Skocz do zawartości

Peknieta szyba przednia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

najpierw byl maly odprysk po kamyczku teraz poszło dalej i szyba jest peknieta na calej dlugosci...

Teraz pytanie

Jestem w Anglii, czy ktos orientuje sie czy moge wyimane szyby pokryc z ubezpieczenia?

Ten samochod chyba naprawde mnie nie lubi. Jak tylko cos naprawie znajdzie cos innego zeby mnie [edit] wkurzyc [edit]. to chyba jakis specjalny system zamontowany seryjnie w bmw... powinien sie nazywac autopsuj....

DLACZEGO JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! ? :(

Edytowane przez miczmcm

Opublikowano

mowa o AC chyba tak zależy jaką masz umowę bo tam pisze że pokrywają jak koszty są większe np od 500zł lub jakieś innej sumy

jesli źle mowię to sorki

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam za slownictwo... emocje...

wykonalem troszke telefonow i wyglada to tak ze moje ubezpieczenie jest tzw thirdparty i nie pokrywa wymiany szyby... świetnie.

wymiana kosztuje tutaj 480 funtow!!!!!!!!!!

Postanowilem ze bede wracac do polski z taka wlasnie szyba. Trudno bede sie tlumaczyl jesli ktos mnie zatrzyma, a jak bedzie potrzeba to szybe postaram sie zrobic po drodze w europie.

Opublikowano
  • Autor

Mam nowy pomysl....

Moge pojechac na szrot i prubowac szybe wyminic samemu

Czy warto jest sie w to bawic i jaki trudnosci moge napotkac ?

Opublikowano
Jeśli szyba jest klejona, a zapewnie jest, to jest bardzo duża szansa ze pęknie podczas wycinania.
Opublikowano
  • Autor
super sprawa :/ wiec lepiej nie bede jej dotykal. Musze wiec jechac z taka szyba... ciekawy tylko jestem co bedzie jak mnie zatrzymaja po drodze :/
Opublikowano
Zależy jeszcze gdzie, ale jak co to się tłumacz że właśnie 5 km temu dostałeś odpryskiem i poszła rysa i udawaj bardzo wkur... :p
Opublikowano
Zależy jeszcze gdzie, ale jak co to się tłumacz że właśnie 5 km temu dostałeś odpryskiem i poszła rysa i udawaj bardzo wkur... :p

Mogę poswiadczyć,to działa.Tyle,ze u nas w PL.Jak jest w FR i DE,to mozna sie tylko domyślać.Policja zcholuje Cie do najblizszego warsztatu.Albo jedz tak szybko,zeby nikt nie zauważył.Powodzenia!!!

Opublikowano
  • Autor

dzieki za porady :)

Po ok 3 godzinach przegladania internetu i dzwonienia po roznych firmach cena wachala sie od 400 do 500 funtow... az nagle bum.... jedna firma 164 funty!!!

Panowie pzyjechali i wymienili w pol godziny a ja juz na spokojnie bede mogl sobie do kraju jechac :)

Aha firma to autoglazing.... jakby ktos w uk chcial szybke nowa

Opublikowano
A jakiej marki szybe wstawili ?