Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znalazlem chipa za podejzanie male pieniadze.

http://www.allegro.pl/item287812907_bmw_chip_hartge_motorsport_e34_535_e32_735_ecu_179.html

to pierwsza opcja z allegro ale mam tez namiar na goscia z innego klubu BMW

ktory ogarnia te chipy takze za okolo 200pln podobno dzialaja ale nigdy nie slyszalem o tym aby taki chip byl w E32.....ma ktos jakies doswiadczenie z tym?? Warto to kupic czy nie bardzo??

Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Witam znalazlem chipa za podejzanie male pieniadze.

http://www.allegro.pl/item287812907_bmw_chip_hartge_motorsport_e34_535_e32_735_ecu_179.html

to pierwsza opcja z allegro ale mam tez namiar na goscia z innego klubu BMW

ktory ogarnia te chipy takze za okolo 200pln podobno dzialaja ale nigdy nie slyszalem o tym aby taki chip byl w E32.....ma ktos jakies doswiadczenie z tym?? Warto to kupic czy nie bardzo??

Za tą kase umyj fure i zabierz laske do kina,a to sobie odpuść.

Opublikowano
Tak sie sklada ze to ten samtyp :) i chyba to wezme tylko dowiem sie na jakiej zasadzieto wszystko dziala. W E36 1.8 is montaz takiego chipa jest odczuwalny. za 200pln troche polepszyc sobie osiagi to raczej opl;acalny interes.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Tak sie sklada ze to ten samtyp :) i chyba to wezme tylko dowiem sie na jakiej zasadzieto wszystko dziala. W E36 1.8 is montaz takiego chipa jest odczuwalny. za 200pln troche polepszyc sobie osiagi to raczej opl;acalny interes.

Działa pewnie na tej zasadzie że przy wysokich obrotach wzbogaca mieszankę by stosunek ATF masowy nie był ~1:14,7 a ~1:12,5.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak już go zainstalujesz nie zapomnij pochwalić się wrażeniami ku przestrodze innych użytkowników, którzy by chcieli popełnić ten sam błąd :D Check engine murowany.
peace & love
Opublikowano
Jak już go zainstalujesz nie zapomnij pochwalić się wrażeniami ku przestrodze innych użytkowników, którzy by chcieli popełnić ten sam błąd :D Check engine murowany.

Od czego Check Engine? :) Po pierwsze ta lampka jest tylko w amerykańcach chyba ;-) a po drugie od chipa w e36 325 np się nie pali... kumpel mial i bylo ok. Poza tym check engine daje przeciez komputer... a komputer tu jest zmodyfikowany.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po pierwsze ta lampka jest tylko w amerykańcach chyba

"Chyba" jest odpowiednim słowem w tym zdaniu :D

Co tu dywagować na temat: czy będzie lepiej czy nie?

Poczekajmy aż kolega zakupi epromik i sam napisze co się dzieje.

peace & love
Opublikowano
a ja was zapewniam że przy delikatnej jeździe spalanie spada natomiast jak się depcze już jest większe niż w serii , a co do ceny tego chipa to może ktoś poprostu ma taki na zbyciu i chce go sprzedać a nie handluje chipami....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Działa pewnie na tej zasadzie że przy wysokich obrotach wzbogaca mieszankę by stosunek ATF masowy nie był ~1:14,7 a ~1:12,5.

Pozdrawiam

Chyba AFR a 14,7:1 to taki stosunek występuje tylko w bardzo dogodnych warunkach , czyli wlasciwie nie mozliwy bo benzynka w kraju kiepsciutka

:twisted:

Opublikowano

a ja wam powiem tak :

dla mnie chip to jest przeznaczony do diesla i do benzyniaka tego bym nie pchał

Opublikowano
a ja wam powiem tak :

dla mnie chip to jest przeznaczony do diesla i do benzyniaka tego bym nie pchał

Dobrze prawi, nalejcie mu wódki!!! :cool2:

Opublikowano
Najfajniejsze dane podali do 750 v12. Oj gdyby moja tyle paliła :shock: http://www.upsolute.pl/auto.html?kid=127 według ich danych fabrycznych to jezdzi na oparach.

co oni tam w ogóle za bzdury piszą ... spalanie w mieście dla M30B35 9,9L :shock: :shock: :shock:

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

witam

a tak wo gule to po co do wypasionej limuzyny zakładać jakieś gówno :duh: to ma jeździć komfortowo a nie ryczeć jak większość wieś tuningów na mieście :clap: jeśli masz mało wrażeń to kup V12 5.0 albo jeszcze lepiej E34 V8 4.4

ZA tuning E32 powinni surowo karać :!:

Opublikowano
ok kupie tylko daj chajsy :wink: Nie no zapytalem tylko co o tym sadzicie a tu ostra dyskusja powstala. Mi szybko ta mysl uleciala o tym chipie za 200plnmam ponad 20 litrow paliwka :D
Magia trzech liter - BMW