Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i jak się ockneła w szpitalu to pamiętała tylko że dostała w pysk ...

wierzcie że trwało to krócej niż jestem to w stanie opisać

ukradli peugeota 406 którego w normalnych warunkach nie trzeba ani zamykać ale w tym akurat przypadku nie potrzebowali konkretnej marki WIĘC MÓGŁ NA NICH TREFIĆ KAŻDY Z NAS !!!!!!!

Dokładnie jak piszesz, mnie gazem wzieli wojskowym / lepsze od dostania w morde o tyle , że jak się obudziłem to jeszcze z godzine miałem polewkę z bratem że nam fury zniknęły bo tak w nawiasie piszac były to dwie betki, a ten gaz to jak jakiś narkotyk/ i tylko miałem w maiare komfort bo kupiłem AC , ale i tak z wypłatami to trzeba 3 miesiące minimum /umorzenie śledztwa+nigdy Ci nie zaproponują tyle ile chcesz więc trzeba sie odwoływać itd../ czekać, ogólnie to AC polecam, a jak ktoś będzie chciał to i tak twoje autko zniknie

pozdrawiam

Opublikowano

3 miesiące to jesteś szczęśliwcem (no i dobrze że Ci się nic nie stało ) pisałem kiedyś - kumpel sądzi się już 1,5 roku bo na początku dostawał decyzje odmowne BEZ UZASADNIENIA !!!!!!!! 525td miał z 2002 i PZU składke za AC brało bez szemrania w kwocie prawie 5000zł/za rok ale wywiązać się z umowy to już nie ma obowiązku ! a auto miało wymagane zabezpieczenia i oddał wszystkie klucze ! i stać tych darmozjadów się sądzić i wypłacić jak się to weszystko zakończy z odsetkami a ponoć odsetki są bardzo kożystne dla poszkodowanego ale te stracone nerwy ?? i to w tak oczywistej sprawie

mnie od zakupu BeeMy cały czas łazi po głowie bezobsugowa blokada zapłonu z 2 kartami ale obecnie BMW nie kocham to ją pierd...e niech se ją wezną

Opublikowano

Dokładnie jak piszesz, mnie gazem wzieli wojskowym / lepsze od dostania w morde o tyle , że jak się obudziłem to jeszcze z godzine miałem polewkę z bratem że nam fury zniknęły bo tak w nawiasie piszac były to dwie betki, a ten gaz to jak jakiś narkotyk/ i tylko miałem w maiare komfort bo kupiłem AC , ale i tak z wypłatami to trzeba 3 miesiące minimum /umorzenie śledztwa+nigdy Ci nie zaproponują tyle ile chcesz więc trzeba sie odwoływać itd../ czekać, ogólnie to AC polecam, a jak ktoś będzie chciał to i tak twoje autko zniknie

pozdrawiam

Racja, poza tym zakłady ubezpieczeniowe wypłacają 80% wartości według swojej wyceny (wartość wdniu kradzieży) także reasumując kwotę składki i wspomniane 20% i tak jesteśmy stratni.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
3 miesiące to jesteś szczęśliwcem (no i dobrze że Ci się nic nie stało ) pisałem kiedyś - kumpel sądzi się już 1,5 roku bo na początku dostawał decyzje odmowne BEZ UZASADNIENIA !!!!!!!!

Damian witam serdecznie kolege i powiem że też się pocieszałem że lepiej przespać niż dostać w głowę , a z Wartą to nie będe pisał ale w normalnym trybie to by mi pewnie do dziś nie wypłacili bo mnie uśpili weszli przez okno nigdy nie chowaliśmy kluczy ani dokumentów bo czasami się zmieniamy itd.. , więc mieli dokumenty i kluczyki. Na szczęcie jak to unas w Polsze znajma pomogła i dostałem chyba 140tysi , a jak dobrze pamiętam był ubezpieczony na 180, ale jak sobi przypomnę to czasami się zastanawiam czy nie robić jak mój kolega bierze tylko nowe i bez AC i jak się go pytam czy mu się to oplaca to on mi mówi że co 4-5 samochód ma gratis/ zamiast płacić AC/ mnie nie przekona bo miałem już nieprzyjemność , ale każdy ma swój "sposós na złodzieja"

