Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazbiera sie, nazbiera :roll2: . W skrócie opłaty za sprowadzenie:

1) Badanie techniczne 160 zł

2) Urząd celny akcyza

- poj. silnika do 2000 cm3 – akcyza 3.1%

- poj. silnika powyżej 2000 cm3 – akcyza 13.6%

3) Urząd skarbowy VAT – 22%

4) Tłumaczenia dokumentów około 150-200 zł

5) Rejestracja w wydziale komunikacji ponad 200 zł

6) Opłata recyklingowa 500 zł.

Opublikowano
Nazbiera sie, nazbiera . W skrócie opłaty za sprowadzenie:

1) Badanie techniczne 160 zł

2) Urząd celny akcyza

- poj. silnika do 2000 cm3 – akcyza 3.1%

- poj. silnika powyżej 2000 cm3 – akcyza 13.6%

3) Urząd skarbowy VAT – 22%

4) Tłumaczenia dokumentów około 150-200 zł

5) Rejestracja w wydziale komunikacji ponad 200 zł

6) Opłata recyklingowa 500 zł.

i w najlepszym wypadku wychodzi ok. 1500 złociszy :mrgreen:

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano

Za 25 tyś kupisz ładną 318 e46

e36 odpuść sobie bo będzie szybko niedosyt

BMW w Polsce już jest tak dużo sprowadzonych i nadal jadą i będą jechać że ceny będą spadać

Opublikowano

Ale jeszcze 1 motyw - chcialbym nabyc jakiegos klekota gdyz diesele bardziej mi odpowiadaja.

A czy mozecie potwierdzic/obalic te niepokojace opinie o deiselach beemki? Ze np. cos nietak z chlodzeniem i że w korku mozna go zatrzec... czy cos!

Opublikowano
mozecie potwierdzic/obalic te niepokojace opinie o deiselach beemki? Ze np. cos nietak z chlodzeniem i że w korku mozna go zatrzec... czy cos!

obalam.

Jeśli szukasz fury do wyścigów, palenia gumy i ciśnięcia gazu w podłogę to odpuść sobie diesla bo on się do tego nie nadaje i go uśmiercisz.

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

warto tam być!!!

Opublikowano

Ja miałem 24tyś na autko.. Kumpel miał na pelnym wypasie E 39 '98r 2,5TDS za 22 tyś + 200zł za rejestracje.. Ale silniczek... niby chodził :twisted2:

Dociułałem troche i z za miedzy przywiozłem lux E46 320 D , fakt że 8tyś EUR + opłaty 2,6tyś (komis + fax + 4h na odbiór bo następny klient)

1) Seria 3 zawsze jest w cenie :dance:

2) Nawet jak strace na niej to :cool2: są rzeczy, których nie można kupić.. za wszystko inne zapłacisz.... :)

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

Opublikowano
Za 25 tyś kupisz ładną 318 e46

e36 odpuść sobie bo będzie szybko niedosyt

BMW w Polsce już jest tak dużo sprowadzonych i nadal jadą i będą jechać że ceny będą spadać

Duzo jest sprowadzonych szrotów, i po niezłych gongach. Ceny ich spadają ale jak ktoś ma dobrą sztukę to i tak się ceni. NIC za darmo. Niemcy też za darmo nie oddają aut. Jak przejrzysz mobile to tanie są e46 nawet z 2001 ale z przebiegami gróbo powyżej 350 tyś km, a u nas jeszcze nie widziałem z takim przebiegiem w ogłoszeniu. Wszytskie maja 150 tyś km max 190 tyś km istne laleczki :D

Opublikowano
Moja miała przebieg 236tyś km w niecałe 4 lata ale gość / 1 wł / cenił ją na 53000zł - salon Polska / 1,5 roku temu / kupiłem i jestem zadowolony ale szukałem też w DE i takie rodzynki były niestety droższe , teraz nawet widzę że cena dobrej np. 330d po lifcie przekracza 15tyś ojro więc Niemiec głupi nie jest
Opublikowano

Moja perelke Compact E46 320td z 12.2001 kupilem za 39.000 + 5.000 dla komisu i oplat granicznych + 4.400 za 20% OC i 0% AC (ubezpieczyli zlodzieje na 31.000 Wawa).

Przebieg rzeczywisty 140kkm ale stan techniczny, wyglad i zapachy w srodku - stan jak z salonu.

Uwierzycie, ze autko pachnie w srodku od nowosci, nigdy w nim nie palono (zapalniczka igla, 0 - sladow palenia)....

Wiec mysle, ze dalem rozsadna kase :)

Autko jest poleasingowe z Belgii (centrauto) :)

Opublikowano
no u mnie też , jak nówka ale ja zacząłem palić w nim , zmienie to na wiosne bo faktycznie to nie jest przyjemne , ja nie czuje ale ktoś kto nie pali jak wsiada to poczuje
Opublikowano

Jak przejrzysz mobile to tanie są e46 nawet z 2001 ale z przebiegami gróbo powyżej 350 tyś km, a u nas jeszcze nie widziałem z takim przebiegiem w ogłoszeniu. Wszytskie maja 150 tyś km max 190 tyś km istne laleczki :D

150-190 tys chyba kazdy z posiadaczy co ja mial krecil o jakies 100tys do tylu. :twisted2:

niemcy kreca liczniki a polak mi powiesz ze przestal :duh:

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
Mając 20tys szukałbym e46 98-99. Ja właśnie takiej szukam oczywiście nie w kraju. Za 6tys euro już można wychaczyć całkiem autko (ja akurat szukam 1.9, nie wiem jak większe motory).

