Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czolem!

Tak jak w temacie. A dokladnie jedna z dysz przestala sikac:-). Sikala sobie coraz slabiej az w koncu przestala. Probowalem przetykac drucikiem i igla ale efekt niestety zaden. Daje teraz 2 razy mocniej z tej obok niej ale drazni mnie to ze ta jedna nie dziala.Wiecie jak to jest.Ma ktos moze na to jakis zloty srodek? Bo nie chce sciagac wytlumienia maski i rozbebeszac tej jednej koncowki jak moze istniec prostszy sposob. O ile isnieje?

Pozdro

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

raczej nie obejdzie sie bez zdjecia wytlumienia maski no chyba ze sprobujesz uzyc kreta :)

a tak serio to sa tam jakies takie zaworki ktore lubia sie zatkac(zakamienic) i w zaden sposob nie idzie tego przetkac...wiem bo probowalem :)

Opublikowano
Sa dwa sposoby. Jeden to wyciagasz spryskiwacz, wrzucasz go do nitro i przeplukujesz. Drugi to sprawdz ile kosztuje nowy spryskiwacz w serwisie. Ja do VW Sharana w serwisie zaplacilem 11zl.
Opublikowano
Witam jak widać to jest dość częsty problem u mnie w buni też często sie zapychają tylko u mnie pomaga cienki drucik którym da rade to przepchać i na jakiś czas jest spokój :( Wyczytam gdzieś na forum ze pasują spryskiwacze od seicento a koszt ich wynosi ok 12zł za sztukę z tym że w nich są potrójne dziurki wiec co sześć dziurek to nie cztery- może to i lepiej koszt oryginalnych w serwisie to ok 120zł z tego co dobrze pamiętam
Opublikowano
Oryginalne spryskiwacze do BMW sa bardzo drogie a uzywki nie oplaca sie kupowac bo moze byc to samo :| .Miałem taki sam problem.Jezdzilem po sklepach motoryzacyjnych i szukalem na wzór z innego auta.Znalazłem spryskiwacze z AUDI (tylko nie pamietam z jakiego)ktore kosztowaly mnie zaledwie 12 zl za oba i wygladaja prawie identycznie.Wymienilem wezyk na nowy i zalozylem taki maciupki filterek dlugosci 1,5cm i srednicy 1cm(jak do paliwa) zaraz za zbiorniczkiem.I problem z glowy :cool2: koszt okolo 25zl wszystko razem a nie ponad 100zl za same spryskiwacze :jawdrop:
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
Jak sie zakamienil to dac go do octu (jak z czajnikiem) :) A jak zapchany to probowac ze szpilka i wrzucic go do wrzatku, ja w warunkach polowych wrzucilem do butelki z woda i trzepalem jak shakerem az wylecialy syfy ze srodka i dziala jak zloto od 2 miesiecy :) Ktos polecal jeszcze kwas cytrynowy z woda, sam nie sprawdzalem tej techniki...
Opublikowano

Witam!

Ja miałem ten sam problem, zamówiłemnowy i to prosto z salonu BMW z Krakowa a cen to mie miło zaskoczyła gdyż dałem z szt. 9,5zł wczesniej rozglądałem sie za używanymi to były droższe niż nowe z salonu prodia :evil:

Opublikowano
Dzieki za wszystkie rady. Poki co podlubalem mocniej drucikiem i zaczela dzialac znowu ale slabo dosyc. Chyba nie obejdzie sie bez wyjecia tej koncowki i wrzucenia do wody z octem.A jak nie pomoze to faktycznie chyba kupie nowa. Ta cena z serwisu z Krakowa wydaje sie bardzo kuszaca. Tyle ze akurat jestem dosc daleko od mojej rodzinnej galicji a wysylka pewnie sie nie bedzie oplacala. Sprobuje najpierw domowych sposobow. A tak przy okazji chcialem zapytac o to czy przy sciaganiu wytlumienia konieczna bedzie wymiana tych plastikowych wciskow/zaciskow? Chce byc przygotowany a nie wiem czy lubia sie lamac. Jeszce raz dzieki i pozdrawiam wszystkich!
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Nic sie nie lamie i nie peka... Plastikowe koleczki wytrzymaja duzo poza tym wychodza one gladko i bez najmniejszego problemu :) Nawet nie musisz wykrecac calej oslony, wystarczy ze odkrecisz przy spryskiwaczach i po bokach (dla leniwych) :) Pozdrawiam!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Ja u siebie miałem ten sam problem który powtarza sie co jakiś czas doszedłem nawet do takiej wprawy że nie otwieram maski do wyjęcia spryskiwaczy.Są one tak zrobione że mając np. jakiś gwóźdź naciskając od strony dyszy w stronę przodu auta podnosimy spryskiwacz do góry i dalej to już z górki (uwaga nie porysować maski) następnie zdejmujemy wężyk z końcówki spryskiwacza i ja mam takie malutkie wiertełko którym udrażniam dysze a następnie dmucham w spryskiwacz sprężarką i pozbywam się powodu słabego pryskania potem zakładam na swoje miejsce i takim ciśnieniem pryska że boję się o szybę. Edytowane przez darjo2
Opublikowano
Dzieki, musze sie za to zabrac ale ciagle nie mam czasu. Poki co jako tako psika po terapii drutem.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
No ja kupiłem na Narbutta dwa nowe spryskiwacze do E30 i powiem szczerze, że nie warto było bo wcale nie psikają lepiej niż te 18 letnie które wywaliłem :| Może pech ale spryskiwacze w BMW to chyba pięta achillesa