Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wiem tematow na ten temat sporo, ale chcialem przedstawic swoje refleksje

750i v12 pali mi w trasie 13-15 litrow, w miescie pustym 20 litrow, przy wiekszym natezeniu ruchu komputer pokazuje 30-35 litrow...

zastanawiam sie czy warto, roznica miedzy 3,5 litrowa jest , ale nie az tak wielka zeby szlo w miescie o wiekszym natezeniu ruchu 10 litrow wiecej...

nastepna bmw chyba bedzie 3.0v8 e38...

a jak wy uwazacie?

Opublikowano
witam

wiem tematow na ten temat sporo, ale chcialem przedstawic swoje refleksje

750i v12 pali mi w trasie 13-15 litrow, w miescie pustym 20 litrow, przy wiekszym natezeniu ruchu komputer pokazuje 30-35 litrow...

zastanawiam sie czy warto, roznica miedzy 3,5 litrowa jest , ale nie az tak wielka zeby szlo w miescie o wiekszym natezeniu ruchu 10 litrow wiecej...

a jak wy uwazacie?

Ja uważam że duża moc jest super a zużycie paliwa to jednak sprawa drugorzędna... tylko że ja głownie używam auta w wolnym czasie, do pracy mi ono nie potrzebne.

Ale rozumiem że np takie 728iA E38, komfort jest? Jest! Wygląd jest? Jest! Wsadzić sekwencje i jeździ za grosze i to też jest super auto. I też takich ludzi rozumiem. Trochę to taki wąż w kieszeni ;-) Ale jeździ się fajnym autkiem a pieniądze zostają w kieszeni...

Z drugiej strony autko nie jest dla nie których takie fajne jeśli nie ma dużego silnika (np dla mnie).

Pozdrawiam

Opublikowano
dlatego po miescie latam 735(gaz), a do dalszych wypadów biore 750 (w miescie wciagała mi 25 -28/100) ktos na tym forum proponowal mi bardziej ekonomiczne auto i skorzystalem,jak zastanawialem sie nad gazem do 750
Opublikowano

ktoś tu chyba zabłądził w wyborze auta...

nawet dla bogatych niemców to auto nie było produkowane z myślą o mieście a o trasach przelotowych , nawet w Lublinie jak przyjdą "te godziny" to idzie wcześniej oszaleć jak znaleźć miejsce do zaparkowania, okazję do zmiany pasa i inne miejskie manewry, pochłania to sporo benzynki także w wersji 3l. i szkoda auta. Do takich rzeczy są lepsze od siudemek. To tak jak byś chciał jakimś szosowym motocyklem wjechać na tor crosowy - można, ale fajniej się po nim jeździ moto. odpowiednio do tego dobranym.

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
witam

warto, roznica miedzy 3,5 litrowa jest , ale nie az tak wielka zeby szlo w miescie o wiekszym natezeniu ruchu 10 litrow wiecej...

a jak wy uwazacie?

ja taka jezdze i pali mi na miescie pustym 14 litrow w korkach max 16 i niewiem czy warto jest doplacac 80zl do kazdych 100km przejechany po miescie aby jezdzic 750 kazdy ma inne zdanie moje jest poprostu takie, jak miasto cale w korkach to ciekawi mnie gdzie ta moc 12 cylindorw wykorzystasz :P

www.auto-optima.pl