Skocz do zawartości

Czy oplaca sie inwestowac w BMW ??

<t>Z ktorego roku posiadasz bmw?</t>  

93 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak ostatnio myslalem czy opaca sie inwestowac w moja E36 z 91roku. Autko kupilem naprawde ladne, jest z 91 roku ale ogolnie pierwsza jego rejstracja byla w 95, Nie jest zgnite, nie posiada szpachli nie bylo specjalnie bite po konstrukcji. Silnik 1.8 ale naprawde ladnie pracuje i jest w dobrym stanie tak jak i reszta. Poprzedni wlascicel przyciemnil w nim wszystkie szybki, obnizyl itp. Jezeli chodzi o wyposazenie to standardowe: el szyby, el. szyberdach, reg. swiatel, wspomaganie. Autko ladnie wyglada.

I tak sie zastanawiam czy inwestowac w nie dalej, nie chodzi mi o rzeczy eksploatacyjne tylko np, jakies kakretne alu., tlumiki, lapmy, i inne gadzety pozaseryjne auta. Czy moze odlozyc kaski sprzedac je i kupic mlodsza bunie. Co o tym wszystkim myslicie. Bede wdzieczny za wasza wypowiedz i opinie. :modlitwa: :idea:

Opublikowano
Odkladaj na nowe bemke i koniecznie 6 R :wink: Nie oplaca sie inwestowac w tak leciwe auto, tym bardziej, ze to nie jest zaden klasyk i silnik stosunkowo malej pojemnosci. Pieniedzy wlozonych nie odzyskach,a kupiec predzej pomysli ze wymieniles swiatla, bo miales wypadek, niz, ze je upiekszales. W przyszlosci do nowego auta kupisz sobie odpowiednie alusy, wydech itp, itd. 91r produkcja, 95r rejestracja? co sie dzialo z autem przez te 4lata?
Opublikowano

Też ma leciwe bmw z 1992r. 318.

Inwestować nie ma co,dbać i naprawiać na bieżąco,żeby było w super stanie.A kasę faktycznie lepiej zbierać na młodsze.

No chyba żeby kupić starą 7,jak dla mnie kosa.

Nie nic ładniejszego,trzymałbym do 30.

Może za parę lat taką sobie kupię czarną 7 i to będzie coś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sluchaj! Wszystko zalezy od tego jakim autem chcesz sie poruszac. Przeciez mozesz jedzic totalna seria i dbac tylko o stan techniczny. Mozesz tez sie wyrozniac z tlumu, mniej lub bardziej. Tyle ze pieniadze wlozone w upiekszanie auta na pewno sie nie zwroca. Dlatego tez odpowiedz sobie na pytanie jak dlugo chcesz jezdzic tym autem.

Ja mam e36 rocznik 1992, kupiona za 12000. Wlozylem juz w nia 14000. Licze sekwencje, oc, opony, remont zawieszenia (bylo co robic), jak tez i kilka dodatkow, ktorych bym nie potrzebowal tak naprawde. Ale nawet za ta kwote nie kupisz porzadnej np e46. Mam zamiar nia dlugo smigac, moze w ogole nie bede sprzedawac. W dalekich planach jest kupno e46. Ale to dopiero za jakies 2 lata. Do tego czasu ceny e36 spadna do kilku tysiecy. Wiec dla marnego grosza nie bede sprzedawac auta, o ktore dbam i kocham :) A inwestowac wciaz bede. Mam pare rzeczy w planach do zrealizowania. Takie moje zdanie.

Pozdro...

Opublikowano
91r produkcja, 95r rejestracja? co sie dzialo z autem przez te 4lata?

Wlasnie sam nie ale niestety tak jest auto wyprodukowane w 1991 a pierwszy raz zarejstrowane za granica w 1995. Nie mam pojecia czemu tak jest. Zalozylem post kiedys na forum na ten temat i odpowiedzi byly rozne ze auto niby stalo na pokaz albo jezdzilo po fabryce itp.

Natomiast jesli chodzi o takzwane upiekrzanie aut to zawsze mnie to krecili. lubie grzebac przy autach(moze dlatego zrobilem taki zawod jaki mam). Kazde autko co mialem to zawsze musialem w nim cos przerobic zeby bylo inne. A jak dlugo tym autem pojezdze to nie mam pojecia chcialbym jak najdluzej ale dosc czesto zmieniam auta najdluzej auto mialem ok 14 miesiecy a tak przewaznie powyzej pol roku i sprzedawalem.

