Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szykuje się do zakupu auta i myślałem o bmw 316 rocznik '96 do kwoty 11-12 tys. Szukam ładnego i zadbanego autka i takie pytanie w związku z tym, bo potrzebuje obiektywnego, chłodnego spojrzenia - czy za tą kwotę dam radę znaleźć takie autko, czy od razu mam szukać w starszych rocznikach, a może w ogóle odpuścić sobie BMW, bo za taką kwotę nie znajdę dobrze utrzymanego auta? Przeglądałem już wstępnie Allegro i OtoMoto, ale tam rozbieżność cen jest dość duża, więc sam już nie wiem.. Proszę o pomoc!

Opublikowano

Spokojnie za ta kwote kupisz w miare zadbane 316-318 po 94 roku-silniczek na łancuchu. Patrz na stan auta nie na rocznik nie upieraj sie przy 96 bo możesz spotkać 94 zadbane w tej cenie.

Ja 2 miechy temu zakupiłem za 12 tyś 96 rok 1 tyś włożyłem i śmigam.

A czy warto. OCZYWIŚCIE

Opublikowano
Za tą cene w tym roczniku to "ładnego i zadbanego" nie znajdziesz. Co najwyżej kupisz w najlepszym wypadku auto do remontu albo zrobione po niezłym dzwonie.

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

Opublikowano
Myslę ze uda Ci się znalezć coś dobrego w tej cenie,może faktycznie coś z ok1994.Ja sam ponad rok temu zakupiłem 318is coupe z 1994 w podobnej cenie i jestem naprawdę zadowolony.Jedyne co wymieniłem to amortyzatory,ale to norma,kiedy samochód po przyjezdzie z Niemiec pozna troszkę naszych "cudownych" Polskich dróg
Opublikowano
Znajdziesz spokojnie samochod tylko kwestia czego szukasz. Jesli szukasz pelnej elektryki, climatronic i skory a przy okazji zacne 2,5 litra pod maska to nie ma bolka, ale jak szukasz samochodu do jazdy i chcesz by to bylo BMW to R4 z godziwym wyposazeniem napewno znajdziesz... I nie patrz na rocznik samochodu tylko na stan. '96 czy '94 to zadna roznica dla tych samochodow, a nierzadko zdaza sie '94 w stanie lepszym niz niejedno '98 z koncowki produkcji...
Opublikowano (edytowane)
Witam,

szykuje się do zakupu auta i myślałem o bmw 316 rocznik '96 do kwoty 11-12 tys. Szukam ładnego i zadbanego autka i takie pytanie w związku z tym, bo potrzebuje obiektywnego, chłodnego spojrzenia - czy za tą kwotę dam radę znaleźć takie autko, czy od razu mam szukać w starszych rocznikach, a może w ogóle odpuścić sobie BMW, bo za taką kwotę nie znajdę dobrze utrzymanego auta? Przeglądałem już wstępnie Allegro i OtoMoto, ale tam rozbieżność cen jest dość duża, więc sam już nie wiem.. Proszę o pomoc!

podoba mi sie to co napisales- bo sam powinienes sobie odpowiedziec, DLACZEGO ceny sa tak rozbierzne? Z czego to wynika? A no z tego ze sa BMW i inne, im podobne , majace ze soba wspolnego tyle co znaczeki i ogolny zarys bryly samochodu.

ja 2 lata temu kupilem 12.600 za uato z gazemz ponad 200 tys km z 93roku-ale BEzwypadkowe( sam z kolega szukalem go w niemczech dla niego -potem go odkupilem bo wiedzialem co to za auto)( LPG jakby go nie bylo cena bylaby nizsza jednak wtedy byl dalszy ciag szalu na gaz ) jednak dzis szkoda mi go za 12 oddac bo wsadzilem w niego z 4( sprzeglo, amory,rozrzady, wszystkie elementy gumowometalowe, kasowanie bledow, jakies inne pierdoly ktore sa dos kosztowne jak dla mnie) dlatego bede nim smigal az stanie gdzies na poboczu ...............jako gołebnik

Edytowane przez czestek1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powodzenia w poszukiwaniach. :norty: Problemem nie jest ilość gotówki ale w stanie tego co można u nas kupić w ogóle. Nie szukaj auta z tego rocznika z przebiegami pod 200kkm bo 99% to ściema, te które faktycznie nie mają tych 200kkm to kupca znajdują po za ogloszeniami i nie nastawiaj się na kupno 'salonówki' bo takich aut z tych roczników po prostu nie ma. Poogladaj kilka samochodów zanim się zdecydujesz, nabierzesz rozeznania jak to się w ogóle ma do tego co opowiadają sprzedający i za cholere nie napalaj się na "igle-sztuke". Pośpiech to najgorszy doradca.

