Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam do wymiany dwa czujniki od prarktronica. Kupiłem juz nowe wszystkie 4 gdyz ja musze miec wszystki idealne. Tylko teraz jak to przełozyc? trzeba zdjąc cały zderzak czy jest inny sposób? Jezeli trzeba jednak zdjąc to jak to zrobic? Gdzie on jest przykrecany?
Opublikowano
żeby ściągnąć zderzak musisz pewnie zdjąć listwę i pod nią powinny być śruby zapewne na dużego imbusa jak je odkręcisz to zderzak powinien się zsunąć do tyłu po użyciu troszkę siły , aha nie wiem jak z nadkolami...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
to ja sie podlacze do tematu, ja potrzebuje zdjac przedni zdezak bo chce sie dostac to czujnika temperatury, jak zrobic to zeby nie uszkodzic niczego?
Opublikowano
koledze na gg napisalem jak odkrecic tylny a tobie pisze tu, a wiec trzeba zdjac gorna listwe na zderzaku i sa od gory 2 sruby odkrecisz je i zderzak wysuc tyle.
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

tył i przód -obie listwy są na wcisk i mają po 2 takie wsówki

musicie delikatnie odsunąć listwę i wtedy pokażą się wsówki/zatrzaski,nacisnąć każdy z nich i wtedy listwa swobodnie wychodzi

zderzaki trzymają się,każdy z nich na 2 dużych śrubach,aby je odkręcić trzeba mieć bycze gwiazdki

pio wyciągnięciu śrub najlepiej w 2 osoby,kązda z nich 1 ręką chwyta przy nadkolu,a 2 od spodu

trzeba szarpnąc aby zderzak zluzował się w nadkolu i wysówać równolegle na zewnątrz

w przednim trzeba z wyczuciem,bo podczas trzeba odczepić wtyczki od halogenów przeciwmgilenych oraz od czujnika temperatury