Kilka rzeczy chcialbym jeszcze w tym autku pozmieniac ale wlasnie zastanawiam sie czy jezdzic i zmieniac tylko to co sie zluzyje a pieniadze odkadac i za jakis czas kupic mlodsze auto czy jezdzic tym dopuki calkiem sie nie rozpadnie i poprzerabiac je troche na moj gust. Napewno mlodsze autko leprze ale szczeze mowic jakos obawiam sie nowych aut bo za duzo elektroniki w nich a im wiecej elektroniki to tym wiecej problemow z czasem. :roll:

Opublikowano
JA mam swoja 7 lat inwestuje sobie caly czas za te kase moglbym nabyc M 46 ale ciesze sie jak ktos podchodzi i pyta sie o rocznik i jest zdziwiony ze takie stare . pozatym utrzymanie M ki jest bardzo drogie . a kupic e 46 to tak jakby nic nie zmienic oprucz dokumentow . troche roznic . bardziej kosmetyczne . dla maniaka najleprze jest M E 36 Ostatnie modele jezdzi jak E46 M ale jest duzo tansze w utrzymaniu .
Opublikowano
Opublikowano

Ja posiadam 7 z 1987 i jestem z niej zadowolony.

Kasy na utrzymanie mi nie szkoda , bo lubię jeżdzić samochodem bezpiecznym i sprawnym.(Jaka wtedy jest przyjemność z jazdy gdy nic nie puka itp).

P.S.Chcesz się cieszyć pojazdem to o niego dbaj.

POZDRAWIAM :hand:

Opublikowano

tak jak pisza powyżej, zależy na czym ci zależy, czy na przemieszczaniu sie z punktu A do B czy może chcesz zahaczyć o punkt G :D

i tez zalezy czy sie utożsamiasz z e36:) miałem taką srebrną tyle ze 2.0 i cholipka nie miałem o czym z nią rozmawiac i po dwóch tygodniach kłótni zmieniłem na starsza e30:D i mimo że jest w opłakanym stanie, boje sie nią nawet jeździć, to jak pod nią siedze i cos tam sobie do niej gadam to wiem ze ona mnie rozumie:D

Opublikowano
Musisz sobie zadac pytanie ile jeszcze lat chcesz jezdzic tym BMW. Bo jesli planujesz za rok czy poltora zmieniac to wydaje mi sie ze nie ma najmniejszego sensu wkladac kasy w auto - oczywiscie mowie o tuningu bo jesli chodzi o elementy eksploatacyjne to zawsze warto a nawet trzeba w nie inwestowac by je naprawic i miec sprawny samochod.
Opublikowano
Musisz sobie zadac pytanie ile jeszcze lat chcesz jezdzic tym BMW. Bo jesli planujesz za rok czy poltora zmieniac to wydaje mi sie ze nie ma najmniejszego sensu wkladac kasy w auto - oczywiscie mowie o tuningu bo jesli chodzi o elementy eksploatacyjne to zawsze warto a nawet trzeba w nie inwestowac by je naprawic i miec sprawny samochod.

Hmmm.. mazy mi sie E39 ale raczej za szybko na nia nie uzbieram wiec chyba troche nia pojezdze.

Opublikowano

Z tym "ślicznotka" to oczywiście żart :?:

-Brewki :duh:

-Felgi (nieoryginalne M3)

- Jakiś wlot powietrza al'a M3 E46 :duh:

Do autora tematu. Jeśli auto nie przysparza Ci wiekszych kłopotów to sobie nią śmigaj.

Ja też nosiłem się z zamiarem sprzedaży beemki jakis czas temu ale za namową Żony zdecydowalismy się ją zostawić. Służy Nam dobrze więc po co się pozbywać czegoś co dobre :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Co kto lubi :8) JEdni wola jezdzic rozwalajacym sie gratem, inni ladnie utrzymanym stockiem, jeszcze inni nonstop cos zmieniaja modyfikuja ulepszaja. Ja staram sie miec zawsze auto "nie wymagajace wkladu" :D w sensie technicznym a pierdoly typu audio lubie modyfikowac dosc czesto... w 3 miesiace dolozylem juz ok 5k do coupety, za 4 lata odkad mam 320 dolozylem juz hoho i jeszcze wiecej nawet nie licze, ale starczyloby na ladne e46 :roll:
Opublikowano
jak narazie autko jest cacy.. no i chyba zostawie je i zaiwestuje troche sianka w nie zeby bylo jeszcze bardziej cacy... :mrgreen:
Opublikowano

hmmm co on taki black ...

na poczatek to trzeba zmienić te czarności... ten pas z przedniej szyby...szyby boczne tez nie spasuja zbytnio.. no i lampy tył porazka... wszystko to bardzo postarza auto..

potem ewentualnie jakaś felga... i bedzie ok...

czy dokładania masz mało.. bardziej musisz odłożyć to co ktoś albo ty dołożył

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

na poczatek to trzeba zmienić te czarności... ten pas z przedniej szyby...szyby boczne tez nie spasuja zbytnio.. no i lampy tył porazka... wszystko to bardzo postarza auto..

