mechaniczny sliczny odgłos.525 24v ehhh jakoś nie ufan vanosom nie wiem czemu .moze dlatego ze lubią głowice siadać?? moja 518 hehe 95 roczek 140 tys jak kupilem dzis ma niecale 160 tys i nic w niej nie robie o dziwo ona jedzie nawet .zakochany jestem w tym autko moja miłość można powiedziec .bmw ma bardzo szeroka game silników itd każdy znajdzie coś dla siebie :twisted:
Opublikowano

To e34 ma minusy? :D No może tylko jeden - już nie robią takich porządnych samochodów! :D

A z plusów:

- wyśmienicie sie prowadzi,

- dobrze zadbana bunia jest całkowicie bezawaryjna,

- wygoda

- brzmienie 2,5 v24

- genialna radość z jazdy

i jak tu nie kochać tego samochodu?? :D

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano

Uważam podobnie E34 jest konstrukcyjnie wyśmienita,szczególnie modele M.

Zadbane autko praktycznie bezawaryjne jedynym minusem jaki ja postrzegam to spalanie ,mogło by być mniej ale tragicznie nie jest

Pozdrawiam wszystkich

BMW M-Power
Opublikowano

zalet jest mnóstwo, właściwie to same zalety, osobiście uważam ze tzw nowoczesne auta za lat 15 20 nie bedą miały takiej witalności i ponadczasowości jak właśnie e34. Ale wady:

W touringach odpada wycieraczka ( przed chwilką pisałem temat )

pompy paliwa

silnik 1.8 ( nie chce sie narażać :D )

rdzewiejące spody drzwi ( chyba jedyny element)

przytarta wycieraczka o maskę ( czasem brzęczy przy wyższych prędkościach )

regulacja kolumny kierownicy( tylko jedna płaszczyzna i czesto nie działa )

częsta wymiana ogumienia :wink:

Opublikowano
Potwierdzam zalety i minusy jakie wymieniliście. Mam 520 24v i jestem z niej dumny nic po tylu latach nic nie skrzypi i nie piszczy. Dla porównania powiem że kolega ma Mercedesa w124 i tapicerka klekocze gorzej niż jego silnik diesla!!. Polecam markę BMW!! :mrgreen:
Opublikowano
bylo by jeszcze lepiej jak by silnuk nie byly tak szpikowane elektryka moja 535i m30 ma okolo 400000km i moge sie tylko przyczepic do ty wlasnie malych drobiazkow elektrycznych
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Modele E34 są jeszcze mocnymi samochodami. przekonałem sie sam na skórze. poza tym jak dbasz o nie, to one dbają o Ciebie :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
silnik 1.8 jest najsłabszy w tej serii ale nie zapomnijmy ze to bmw i nawet tak mały silnik umie zmusic serce swojego własciciela do szybszego bicia.temat bardzo obszerny wiec wykazmy sie swoimi doswiadczeniami
Opublikowano

ja takze wybralem 1.8 gdyz to byla maksymalna pojemnosc na jaka moglem sobie pozwolic

vmax 210 i 10.5 do setki jak na pierwszy samochod wystarczy

zaraz pewnie mnie znowu zjedziecie ze nie moze miec takich osiagow... jednak ma... moze to zasluga strumienicy i koncowego przelotowego wydechu- montowalem od razy w zakladzie zajmujacym sie sportowymi wydechami

pali nawet dosc malo... alternator musialem naprawic i zawieszenie do zmiany juz wiec od razu zakladam weiteca. do bmw jeszcze tylko ladne fele i gitara.

e34 '94 m43
Opublikowano
jak juz pisalem najwieksza wada e34 jest poprzedni wlasciciel:) a oprocz tego to jest to wspanialy samochod, kamien milowy w historii BMW a nawet zaryzykowalbym stwierdzenie ze calej motoryzacji! Do dzisiaj za moim niebieskim BMW ludzie na ulicy sie ogladaja a jest warte mniej wiecej cztery razy mniej niz nowiutenkie kompakty , ktorych sa miliony! Sa niesamowicie trwale, czesto wytrzymuja przebiegi grubo przekraczajace 400- 500 tys km , nie mowie juz o mechanice ale o wnetrzu, blachach - w moim BMW po przebiegu nieznanym - a jest to TDS wiec nie jest to 160 tys wnetrze jest praktycznie perfekcyjne , napisy na przyciskach niepowycierane , nawet strzalki na dzwigni kierunkowskazow sa idealne a w 6 letnim Golfie kolegi pozlazily farby z plastikow ( ktos kto mial do czynienia z autami Grupy VW wie o co chodzi) i wyglada to fatalnie. A jesli chodzi o odejscie to niejedno TDi w zawstydzeniu moze zobaczyc moje tylne swiatla - moze jakbym chcial , ale ten silnik dziala jak muzyka relaksacyjna i wcale nie trzeba jechac szybko , zeby odczuwac ogromna przyjemnosc z jazdy! Poza tym nie znam samochodu, ktory bylby zarowno tak piekny i agresywny w formie a zarazem tak ponadczasowy ! Czasem tak patrze na trzyletnie jakies Passaty, Vectry i inne samochody stojace obok mojej BM i naprawde nie ma ona sie przy nich czego wstydzic - zadziwiajace jest to ze konstrukcja ktora powstala 20 lat temu wyglada nawet lepiej (zadbana) niz niejedno nowe auto! Teraz juz nie robi sie takich samochodow... no moze e39 :) no dobra , e60 tez, chociaz Chris Bangle mimo wszystko pozbawil czegos BMW. Ja moglbym opowiadac o e34 godzinami , bo pomimo ze nasza przyjazn nie zawsze jest uslana rozami to uwazam ze jest to najlepszy sedan wszechczasow.
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
felga przod 19 cali szerokosc 9 tył 19 cali szerokosc 10 musi byc guma szersza 255 tył przod 245

dajcie już spokój z tymi przesadzonymi gumami to inny temat

Opublikowano
konkretniej co ile??kosztowało sporo ale wiem co mam wartosc auta tego dla mnie ?? bezcenne .518 smieszy cie no ale coz sa gusta i gusciki
Opublikowano
konkretniej co ile??kosztowało sporo ale wiem co mam wartosc auta tego dla mnie ?? bezcenne .518 smieszy cie no ale coz sa gusta i gusciki

Zgadza się. Kolega kupił ostatnio 525 24V '89 za 4 tys. Ja jeżdzę 520 24V '92 i nie oddałbym jej za 10 tys. Różnice są widoczne gołym okiem. Po prostu on kupił i nie zamierza dokładac. Ja dołożyłem juz duzo i cały czas widze potrzebę. Ale mam za to cos co uwielbiam. Wsiadam, uruchamiam i jadę... I nie muszę sie wstydzić w drodze...

P.S. Bunia kolegi Ronin jest warta 10 tys. Oczywiscie dla kogos kto ma pojęcie o samochodach a nie o rocznikach.

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
o tuz to niekiedy mam ochote sprzedac ta bmke kupic cos mocniejszego ale wsiadam w nia i koniec przechodzi mi tak jak nia sie jezdzi melodia cos slicznego czuje sie bezpiecznie wygodnie mi ajjj .nie sprzedam jej jak cos braciszek ja dostanie