Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy proszę o pomoc. Dostałam z mojej firmy propozycję nie do odrzucenia - mam sobie znaleźć samochód firmowy ze wskazaniem na ....bmw. Przyznam się, że ja od zawsze prywatnie jeżdżę Fordem. Dlatego pytanie do Was - jaki model według Was pasjonatów tej marki warto kupić. Dodam, że ma to być samochód kilkuletni. Ja myślałam diselku copue 2.0

Czy to dobry wybór? Pomóżcie :)

Opublikowano

Chcialbym miec taki dylemat ;).

Zalezy jaka kwota i ile ma miec lat, ale prawdopodobnie E46 320d bedzie fajnym pomyslem - a czy sedan, czy compact, to juz zalezy od Ciebie i Twojej firmy.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
No właśnie - kwota oraz Twoje stanowisko :silenced: . No bo (tak mi się wydaje) skoro firma dała Ci wskazanie na BMW, to chyba musi to być auto reprezentacyjne, prawda? ;)
Opublikowano

pierwszy raz widzę żeby firma kupowała używane auto dla dyrektora,

jak jej nie stać na nowe BMW to niech kupi nową astrę :wink:

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
pierwszy raz widzę żeby firma kupowała używane auto dla dyrektora,

jak jej nie stać na nowe BMW to niech kupi nową astrę :wink:

a moze ten dyrektor ma szczesliwa mozliwosc wyboru pomiedzy "nowa astra" a uzywanym bmw :wink:

tak jak juz napisal Panfil - BMW Klub Polska - chcialbym miec taki dylemat :mrgreen:

Opublikowano

no ja też bym wolał używane BMW od nowej astry, chodziło mi tylko że z punktu widzenia firmy jest to nielogiczne i nieekonomiczne.

Firmy zazwyczaj biora nowe auta w leasingu i sprzedają po 3,4 latach.

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano

Ricky - masz racje, taka jest najczesciej spotykana droga:

dostajesz limit kasy na zakup auta i wybierasz z oferty salonow nowke sztuke

rzadko firma dopuszcza, zeby samemu wybrac sobie cokolwiek, aby tylko zmiescic sie w limicie, wiec tym bardziej gratuluje sylvi_w :mrgreen:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. Mam taki limit kasy jaki mam i oczywiście mogłabym, jakąś nówkę typu astra ale na szczęście dla mnie mogę sobie wybrać sama. Akurat Was nie powinno dziwić, że wolę używane bmw niż nowe innej klasy. Poza tym prosiłam Was o pomoc w kwestii jaki silnik jest dobry a nie jakiej klasy auto wybrać i czemu firma robi akurat w ten sposób. Na szczeście nie będziemy jeździć nowymi astrami czy skodami :nienie:

Pozdrawiam

Opublikowano
Może to - CLICK :twisted2:

A tak na serio - na rynku jest sporo E39 530d z ostatnich lat produkcji. Dynamiczne i stosunkowo ekonomiczne.

dzieki wezme pod uwagę przy poszukiwaniach

Opublikowano
oczywiście mogłabym, jakąś nówkę typu astra ale na szczęście dla mnie mogę sobie wybrać sama

dlatego tez tak jak pisalem gratuluje :cool2:

Poza tym prosiłam Was o pomoc w kwestii jaki silnik jest dobry a nie jakiej klasy auto wybrać i czemu firma robi akurat w ten sposób

dyskusja o polityce firmy byla zupelnie uboczna

mysle za jakikolwiek z silnikow bys nie wybrala, bedziesz zadowolona i kazdy z nich wytrzyma bardzo duze przebiegi

jezeli masz karte paliwowa bez limitu litrow bierz 3.0 benz, jezeli musisz brac poprawke na ilosc zuzytego paliwa 2.0d lub 3.0d

Opublikowano

Co do pytania o stanowisko, to nie jest takie bezzasadne.

Prezes - seria 7

Dyrektor 3, 5 sedan

Hostessa seria 1 ( czerwona)

Kurier seria R lub K

Opublikowano
Prezes Rollsem! :D

Rollsem to oligarcha, a Prezes ... to nawet konta nie ma

Nie nie, konta nie ma jaruś kaczyński!! Bo przecież mama zarządza finansami do spółki z kotem :twisted2: :roll:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Ja bym szukal np czegos takiego:

link do allegro

A jezeli mialbym pare dni na znalezienie samochodu, to pojechalbym do Niemiec i poszukal czegos w tym stylu:

mobile 1

mobile 2

ten z wieliczki nawet ciekawy - zastanawia mnie po jakich przejsciach skoro tak atrakcyjna cena...

mobile 1 - bardzo uboga wersja - reczna klima i brak ksenonow

mobile 2 - to auto mimo pieknego przebiegu stoi juz gdzies od przy najmniej roku wiec chyba nie jest to taka dobra oferta jak sie wydaje...

Opublikowano
Prezes Rollsem! :D

Rollsem to oligarcha, a Prezes ... to nawet konta nie ma

Nie nie, konta nie ma jaruś kaczyński!! Bo przecież mama zarządza finansami do spółki z kotem :twisted2: :roll:

Pozdrawiam

Kot nie ma chyba za dużo do powiedzenia - to matka JK jest oligarchą w tym układzie! :D

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano
Jezeli diesel - E46 330d, jezeli wszystko jedno, to E46 330i.

Co do tej Alpiny E38 - doskonaly pomysl, ale nie na auto firmowe, ktore ma tluc duzo kilometrow. Ciekawe, ktory serwis w Polsce naprawi w razie czego jakas powazniejsza usterke :roll: .

Ja bym szukal np czegos takiego:

A jezeli mialbym pare dni na znalezienie samochodu, to pojechalbym do Niemiec i poszukal czegos w tym stylu:

Dzięki za rady. Muszę jednak szukać czegoś na miejscu bo o wyjeździe mowy nie ma z powodu braku czasu :)