Pierwsze slysze zeby ciemne szyby mialy wplyw na postarzenie auta :duh:

Lampy tyl sa lepsze niz ori czerwono-zolto-biale :D a fela wiadomo im wieksza tym lepsza/latwiejsza do pokrzywienia :lol: zart ale na 17" ladniej by stal

Opublikowano

Wiem wiem panowie... ten pas na przedniej szybie to musze usunac bo wiejsko wyglada i na swiatlach musze sie grabic jak czekam na zielone....

Tylne lampy sa nawet oki ale i tak chce je zmienic, myslalem nad czerwone-biale creary lub jakies cale biale cleary ewentualnie jakies nie seryjne biale cleary..jak znajde to podesle linka i wypowiecie sie na ich temat.

Jelezi chodzi o felgi to myslelem nad jakimis 15 fajnymi albo 16 wiekrzych zabardzo nie chce bo bede muslial zalozyc opone na nizzem profilu a na nasze polskie drogi opona nizz=sza niz 55 to mi sie nie usmiecha..:/

Opublikowano
Tez mam leciwe E36 (91rok) tylko ze silnik jeszcze mniejszy 1.6. I jakbym mial na tyle kasy to napewno bym w niego inwestowal planuje go troche obnizyc i wymienic tylne lampy, a jak wpadnie wiecej kasy to nawet jakies ladne felgi '16. Nie robil bym tego gdybym nie widzial w jakim jest stanie, bo jak widac na obrazku auto zadbane ma ladny lakier i zero rdzy do tego jezdzi sie praktycznie bezawaryjnie a mocy mi jakos styka ;)
Opublikowano

Lampy tyl sa lepsze niz ori czerwono-zolto-biale :D a fela wiadomo im wieksza tym lepsza/latwiejsza do pokrzywienia :lol: zart ale na 17" ladniej by stal

czytaj ze zrozumieniem... ! :clap:

szyby nie pasuja do tego auta... nie do e36 ... tylko do tego pokazanego... i w tym wypadku wszystkie czarne modyfikacje je postarzaja...

pozatym ciemne szyby pasuja do auta swiezego z ladnym lakierem... w e36 pasuje..ale musi byc bardzo ladne izadbane...w innym przypadku to tylko pogarsza...

... nie wyglada to za dobrze... a jzu napewno jesli ktos da tylko tylnia i boczne tylnie mocno ciemne ...

delikatnie dymiona moza byc.. ale wiekszosc to przesada... o gustach sie nie dyskutuje...

tylnie lampy całe czarne (jakis czarny zamiennik)nie podobaja mi sie... a malowane sprayem(czerne kierunki albo cale lampy) to jzu masakara rodem z poloneza... wiem ze nie zgodza sie ze mna ci co tak maja... ( ale takie lampy zaprzeczają estetyce jak równiez bezpieczeństwu ! )

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

czytaj ze zrozumieniem... ! :clap:

szyby nie pasuja do tego auta... nie do e36 ... tylko do tego pokazanego... i w tym wypadku wszystkie czarne modyfikacje je postarzaja...

pozatym ciemne szyby pasuja do auta swiezego z ladnym lakierem... w e36 pasuje..ale musi byc bardzo ladne izadbane...w innym przypadku to tylko pogarsza...

... nie wyglada to za dobrze... a jzu napewno jesli ktos da tylko tylnia i boczne tylnie mocno ciemne ...

delikatnie dymiona moza byc.. ale wiekszosc to przesada... o gustach sie nie dyskutuje...

tylnie lampy całe czarne (jakis czarny zamiennik)nie podobaja mi sie... a malowane sprayem(czerne kierunki albo cale lampy) to jzu masakara rodem z poloneza... wiem ze nie zgodza sie ze mna ci co tak maja... ( ale takie lampy zaprzeczają estetyce jak równiez bezpieczeństwu ! )

jezeli chodzi o szybki to wszystkie mam przyciemnione minimalnie ok 30% tylne lampy byly tez przyciemniane gdzies w firmie ale nie wiem jak..

jezeli chodzi o lakier to jest oki nie jest porysowana ani wyplowiala ani nic...trzeba tylko umyc ewentuanie polerke zrobic ale bez niej sie obejdzie.... przednie lampy mam seryjne tylko akurat wneka w nich jest czana nie wiem czy seryjne e36 mialy srebrna albo chrom wiem ze umnie jest seria i wneka jes czarna...