Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pytanie troche z innej beczki - gdzie ubezpieczacie swoje bumcie? Ja stoje wlasnie przed wyborem ubezpieczalni i szczerze mowiac nie chce mi sie wczytywac w kilkadziesiat stron ogolnych warunkow ubezpieczenia. Ciekaw jestem waszych opinii i doswiadczen - ktorych ubezpieczycieli omijac szerokim lukiem? Co sadzicie np o AXA albo LibertyDirect?

Pozdrawiam

ps. Montowaliscie moze bear-locki?

Opublikowano
Popieram. Od 12 lat w PZU jak do tej pory żadnych problemów. Brat - Hestia póżniej Samopomoc, ostatnio Link4 i jakies problemy z sumą odszkodowania. U mnie były tylko 2 zdarzenia, ale z wypłatą w ciągu miesiąca, no problem.
Opublikowano
Pakiet OC/AC w PZU po znajomości :cool2: Poprzednia betka była ubezpieczona w Allianzie.Pozdrawiam
Opublikowano
tak jak pisał , jak samo ac to w jak najtanszej , ty i tak tej kasy nie zobaczysz

kolega chyba chcial napisac "OC" :wink:

moje bmw jest ubezpieczone w mozliwie najtanszym towarzystwie czyli hdi... chyba :mrgreen: nawet dokladnie nie pamietam a nie chce mi sie siegnac po portfel :wink:

Opublikowano
W PZU ubezpieczają się wszyscy krętacze, którzy chcą wyłudzić odszkodowanie... nie bez powodu... tam dobrze naliczają odszkodowania :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

zazdroszcze tak niskich oplat.

Jesli nie chcesz klepac kilku stron z ubezpieczeniem to idz do biura ktore zajmuje sie ubezpieczeniem samochodow. beda miec wszystkie oferty i wybiora najlepsza i najtansza.

Mi najtaniej wyszlo w Cigna (4050 zl :( ) AC i OC , nie mam znizek, prawko krocej niz 3 lata itp ... jedyne co sie dalo obnizyc to wpisane ze mam niby dzieci ... tak to byloby jeszcze drozej :(

Opublikowano

Uuuuuuuuuu!! thenygoos - kolego obraziłeś kilku uzytkowników chyba bezpodstawnie :D

Ja ubezpieczam się w MTU (poczta) i moja rodzina też. Siostra dostała gonga w dupę (nie chodzi o seks :mrgreen: ) i MTU uznało kasacje pojazdu (a szło wyciągnąć auto bez większego wysiłku i ryzyka). Dla mojego auta MTU wyliczyło najmniejszą stawkę OC (różnica z Link4 ponad 400 zł). Sprawdzałem tez gdzie indziej - wyszło to samo. Nie wierzcie reklamom!!

Opublikowano
W PZU ubezpieczają się wszyscy krętacze, którzy chcą wyłudzić odszkodowanie... nie bez powodu... tam dobrze naliczają odszkodowania :mrgreen:

:nienie: Ja nie jestem kretacz w PZU wyszło najtaniej :nienie:

Pozdrawiam

Opublikowano

PZU to jedyny ubezpieczyciel który nie robi problemów z ubezpieczeniem ponad 10 letnich aut

ja jak ubezpieczyłem moje e39 to dzwoniłem do link4 , oddzwonili i pomalutku gość wszystko wyliczył i stwierdził że mój ubezpieczyciel mnie wykiwał bo miało być 1680 a w link4 1630 , no miałem czas na namyślenie się więc z tym wyliczeniem poszłem do mojego ubezpieczyciela i mówia by policzył ale bez hoteli i innych aut zastępczych i zapłacołem 1140zł (AC i OC) i jest HDI z którym też od lat nie mam problemu a dałem sobie nawet w omedze wymienić przednią szybę z AC

a drugie auto ma ubezpieczone w PZU bo za cały rok płaca 180 zł czyli tyla co za motorower ... :D

acha i zapomniałem dodać że PZU stare wozy ubezpieczo bez szemranio a HDI ubezpieczo ale ubezpieczyciel musi zadzwonić pierw do dyrektora i zapytać i jak dotąd nie było z tym problemu

Opublikowano
ja za rok w allianz za OC 722 bez NW !!! 60% zniżek wiek 26 lat miasto 30tys. woj. dolnośląskie . Trzeba się przepisać na następny rok!
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

OC szukaj najtaniej AC u dobrego ubeypieczyciela.

Jeśli chodzi o PZU to ma korzenie komunistycze i too duuuze... Obsługa tragedia przynajmniej w moim mieście. Mam wrażenie że ludziom tam pracującym pomyliły się epoki i że wszystko mogą.

Opublikowano
Thenygoos, coś mi mówi, że piszesz sam o sobie, tak wychodzi z Twojej ksywy.

Jesteś w błędzie Kolego... Niektórzy z tych co zapodali posty po Tobie też... :mrgreen:

I nie miałem zamiaru nikogo obrażać :duh:

Prawda jest taka, że każdy krętacz ubezpiecza się tam, gdzie można wziąć potencjalnie najwięcej kasy, a duży może więcej :mrgreen: ...

Składki w PZU nie należą do najniższych, ale w przypadku autocasco to procentuje, bo liczone są z solidną nawiązką :cool2:

Acha... Jeśli chodzi o mnie, to zajmuję się m.in. "biciem po łapkach" tych, którzy je wyciągają po nienależne odszkodowanie... stąd ciut wyższa od przeciętnej wiedza na tematy ubezpieczeniowe :mrgreen:. A służy to dobru wspólnemu, bo im mniej kasy pójdzie w niewłaściwe ręce, tym niższe składki na ubezpieczenia. Nie muszę chyba przypominać ilu ludzi musi się "złożyć " na nienależne odszkodowanie w wysokości np. 200 000 PLN za skradzionego Lexusa :mrgreen:. Rachunek w miarę prosty.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png