Skocz do zawartości

mam problem z coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam bmw e36 coupe 2.0 M50. Problem jest tak gdy wciskam sprzęgło i wbijam jedynke słychać lekkie głuchę udeżenie gdzieś z tyłu co to może być proszę o pomoc czy to jest grożne?????
Opublikowano

Ja tez mam ten problem ale narazie sie tym nie martwie - auto mam od ponad pol roku i objawy sie nie nasilaja wiec spoko :)

tu jest link do podobnego tematu http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=54344&highlight=pukanie&sid=6ee97407e8efe1dbbe815e063c6012e9

Opublikowano

jezdzilem z czyms takim 2 lata i auto dalej jezdzi ;)

teorie są rozne. łacznik elastyczny wału, luz na dyfrze.

Opublikowano
No tak.....mam to samo w swojej buni.Koles na warsztacie stwierdzil ze to jest spowodowane luzem na dyfrze,a dokladniej lekki luz na laczniku walu,pozniej luz na półosiach i to w sumie daje jeden wiekszy ..luz :).Slyszalne jest to przy gwaltownym puszczaniu sprzegla.Gosc powiedzial ze mozna z tym jezdzic,wiec jezdze :)
Opublikowano
ja tak miałem i po 3 tys kilometrów zaczął most huczec. luz w moscie powodował to stukniecie głuche ciche z tyłu przy wrzucaniu jedynki.
Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !
Opublikowano
u mnie akurat byl to most. u kazdego moze to byc co innego. charakterystyczne bylo to ze stuk tylko za pierwszym wrczuceniem jedynki. jesli na luz i z powrotem jeden to juz nie bylo. delikatnie na wstecznym - luz - i jedynka stuk był (na postoju)
Jedyną dobrą rzeczą w przednim napędzie jest to ze gdy cofasz masz napęd na tył !
Opublikowano
ja wiem jaka jest na to metoda - trzeba kupic dyfer ze szpera od m-ki i bedzie święty spokój :lol:

Nie pasuje od M-ki raczej :norty:

A ja mam takie cos u siebie, ze jak zmeniajac bieg z jedynki na dwojke, wcisne sprzeglo dosc szybko w tej samej chwili co puszcze gaz to, cos tak dosc zdrowo lubi zadudnić z tyłu. Co to takiego?