Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Projektt, extra 330ci, po lifcie duzo lepiej wyglada :cool2: i co wazne z tego co czytalem na forum pasuje montaz elementow bez przerobek. Edytowane przez renoraines
  • Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
-Wieksza moc(nawet gdybym z chipowal silnik to osiagi i tak nie byly by rowne, a co dopiero lepsze)

330d (po lifcie 204 konna) chipuje sie lightowym programem na 254 km wiec nie wiem czy slabsza... :wink:

A co do twojej 330i to gratuluje potworka bo to naprawde piekna sprawa 3l:D

Jezeli masz przod do wymiany to nie ma co sie zastanawiac i robic po lifcie

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Moim zdaniem jezeli przód to tylko przed liftem :D .Piękna buźka. A po lifcie wziołbym tylko silnik 2.0 D 150 KM. Szkoda że nie ma takiego mixa :cry: Ale wszystko jest rzecza gustu. Pozdrawiam. :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

330d (po lifcie 204 konna) chipuje sie lightowym programem na 254 km wiec nie wiem czy slabsza... :wink:

+25% mocy to juz chyba nie taki lajcik

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

z calym szacunkiem dla Patryka (whoever it is), +25% mocy to wg mnie daleko od lajtowosci

nie wspomne juz o skrzyni automatycznej (jesli to automat), bo jesli w 330d e46 jest skrzynia GM, ktora jest w e39, to jej zywot po takim lajcie jest mocno ograniczony

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
-Wieksza moc(nawet gdybym z chipowal silnik to osiagi i tak nie byly by rowne, a co dopiero lepsze)

A co do twojej 330i to gratuluje potworka bo to naprawde piekna sprawa 3l:D

Jezeli masz przod do wymiany to nie ma co sie zastanawiac i robic po lifcie

pozdrawiam

No jo, ale za taka to musialbym wydac ponad 60 tys :8)

Mam wplanach wlozenie pozniej silnik 3.0 od e90 (335i) i chipowac bede mial 360koni, moment obrotowy jak diesel i wyjdzie mi taniej razem niz 330 cd :8)

Opublikowano
No jo, ale za taka to musialbym wydac ponad 60 tys :8)

Mam wplanach wlozenie pozniej silnik 3.0 od e90 (335i) i chipowac bede mial 360koni, moment obrotowy jak diesel i wyjdzie mi taniej razem niz 330 cd :8)

:lol: a myślisze że mniej wydasz robią swap ?? Myśle że to nie jest prosta operacja ponieważ będziesz musiał nową wiązke plus komputer i inne gadzety jak ABS przełożyć jeśłi mnie pamięć nie myli.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Patryk=PatTDI=CompSport :D chyba wie co robia...

oo widze wyrocznia.... prawie Bóg w tych sprawach?

dokladnie 258,8 km 481,3 nm

Program robiony w CompSporcie.

i potem zbieranie turbiny lub skrzyni po ulicy ze zmioteczka....

albo silnik w trybie awaryjnym....

albo...

albo...

jak to w dieslu.... wieksza komplikacja ukladu to zawsze wieksza mozliwosci spierd.... sie czegos.....

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano

jak to w dieslu.... wieksza komplikacja ukladu to zawsze wieksza mozliwosci spierd.... sie czegos.....

DarPiet, prosze Cie o nie uzywanie przeklenstw na forum.

A poza tym - to prawda, znam pare przykladow 'zachipowania' diesli, po ktorym polecialy skrzynie, sprzegla, kola dwumasowe, polosie. Samochody za kazdym razem byly praktycznie nowe, a programy 'lajtowe'.

Po prostu - uklady przeniesienia napedu obecnych diesli sa czesto za slabe nawet do seryjnego momentu obrotowego.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

i potem zbieranie turbiny lub skrzyni po ulicy ze zmioteczka....

albo silnik w trybie awaryjnym....

albo...

albo...

Najlepsza jest moc z pojemnosci, nie z elektronicznych wynalazkow, bo pozniej sie sypie nie tylko sprzęgło.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
No i jeszcze plastiki w nadkolach.

Jakis Ty spostrzegawczy :)

ChciaŁbym abyś byŁ zadowolony :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Post kolegi Projekt ze zdjęciami zostaje przesunięty do działu Galeria bo tam jest miejsce dla prezentowania swoich aut.....

pozdrawiam

Paweł

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
hej. Pamietajcie ze w serii 3,0D w wieszych autach (bmw seri 5 lub 7) ma 238KM i 500NM momentu. wiec 250KM nie jest duzym przyrostem....
Opublikowano

Zejdźcie na ziemie z chmur

różnica mocowa jest minimalna na korzyść benzyny ,

do 3 benzyna górą powyżej disel i żadne zaklinanie nie pomoże , jak do wyścigów na miasto jak najbardziej , po za ... no to już możesz się zdziwić , no chyba że lubisz jechać 100 km na wkręconych obrotach przekraczających 100 decybeli :) kup sobie od razu zatyczki , ja lubie ładny dźwięk silnika ale bez przesady

a o tiuningu się nie wypowiadam bo i disla i benzyne można dłubnąć , disla raczej łatwiej bo wystarczy delikatny chip i to nie są duże koszta i benzyne wtedy robi bez problemów , dawno bym to zrobił tylko że mam x-a

kolega miał disla kupił sobie benzyne wiec niedługo podzieli się swoimi wrażeniami , zwłaszcza jestem ciekawy jak to spalanie mu wyjdzie

jak już e46 to tylko po lifcie , mi się bardziej podoba od nowej 3 , ale rzecz gustu . auto tak jak w swoim czasie e36 ma coś w sobie , do nowej 3 chyba się musze przyzwyczaić , dla mnie to szkaradzctwo zwłaszcza tył , cupe tylko ma fajny , dlatego kupiłem e46 choć można było już znaleźć w nowej budzie . może poprawią ten tył i zrobią lift , przydał by się

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Członkowie klubu
Opublikowano

Chyba włączyłeś sobie jakieś powiadomienia na 3.0i 3.0d :lol: :lol: :lol:

I jakaś aktualizacja by się przydała w kwestii liftu E90 :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

hm ...

odezwałem się dopiero na 4 stronie i mocno stonowałem swoją wypowiedź , chyba już mi się nie chce przekonywać na siłe , nadal mnie śmieszą podawane średnie 3l benzyn

a w trasie jeszcze mi nic nie uciekło , czy to subaru czy coś innego niewiadomo co

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Członkowie klubu
Opublikowano

bo autor odkopał po roku swój wątek :wink:

a przekonywanie... jakie przekonywanie?

a tankowania moich aut w podpisie :8)

swoją drogą jestem ciekaw tego 335i w E46 :cool2:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png