Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z bledami w aucie a konkretnie z tym : Check numplate lights ? z reszta sobie poradzilem ale jesli o to chodzi to nie mam pojecia co oznacza. Oczywiscie Check - sprawdz ; lights - swiatla ; a NUMPLATE - ???

Opublikowano
Sprawdzilem podswietlenie tablicy no i okazalo sie ze 1 zarowka spalona po wymianie wszystko okey dzieki! wczesniej nie zwracalem na to uwagi. Teraz wyskoczyl mi blad Check brake lighst. To sa swiatla stopu ? Sprawdzilem i wszystko ok wiec nie wiem o co chodzi pomoze ktos ? JEsli mialby ktos tlumaczenie takze innych bledow to bardzo bylbym wdzieczny bo niewiadomo co nowego niedlugo moze mi wyskoczyc.
Opublikowano

1 BREMSLICHT 1BRAKE LIGHT - przepalona żarówka światła hamowania

ABBLENDLICHT DIP BEAM- światło mijania (przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

ANHANGERLICHT TRAILER LIGHT- światła przyczepy (uszkodzony bezpiecznik lub obwód)

BETRIEBSANLEITG OWNER’S HANDBOOK– instrukcja obsługi

BREMSBELAGE BRAKE LININGS- zużycie okładziny hamulców

BREMSFLUSSIGKEIT LOW BRAKE FLUID / BRAKE PRESSURE- poziom płynu hamulcowego osiągnął MIN

BREMSLI. ELEKTRIK BRAKE LIGHT ELECTR.- brak świateł hamowania (stopiony bezpiecznik lub obwód)

CHECK CONTROL CHECK CONTROL - usterka w układzie elektronicznym

GETRIEBEPROGRAMM TRANS PROGRAM- usterka w elektronicznym sterowaniu automatycznej skrzyni

HANDBREMSE LOSEN HAND-BRAKE ON- zwolnić hamulec ręczny

KEIN BREMSLICHT BRAKE LIGHT - brak świateł hamowania (przepalone żarówki lub bezpiecznik)

KENNZEICHENLICHT LIC. PLATE LIGHT - oświetlenie tablicy rejestracyjnej

KOFFERRAUM OFFEN BOOT LID OPEN– bagażnik otwarty

KUHLWASSERSTAND COOLAN LEVEL - niski poziom płynu chłodzącego

KUHLWASSERTEMP COOLANT TEMP- za wysoka temperatura płynu chłodzącego

LICHT AN?LIGHT ON? - włączone światła

MOTOROM – niski poziom oleju w silniku

NEBELLICHT HONT. R/FOG LIGHT - światła przeciwmgielne tył

NIVEAUREGELUNG SUSPN LEVELLING- samochód przeciążony

OEIST. LENKHILFE – płyn wspomagania kierownicy

OELDRUCK MOTOR ENGINE OIL PRESS - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik

OELDRUCK SENSOR OIL PRESS SENSOR- czujnik oleju nie działa nie podłączony

OELSTAND MOTOR ENGINE OIL LOW- poziom oleju w silniku osiągnął MIN

RUCKLICHT TAIL LIGHT – światło cofania (jak wyżej)

NEBELLICHT VON F/FOG LIGHT - światła przeciwmgielne przód

SENSOR OELSTAND OIL LEVEL SENSOR - uszkodzony czujnik poziomu oleju

SPEED LIMIT SPEED LIMIT - informacja o przekroczeniu zaprogramowanej prędkości

STANDLICHT SIDE LIGHT– przepalona żarówka światło postojowe (jak wyżej)

TANDLIHT SIDE LIGHT – przepalone żarówki świateł pozycyjnych

TUR OFFEN DOOR OPEN– drzwi otwarte

WASCHWASSERSTAND WASCHER FLUID LOW - niski poziom płynu do spryskiwaczy

Opublikowano

SWOJĄ DROGĄ TO CHRYJA , ŻE bmw TAK OLEWA POLSKĘ.

Przecież beemki są u nas dużo droższe , a zrobienie takiego programiku kosztuje parę EURO.

Ciekawe czy w nowych modelach jest PL ?

Ja w moim E38 mam tylko niemiecki !!

Ciekawe czy chociaż w servisie można dograć j.polski?

zibi

BYŁO w kolejności:

318,320, M3, 735AHG, 730, 525TDS, 725TDS, 740

JEST : 530D Touring

Opublikowano
nie raz tak się dzieje że jak są zaśniedziałe styki przy lampach stopu to tak się dzieje mimio że lampy świecą!!!!
W e38 jest tak że komunikat wyskakuje wtedy gdy już żarówka jest na wykończeniu. Jeśli wyskoczył komunikat a światła świecą wtedy na 100% któraś z żarówek już niedługo padnie. A wystarczy tylko wyjąć obydwie i sprawdzić która jest przykopcona. BMW jest tak sprytne że żarówka która ma się za chwilę przepalić daję inne napięcie i komputer to wychwytuje. Dlatego te błędy mimo że światła stopu świecą. Przerobiłem to w mojej e 38 :wink: Wujmij żarówki stopu i jedna z nich na bank będzie już przykopcona. Pozdrawiam
Opublikowano
Jak jeszcze swieca to jest dobrze w sumie az tak bardzo mi ten blad nie przeszkadza :) jak zdechnie na amen to poprostu wymienie i tyle ale dzieki!
Opublikowano
SWOJĄ DROGĄ TO CHRYJA , ŻE bmw TAK OLEWA POLSKĘ.

Przecież beemki są u nas dużo droższe , a zrobienie takiego programiku kosztuje parę EURO.

jak to masz tylko niemiecki?ja w e32 mam kilka z tego co pamiętam to niemiecki,hiszpański,włoski,francuski,i dwa angielskie.Chyba takie to są języki podstawowe

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

• 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
BMW jest tak sprytne że żarówka która ma się za chwilę przepalić daję inne napięcie i komputer to wychwytuje. Dlatego te błędy mimo że światła stopu świecą.

Bo to jest BMW :8)

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

w nowych wersjach nie ma polskiego ale na allegro są oferty za wgranie polksiego softu za kolo 1000 zl jesli dobrze pamietam

Pozdrawiam,

Tomek