Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CZY KTOŚ MOŻE WIA JAK ZROBIĆ ABY W E32 KOMUNIKATY NA ZEGARACH WYŚWIETLAŁY SIE W JĘZYKU POLSKIM A NIE W TYCH ZAPROGRAMOWANYCH?
TYLKO BMW gg:6314161 tel:509652936 SKYPE: leny-bmw
Opublikowano
Polskiego nie ma w zegarach. Jeśli chciałbyś mieć takie komunikaty po polsku, to musiałbyś je przetłumaczyć i przeprogramować komputer(jeżeli wogóle się da). Ale myślę, że to ani łatwe, ani tanie nie jest, więc polecam nauczyć się tych paru komunikatów, albo choć wydrukować sobie kartkę z tłumaczeniem ich.
Opublikowano
CZY KTOŚ MOŻE WIA JAK ZROBIĆ ABY W E32 KOMUNIKATY NA ZEGARACH WYŚWIETLAŁY SIE W JĘZYKU POLSKIM A NIE W TYCH ZAPROGRAMOWANYCH?
Jeszcze pewnie z dekada czasu minie za nim ta marka zacznie poważnie traktować nasz rynek .

Puki co płace składki emerytalne 8)

Opublikowano
PANOWIE JA MAM JUŻ I PRZETŁUMACZENIE I KUMAM TEŻ TROCHĘ Z OBCYCH JĘZYKÓW ALE POLAK JESTEM I CHCIAŁBYM MIEĆ PO POLSKU , DA SIE NAPEWNO I JEST KOLO CO TAK ZROBIŁ U SIEBIE , A JA GO SZUKAM WIĘC MOŻE SIĘ ODNAJDZIE.
Opublikowano
PANOWIE JOHN SIE ODEZWAŁ MÓWIŁ ŻE TRZEBA EMPROMA PRZEPROGRAMOWAĆ KTO MA SPRZĘT DO TEGO? :mad2:
Opublikowano

A CZEMU KRZYCZYSZ ???

Przeciez Cie widac.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
PANOWIE JOHN SIE ODEZWAŁ MÓWIŁ ŻE TRZEBA EMPROMA PRZEPROGRAMOWAĆ KTO MA SPRZĘT DO TEGO? :mad2:
To, że trzeba przeprogramować EPROM-a, to chyba prawie każdy z nas wie, ale trzeba mieć dostęp do programatora, umieć to zrobić itd. i ile będzie kosztować...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
To, że trzeba przeprogramować EPROM-a, to chyba prawie każdy z nas wie, ale trzeba mieć dostęp do programatora, umieć to zrobić itd. i ile będzie kosztować...

Programator i przeprogramowanie eproma to najmniejszy z problemów :wink: ...zrobi to prawie każdy np. serwis rtv.

Największym problemem jest chyba stworzenie wsadu do tego eproma z polskimi znakami..... o ile to możliwe;

nie rozbierałem licznika z e34 czy e32 wiec nie wiem czy jest zrobiony na a: procesorze i epromie z zawartoscia programu czy może jest to b: procesor z wewn. epromem zaprogramowany w fazie produkcji.Jeżeli to pierwszy przypadek to możliwe ze udało by się coś wymyślić, natomiast jeżeli drugi to cała gra jest nie warta świeczki.....wewnętrznego programu zmienic się nie da....można by oczywiście spróbować zrobić zamiennik w postaci procesora lub procesorów z zewnetrznym epromem ale watpie żeby ktokolwiek się tego podjął.....

Opublikowano
Ja przyzwyczaiłem się do angielskiego. Polski by mi nie pasował... Na kompie też zmieniłem ramkę na angielską i jest OK.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
No właśnie chodziło mi przede wszystkim o ten "wsad" do programatora :) ... Chyba, że kolega ma ten "wsad" - chociaż i tak bardziej by mnie interesował do E38 :) (i to i tak bardziej dla "frajdy" ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Ech jak miło. Najważniejsze, że się temat ruszył. W końcu gdzieś ktoś powiedział - POLAK POTRAFI. Mnie osobiście język angielski nie przeszkadza, ale polski napewno by upiekszył :)

Pozdrowienia dla Tematruszających

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
  • 2 lata później...