Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zakupilem e36 1.8 i przy hamowaniu kierownica dostaje drgawek, przy jezdzie jest ok samochodzik nie ucieka na boki dobrze sie prowadzi i kierownica nawet nie drgnie, a jak naciskam na hamulec dostaje dosc mocnych drgawek. sprawdzalem na postoju przy zgaszonym silniku przy skrecaniu kierownica slychac stuki, wychodzi ze to w ukladzie kierowniczym(bo tak namierzylem ten odglos) po szarpalem tez kola na boki i kierownica lata w te i wte i tez co jakis czas sie ozdywa taki stuk gdzies w przekladni sam nie wiem mysle ze to moze byc przyzyna tego drgania przy hamowoniu, tylko co to jest i gdzie szukac pomocy... bede wdzieczny za info
Opublikowano

z tego co piszesz to sie przyszykuj na inwestycje w nowe drazki, oby nie regeneracje maglownicy bo to pukanie jest niepokojace a to dosc kasowna sprawa. Nie chce byc niemily, ale chyba masz auto od chwil kilku, i raczej nie sprawdziles co ci wcisnol poprzedni wlasciciel

na drganie kirownica przy hamowaniu maja wplyw w zasadzie wszytskie kolejno elementy gumowo-metalowe tulejki, sworznie, tarcze rowniez.

z reszta co ja pisze trzaski pochodza bankowo z maglownicy

Opublikowano
Stawialbym na krzywe tarcze, dosc czeste schorzenie beatek.Mialem to samo. Zmienilem tarcze i klocki i jest ideal.Ale maglownice tez warto sprawdzic.Pozdro
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Masz racje. Daltego napisalem ze maglownice tez warto sprawdzic. Bo swoja droga to moze byc i jedno i drugie ale raczej ze soba nie zwiazane. Po prostu przypadkiem kolega odkryl drugi problem.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
u mnie te trzesienia kierownicy pochodzily od krzywych tarcz,wymienilem je i po klopocie
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

dzeki za odp.

mi tez tak sie wydaje ze to z maglownicy dochodzi ten stukot, tylko czy to ma plyw na to trzesienie sie kierownicy przy hamowniu(?). przy zapalonym silniku kiedy chodzi wspomaganie maglownicy nie slychac ani nie ma problemu ze sciaganiem samochodu na boki wiec chyba to nie jest taki palacy problem jesli chodzi o jej regeneracje...(?), a to ze kierownica sie trzesie to chyba te tarcze, bo wlasnie tylko przy hamowoniu jest ten obiaw..;( tak wiec tak jak pisaliscie to chyba dwie inne sprawy chociaz mysle ze ten stukot w maglownicy to moze byc sprawka niewyleczenia tych tarczy, jutro jade do "specow" to moze beda wiedziec co dalej,,,

Opublikowano
Sprawdź w jakim stanie masz łączniki stabilizatora , przy hamowaniu też odczuwałem trzesienie kierownicy , po wymianie problem znikł i obyło sie bez wymiany tarcz.
Opublikowano

jak kupiłem moją furke to drżała kriera przy hamowaniu, nawet koleś który mi sprzedawał to powiedział że są krzywe tarcze, widziałem że przednie opony są już w opłakanym stanie i rałem pod uwagę zmiane ich na lato wieć zmieniłem raz dwa na zimowy komplet i jak ręką odjoł.

A już miałem kupować tarcze i klocki - drgania występowały tylko przy hamowaniu