Kto ci sprzeda dobrą sztukę za 20 tysi?? :duh:

ps. widzialem dzis na gieldzie e46 za 23tysie kolor zielona butla,golas strzelony w dupę(nieudolnie wyklepane) z kierownicą jak w starym mercedesie na stalowej feldze z niebieskimi diodami w spryskiwaczach pasi?

Opublikowano
Cytat:

Mając 20tys szukałbym e46 98-99. Ja właśnie takiej szukam oczywiście nie w kraju. Za 6tys euro już można wychaczyć całkiem autko (ja akurat szukam 1.9, nie wiem jak większe motory).

Kto ci sprzeda dobrą sztukę za 20 tysi??

NIKT :mrgreen:

W przeciwnym razie jeździłbym e46 :8)

warto tam być!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak szukalem dla siebie E46 to zaczynałem od 40kzł, skończyło się na 50kzł. To co stoi u nas w rocznikach 00-01 w cenach ok 40kzł to w 9/10 kupa szajsu bo jak ma być inaczej jak to co oferowali mi do sprowadzenia zaczynało się od 12k euro, a sztuki teoretycznie bezwypadkowe to startowały od 14k euro. :duh: Ludzie dajcie na luz, nadal wierzycie w cudowne promcje handlarzy? Jak ktoś pisze o 20kzł na E46 to :lol: chyba, że wersja golas klepany ze śmietnika.
Opublikowano
Różnica w cenie wynika z tego, że ludzie są skłonni więcej zapłacić za E46. Dokładnie tak samo jak są ludzie, którzy wolą gorszy, ale nowy samochód niż używany itd... Ceny dyktują tak naprawdę kupujący, a nie sprzedawcy.
Opublikowano
mozecie potwierdzic/obalic te niepokojace opinie o deiselach beemki? Ze np. cos nietak z chlodzeniem i że w korku mozna go zatrzec... czy cos!

obalam.

Jeśli szukasz fury do wyścigów, palenia gumy i ciśnięcia gazu w podłogę to odpuść sobie diesla bo on się do tego nie nadaje i go uśmiercisz.

nie no! nic takiego! dla mnie szczyt szarzowania to 70km/h na 3 biegu! a jak powinno sie jezdzic dieselem?? dynamiczna jazda tez go wykonczy?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ttomash napisał:
majac do dyspozycji 20 tys. jaki bylby wasz wybor? szukac e36 czy poczekac troche i dociulac na e46??

Ja jak szukałem auta miałem do dyspozycji 25tyś i też miałem dylemat czy kupić E36 czy E46, z tym że ja konkretnie szukałem kombi!! Początkowo szukałem w Polsce, no i jak to u nas bywa zawsze coś z oglądanym przeze mnie autem było nie tak- przebieg nie adekwatny do stanu, tzw. bezwypadkowość a elementy nadwozia ze sobą nie pasowały, no i ogólne stany samochodów były nieciekawe! Pomijam fakt że w tej cenie co szukałem to o kombi w E46 mogłem zapomnieć ,bo średnia ich cena była ok 30tyś a i tak ich stan nie był zbyt ciekawy(podobnie było z sedanem E46- cena ok. 5tyś mniej i stan także kiepski) No więc wybór padł na E36 Touring z ostatnich roczników, którego poszukałem w Niemczech. Uważam że model E36 można tam jeszcze dostać w przyzwoitym stanie mimo że jego cena nie zawsze będzie niższa niż w Polsce, ale stan napewno lepszy!!

Więc moja rada jak masz 20tyś to lepiej szukaj E36 ale tylko u Niemców, bo u nas ciężko o samochód w dobrym stanie!!

Pozdrawiam.

witam,

co do touringa to jego cena zawsze jest wyzsza z nowszej serii bo pojawia sie pozniej w kolejnosci:)

zdecydowanie sie zgadzam lepiej kupic zadbana dbrze wyposazona e36 niz kiepskie e46 z poczatkow produkcji, auta z poczatku produkcji maja zazwyczaj tzw. wady i niedociagniecia "wieku dzieciecego", ktore zostaja wyeliminowane dopiero w modelach z nowszych rocznikow!

zadbany z relatywnie niskim przebiegiem bedzie kosztowal ale warto wydac wiecej na auto niz na jego pozniejsza naprawe, tansze auto moze okazac sie studnia o glebokim dnie:)

pozdrawiam,

darek

zgadzam sie

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano
auta z poczatku produkcji maja zazwyczaj tzw. wady i niedociagniecia "wieku dzieciecego"
ni hu.a nie zgodzę się z tobą bo moja beta ma wszystko dopięte na ostatni guzik, a jest z 1998r. i to na full wypasie co tylko dalo sie wtedy wsadzić , tylko zalewam benzynę i jadę jedynie co poprawiam to silnik na 3.0ci bo trochę mnie to nerwi, że w porównaniu do mojego 200sx-a beti stoi w miejscu

ps. aha tak przy okazji to naczytałem sie tu na forum,że nie opłaca sie swapować i lepiej sprzedać ,a kupić z mocniejszym silnikiem wiec obalam ten mit :twisted:

Opublikowano
Ja się rozglądam za e46 w coupe benzyne. I niby na allegro coś już można znaleźć za 33 tys. Ale znowu jak byłem niedawno w Niemczech to nic poniżej 13 tys Euro. Więc wydaje mi się, to narazie nie realne.
Opublikowano

ogladąłem e36 za 18900... i była totalna porażka...

wiec może trafi sie jakas okazja.. od kogos kto np... nie ma kasy albo cos w tym stylu... albo sie wogole nie zna.ma klak usterek w Aso powiedzli mi kosmos ceny..a on woli sprzedac...

ale ogolnie mysle ze za e46 najmneij trzeba ze 24 - 25 tyś... bo nawet jak sie cos trafi za 20 - 21 to i tak trzeba wlozyc z miejsca 2 - 3 tyś

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg