Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam

na samym poczatku pisze ze szukałem odpowiedzi w starych postach ale nie znalazłem (żeby nie było) :D

mam taki problem... kupilem e36 320i z 1993r i check control nie daje mi spokoju cały czas wyswietla bledy o braku świateł, a wszystkie działaja, czasem wyrzuci ze nie ma swiatła stop, czasem innych a przewaznie wszystko na raz... sporadycznie daje mi spokój i zachowuje sie normalnie.

podłaczylem ja pod komputer i nic zadnych błedów..

pomózci bo niedługo bede musiał wymienic przycisk CHECK

Edytowane przez maciek_bmw
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

Dokladnie o tym samym pomyslalem. :diabel_smiech:

Jak sie da to zmien temat aby jak ktos bedzie szukal kiedys to znow nie znajdzie bo nie przyjdzie komus do glowy aby cc wpisywac :wink:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

U mnie działo sie tak samo... poprostu żarówki są już bardzo stare dawno nie wymieniane i ponadpalane, przydymione ze starości. Sprawdż to.

Jak wymieniłem wszystkie to nawet światła z tyłu mocniej świecą.

Następną rzeczą którą możesz sprawdzić to czujnik pedału hamulca ... one często wariują.

No i jeszcze, i może powinieneś od tego zacząć, puszka bezpieczników one mogą wyglądać na dobre, ale mogą nie być.

Pozdrawiam

Opublikowano
Oprocz zarowek sprawdz gniazda i styki, jezeli sa zasniedziale to jest jeden z powodow dla ktorych wyrzuca ci te komunikaty o spalonych zarowkach. Mialem tak kiedys ze swiatlem tylnim. Okazalo sie ze po wymianie tylniego swiatla uszczelka idealnie nie przylegala, dostalo sie troche wody do srodka, zaczela parowac i skorodowala styki. Przeczyscilem styki i usterka zniknela. :wink:
Opublikowano
Dzieki...

pobawie sie ze stykami...

a Cinquecentem nie mam zamiaru jezdzic..

pozdrawiam

maciek

To tytułuj poprawnie posty, będzie wszystko jasne :wink:

Opublikowano

dobra dobra tyle szumu o jeden temat.. chyba latwo sie domyslic ze nie chodzi o Cinquecento... przeciez to nie forum fiata... a na tym forum nietrudno sie domyslic ze CC to check control.. a jezeli komus sprawia to trudność to współczuje...

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

maciek

KUPIE E30 325i lub 325e
  • Moderatorzy
Opublikowano
dobra dobra tyle szumu o jeden temat.. chyba latwo sie domyslic ze nie chodzi o Cinquecento... przeciez to nie forum fiata... a na tym forum nietrudno sie domyslic ze CC to check control.. a jezeli komus sprawia to trudność to współczuje...

Takie są zasady na tym forum. Jeżeli sprawia Ci trudność napisanie poprawnego tematu to nie musisz korzystać z tego forum.

Pozdrawiam

Admin

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdź moduł oświetlenia, może coś nie styka, jest zawilgocony itp.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stanowczo, jak już żarówki wymieniłeś, styki przeczyściłeś, to wyrwij moduł Light Control (bo z opisu wygląda, że to właśnie on sprawia problemy) i porządnie wypucuj mu styki.

Moduł Light Control jest (u mnie w E34, dodatkowo jest opisany na górze obudowy) zaraz obok modułu Check Control.

Kai
Opublikowano
A - jeśli moge wtrącić, co i gdzie mam sprawdzić jeśli dzieje się u mnie na odwrót :) tzn. przepaliła mi się żarówka od pozycji z przodu i komp tego nie wykrył, nawet jak ją całkowicie wyciągnołem też nie było żadnego komunikatu, ale tylko ta jedna żarówka, jak z drógiej strony wykręciłem to komunikat pokazał się :?: więc co to może być?
obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano

Kein Bremslicht

Abblendlicht

Rucklicht

Kennzeichenlicht

Ruklicht - u mnie jest to samo ...

I do tego nie świeciło jedno światło postojowe tylne.

Poszełem na głupi sposób i poprowadziłem kabelek z drugiego światła i wszystko gra - ale bład nadal pokazuje ... :(

Sposób zbyt głupi - ale dzięki .. chyba sam znalazłem rozwiązanie na mój problem

Pozdrawiam

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A - jeśli moge wtrącić, co i gdzie mam sprawdzić jeśli dzieje się u mnie na odwrót :) tzn. przepaliła mi się żarówka od pozycji z przodu i komp tego nie wykrył, nawet jak ją całkowicie wyciągnołem też nie było żadnego komunikatu, ale tylko ta jedna żarówka, jak z drógiej strony wykręciłem to komunikat pokazał się :?: więc co to może być?

Żarówki pozycyjne z przodu nie sš monitorowane...

Kai
Opublikowano

a ja dalej sie mecze... wymienilem zarówki, przeczyscilem styki i wariactwo dalej mnie denerwuje

w szczegulnosci wyswiela LOW BEAM FAILURE i blad oswietlenia tablicy i jeszcze najczesciej długich swiateł czasem wyskoczy z swiatlem stopu

a z tym modulem to gdzie w e36 go szukac i jak wyglada :modlitwa: moze to cos da bo juz mnie trafia z wciskaniem przycisku CHECK :mad2:

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

Witam,

ja miałem problemy z kompem po wymianie tylnych świateł.Wymieniłem oryginalne na oryginalne a mimo to wyświelał się komunikat.Problem tkwił w we wtyczce tzn były pozamieniane piny,tam gdzie komputer sprawdza czy jest żarówka to tam pin we wtyczce był niepodłączony.Zamieniłem dwa kabelki i jest spokój.A jeśli chodzi o podświetlenie tablicy to muszą świecić dwie żarówki aby nie pokazywał błędu.Stop mi pokazuję jak czasem coś ne łączy.A o długich to w ogóle nie słyszałem aby CC informował.

Opublikowano
czyli czarna magia bo nie mam pojecia które piny zmienic wogółe nie wiem jak to sprawdzic (ale tak na głupi rozum jakby piny były zle podpiete to by cały czas bład pokazywał a mój nie zawsze wyswietla)???
KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano

"Przerzuciłem" dla Ciebie pół TIS-a i nie mogę znaleźć nic o LCM (light Control Module) - szukałem w szczególności, gdzie on się znajduje ...

Część modułów znajduje się pod schowkiem (trzeba go wymontować) - Airbag, alarm, tempomat, Basic module IV, EWS, moduł spryskiwaczy

Druga część w komorze silnikowej na kabinie (silnik i skrzynia automatyczna). Pod kolumną kierownicy (zdalne sterowanie + przekaźniki). Ale LCM nie znalazłem (chyba jeszcze nie mam wprawy w TIS-ie ;) ...), albo jest to jakoś inaczej rozwiązane (bez LCM-u ?) ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
czyli coś Ci nie łączy,bo u mnie cały czas pokazywało o braku świateł.Musisz wszystko dobrze poprzeczyszczać,od gniazd żarówek po styki przy CC.
Opublikowano
czyli czarna magia bo nie mam pojecia które piny zmienic wogółe nie wiem jak to sprawdzic (ale tak na głupi rozum jakby piny były zle podpiete to by cały czas bład pokazywał a mój nie zawsze wyswietla)???

Podaj ostatnie siedem znaków Twojego VIN'u, będzie łatwiej zlokalizować LCM.

Pozdrawiam

Gomes