Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki mały problem z pedałem sprzęgła przy dodawaniu gazu drży miałem wymieniane sprzeglo wiec chyba nie jest to kwestja samego sprzegla . drganie ustaje po wcisnieciu sprzegla. Sugerowano mi kolo dwumasowe ale sam nie wiem ... Prosze o pomoc.

Tworzymy własny styl, który kształtuje się poprzez pomysł na architekturę...

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Koło dumasowe trzeba było zobaczyć przy wymianie sprzęgła. Jest to jedna z najdrożyszch części w tym silniku. Koło dwumasowe ma za zadanie zniwelować wszystkie szarpania sprzęgła. Innym słowy rusza się bez żadnych drgań. Podejrzewam że u ciebie coś może jest żle złożone niż koło dwumasowe, lub mocowanie pedału sprzęgła się poluzowało.
Opublikowano
Koło dumasowe trzeba było zobaczyć przy wymianie sprzęgła. Jest to jedna z najdrożyszch części w tym silniku. Koło dwumasowe ma za zadanie zniwelować wszystkie szarpania sprzęgła. Innym słowy rusza się bez żadnych drgań. Podejrzewam że u ciebie coś może jest żle złożone niż koło dwumasowe, lub mocowanie pedału sprzęgła się poluzowało.

Właśnie mam taką nadzieję że jest to jednak poluzowanie pedału sprzegła ponieważ wcześniej przed wymianą sprzegła tego nie miałem..... ale ogólnie wydaje mi się że trochę bardziej niż powinnien drga mi silnik, wymieniłem poduszki pod silnikiem i nie przenosi tego do wnętrza. Sprawdzałem też na komputerze wtryski itp. i wyniką są ok. a znacie jakiegoś godnego polecenia mechanika w okolicach Wawy ??

www.pwarchitekci.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Samochód dałem do mechanika i on twierdzi, że wszystko ok..... jak tu z nimi rozmawiać....???

www.pwarchitekci.pl

Opublikowano
Samochód dałem do mechanika i on twierdzi, że wszystko ok..... jak tu z nimi rozmawiać....???

Nie rozmawiac, posadzic za kolkiem i dac ruszyc :)

Jak zna sie na BMW to z punktu bedzie wiedzial o co chodzi.

Poza tym u mnie podczas ruszania, na 1 odczuwalne sa drgania pedalu sprzegla (tak jakby odbicia w gore).

Z tego co sie pytalem roznych mechanikow, tak ma byc, jest duza moc i sprzeglo musi to w jakis sposob "odstresowac".

Drgania te zauwazylem po chipowaniu :) W 330d tez takie czuje w ciut wiekszym stopniu..

Opublikowano
Podepne sie do tematu. Ostatnio wymieniano mi poduchy pod silnikiem. Ustapilo ok 80 procent drgan w kabinie. O reszte podejrzewam wtryski oraz sprzeglo. Odczuwane sa jeszcze na drazku zmiany biegow oraz gdy poloze noge na pedal sprzegla. Czy to oznaka ze niedlugo bedzie ono do wymiany? :? Te male poduchy (gumy ) pod skrzynia sa ok. Co o tym sadzicie ?