Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy jest mozliwość wylączenia kontroli trakcji a w szczegolnesci tego, zeby kola mogly sie buksowac przy dodaniu gazu. Kilka dni temu mialem sytuacje, ze musialem szybko uciec ze skrzyzowania no i... dodalem gazu i kontrola tak przymulila, ze chyba maluch by szybciej ruszyl. Czekamn na podpowiedz
Opublikowano

bardzo prosto- naciskajac przycisk ASC na konsoli- (wtedy jednak system wylaczony jest tylko przy prostych kolach przednich) i wlaczysz go z powrotem znowu naciskajac w/wymieniony przycisk.

Jezeli calkowicie chcesz wylaczyc system kontroli trakcji musisz przycisnac ten przycisk przez okolo 15 sek- jednak pozniej zeby aktywowac system musisz na chwile wylaczyc auto.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nad popielniczka masz przycisk ASC,naciskasz, przy licznikach jak zaswieci sie trojkat w kolku,juz jest wylaczone.Operacje trzeba powtarzac po kazdym odpaleniu auto.
Opublikowano

Bad_Boy - a skąd to info że kontrolę wyłączyć można "połowicznie". taki temat i dyskusja juz była ale jednoznacznej odpowiedzi nie było. Fakt ze po przytrzymaniu przycisku tylko odpalenie silnika resetuje kontrolkę.

Masz jakieś oficjalne, potwierdzone lub wiarygodne wiadomości? Nic na ten temat nie znalazłem.

Pozdrowionka

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

U mnie po przyciśnięciu na chwile ASC pojawia się Kontrolka ASC - nie jest możliwe "boksowanie" :) Natomiast po dłuższej chwili trzymania pojawia się pomarańczowa kontrolka od hamulców i wówczas można dawać w pióro:)

Niestety nigdzie nie słyszałem, że ponowna aktywacja następuje dopiero po wył. silnika :) Wystarczy ponownie przycisnąć ASC.

Pozdro

Opublikowano
Przytrzymaj włącznik przez 15-20 sekund. zapali sie na stałe kontrolka i już systemu nie włączysz ponownie!
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Bad_Boy - a skąd to info że kontrolę wyłączyć można "połowicznie". taki temat i dyskusja juz była ale jednoznacznej odpowiedzi nie było. Fakt ze po przytrzymaniu przycisku tylko odpalenie silnika resetuje kontrolkę.

Masz jakieś oficjalne, potwierdzone lub wiarygodne wiadomości? Nic na ten temat nie znalazłem.

Pozdrowionka

wylacz na krotko (przycisnieciem) trakcje, skrec kola i sprobuj "zamielic"

ZObaczysz sam ze kontrola trakcji nadal dziala.

Jezeli zas wylaczysz trakcje naciskajac przycisk przez 15 sek to zostaje ona definitywnie wylaczona i mozesz "mielic" ile chcesz.

Wtedy jednak wlaczyc ja mozesz dopiero odpalajac na nowo auto.

Opublikowano
Przytrzymaj włącznik przez 15-20 sekund. zapali sie na stałe kontrolka i już systemu nie włączysz ponownie!

Zartujesz, prawda ???? :jawdrop:

U mnie guziczek ASC dziala w nastepujacy sposob:

1 nacisniecie opoznia caly system i mozna sie troche na mokrym poslizgac

2 nacisniecie wraca do normy

Jesli nacisne przycisk i przytrzymam go okolo 10s wyskoczy mi wykrzyknik od ASC i dodatkowo kontrolka od recznego, ktora bedzie w kolorze zoltym. W tym momencie system bedzie wylaczony calkowicie.

Ponowne wcisniecie guziczka powoduje powrot do pelnej sprawnosci.

Tylko raz mi sie przytrafilo,ze po wylaczeniu silnika i ponownym wlaczeniu system byl wylaczony i naciskanie guziczka ASC nie przynioslo rezultatu.

Wylaczylem wtedy silnik i wlaczylem ponownie - wszystko wrocilo do normy :)

Filon, tlumacz sie teraz :)

Opublikowano

Witam

u mnie działa dokładnie tak jak opisał Filon.

Jeżeli chodzi o palenie to teoria BadBoya też jest prawdziwa.

Czyli tylko deaktywacja ASC poprzez przytrzymanie przycisku przez dłuższa chwile 10,15 sekund całkowicie odłącza system, aż do ponownego uruchomienia auta.

Przynajmniej w e46

Opublikowano

U mnie guziczek ASC dziala w nastepujacy sposob:

1 nacisniecie opoznia caly system i mozna sie troche na mokrym poslizgac

nie ma czegos takiego jak "opoznia system zeby sie troche poslizgac"

jest za to wylaczenie systemu kontroli trakcji ale

TYLKO PRZY WYPROSTOWANYCH KOLACH

jak skrecisz kierownica (kolami) to trakcja wlacza sie.

Reszta jak juz pisalem, nic chce mi sie 3 raz tego samego pisac....

Opublikowano
ja mam e 36 coupe 97 rok, i mam wrażenie że po naciśnięciu 1 przycisku kontrola trakcji jest odłączona i na prostych i na skręconych kołach, prawdą jest też to ze przy długim naciśnięciu ok 15 sec nie da sie wyłaczyc trakcji przyciskiem tylko zapłonem.
Opublikowano

Warto dodac ze zachowanie przycisku DSC zalezy od wersji zainstalowanego systemu.

Roznice powoduje miedzy innymi rodzaj skrzyni biegow. W automacie nie ma opcji podczas ktorej ponowne nacisniecie przycisku zapala kontrolke hamulcow.