BTW: nie słuchaj tych co mówią, że auto z 95/96 roku można mieć za 8-9kzł i że jest super i cacy. Rower ze złomu też można wyciągnąc i mowić wszystkim w koło, że się ma rower. Nikt normalny nie odda ci dobrze utrzymanego auta po cenie szrotu zwożonego przez handlarzy.

Opublikowano
Powodzenia w poszukiwaniach. :norty: Problemem nie jest ilość gotówki ale w stanie tego co można u nas kupić w ogóle. Nie szukaj auta z tego rocznika z przebiegami pod 200kkm bo 99% to ściema, te które faktycznie nie mają tych 200kkm to kupca znajdują po za ogloszeniami i nie nastawiaj się na kupno 'salonówki' bo takich aut z tych roczników po prostu nie ma. Poogladaj kilka samochodów zanim się zdecydujesz, nabierzesz rozeznania jak to się w ogóle ma do tego co opowiadają sprzedający i za cholere nie napalaj się na "igle-sztuke". Pośpiech to najgorszy doradca.

BTW: nie słuchaj tych co mówią, że auto z 95/96 roku można mieć za 8-9kzł i że jest super i cacy. Rower ze złomu też można wyciągnąc i mowić wszystkim w koło, że się ma rower. Nikt normalny nie odda ci dobrze utrzymanego auta po cenie szrotu zwożonego przez handlarzy.

.............................AMEN :clap:

Opublikowano
A szukasz auta na dluzej??, jesli tak to ja bym ci polecil cos z wiekszym silnikiem np taka 320i. Sam mam 316 i napoczatku mi mocy stykało a teraz po roku mam juz wielka ochote na zmiane na cos mocniejszego choc auto chodzi bezawaryjnie. Ale oczywiscie jesli szukasz auta do normalnej w miare sprawnej jazdy to 316i jest wystarczajaca i w dodatku jest dosc ekonomiczna.
Opublikowano
mysle ze do 12 tys rocznik 96 dobrze utrzymany bedzie ci ciezko znalezc
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Ja myślę iż lepiej poszukaj tego co będzie najlepszym stanie technicznym bo 94rocznik moze być duzo ładnijeszy od 96 i może lepiej silnik M50B20 z vanosem wiesz to BMW szybko dojdziesz do wniosku że 1,6 jest za słaby jak cie byle golf III objedzie :)

Ale jeżeli aspekt ekonomiczny fra silną rolę to może lepiej choćby 318 różnica w spalaniu mała a osiągi lepsze

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

Dorzucę coś od siebie

pół roku temu sam nie sądziłem że kupię BMW

szukałem auta do jazdy nie szpanu

oglądałem toyoty, hondy, bimkę5, i 13 lipca pojechałem obejrzeć teraz już moją 3 stety niestety to tylko 1,6 M40 klekocze mało z 1992 roku zapłaciłem 6300 złotych + opłaty rej. ogólnie już na gotowo z sekwencją kosztuje mnie 10500 złotych ale nie mam poza wypłowiałą maską żadnej rdzy i innych tam historii z dzwonami najważniejsze nie napalaj się a cierpliwie szukaj myślę że

znajdziesz a najlepiej kup auto nierejestrowane w PL to wyjdzie Ci na zdrowie. Natomiast czy 1,6 to za mało nie wiem ja swoją na autostradzie też 195 km/h pojadę owszem IS byłby lepszy albo 2,0 ale coś za coś niekoniecznie trafi ci się ładna 1,8 czy 2,0 jak cacy to może być i 1,6 a będziesz bardziej zadowolony jak z 2,0 która non stop kręciła bączki :mrgreen: :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajdziesz spokojnie samochod tylko kwestia czego szukasz. Jesli szukasz pelnej elektryki, climatronic i skory a przy okazji zacne 2,5 litra pod maska to nie ma bolka, ale jak szukasz samochodu do jazdy i chcesz by to bylo BMW to R4 z godziwym wyposazeniem napewno znajdziesz... I nie patrz na rocznik samochodu tylko na stan. '96 czy '94 to zadna roznica dla tych samochodow, a nierzadko zdaza sie '94 w stanie lepszym niz niejedno '98 z koncowki produkcji...

Ja wlasnie znalazlem takie z podgrzewana skora, szpera i 2,5 pod maska za dokladnie 12100. I jezdze nim jak narazie bezawaryjnie ponad 7 miesiecy. Wiec moge powiedziec ze mozna znalezc dobrze wyposazone 325 za taka kwote.

Opublikowano

Dzięki wielkie za wszystkie rady porady :D Auta zdecydowanie szukam na dłużej, chcę kupić,wymienić co do wymiany, dbać i jeździć:)Napewno nie będe się napalał na pierwsze lepsze ogłoszenia tylko wytrwale szukał i przede wszystkim oglądał i porównywał i nie wykluczam, że z 316 zrobi się nagle 318 lub320 :D . Jak znajdę coś ciekawego i będe oglądał to napewno podziele się wrażeniami i wszystko opisze w szczegółach:)

Pozdrawiam