pozdrawiam

Opublikowano
3 miesiące to jesteś szczęśliwcem (no i dobrze że Ci się nic nie stało ) pisałem kiedyś - kumpel sądzi się już 1,5 roku bo na początku dostawał decyzje odmowne BEZ UZASADNIENIA !!!!!!!!

Damian witam serdecznie kolege i powiem że też się pocieszałem że lepiej przespać niż dostać w głowę , a z Wartą to nie będe pisał ale w normalnym trybie to by mi pewnie do dziś nie wypłacili bo mnie uśpili weszli przez okno nigdy nie chowaliśmy kluczy ani dokumentów bo czasami się zmieniamy itd.. , więc mieli dokumenty i kluczyki. Na szczęcie jak to unas w Polsze znajma pomogła i dostałem chyba 140tysi , a jak dobrze pamiętam był ubezpieczony na 180, ale jak sobi przypomnę to czasami się zastanawiam czy nie robić jak mój kolega bierze tylko nowe i bez AC i jak się go pytam czy mu się to oplaca to on mi mówi że co 4-5 samochód ma gratis/ zamiast płacić AC/ mnie nie przekona bo miałem już nieprzyjemność , ale każdy ma swój "sposós na złodzieja"

pozdrawiam

Po tym jak zobaczyłem słup energetyczny, z którego "wysublimował" transformator wysokiego napięcia doszedłem do wniosku,ze wszystko się da i "Polak potrafi". Dodam,ze tansformator był tak duży (zlokalizowany nieopodal elektowni szczytowo-pompowej), że wymagał transportu ciężarówką (firma Energa miała problem z dojazdem,bo miękkie podłoże było wokół słupa) i napięcie przy jakim pracował też było niemałe. Niestety dopóki w Policji nie nastąpią podwyżki (dla funkcjonariuszy, a nie biurokratów) nie możemy spodziewać się skuteczności.

Opublikowano
Niestety dopóki w Policji nie nastąpią podwyżki (dla funkcjonariuszy, a nie biurokratów) nie możemy spodziewać się skuteczności.
mentalności polaków nie zmienisz , jak policjant dostawał by 30 tyś miesięcznie na ręka to myślisz że by wtedy ryzykował utratę zdrowia lub życia w tak dobrze płatnej robocie ?????? z komisariatów by nie wyłazili ino w kapliczce by sie modlili by dniówka się już skończyła

mistszu1 -> również serdecznie pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
Niestety dopóki w Policji nie nastąpią podwyżki (dla funkcjonariuszy, a nie biurokratów) nie możemy spodziewać się skuteczności.
mentalności polaków nie zmienisz , jak policjant dostawał by 30 tyś miesięcznie na ręka to myślisz że by wtedy ryzykował utratę zdrowia lub życia w tak dobrze płatnej robocie ?????? z komisariatów by nie wyłazili ino w kapliczce by sie modlili by dniówka się już skończyła

Mentalność obywateli trzeba byłoby najpierw zmienić! Niestety, ale większość Rodaków nauczona jest kombinować....

Opublikowano

Mentalność obywateli trzeba byłoby najpierw zmienić! Niestety, ale większość Rodaków nauczona jest kombinować....

w sumie to racja bo ten co kradł to i tak będzie kradł :twisted2:

Opublikowano
Ralfo a co do blokady skrzyni biegów słyszałes kiedys o ciekłym azocie??Taka blokad to jedno z najgorszych zabezpieczen i dla złodzieja to o k 30 sek roboty.Jeszcze raz gratuluje fachowej wiedzy :mad2:

Mówisz 30 sek.? Skoro mówisz, że to jedno z najgorszych zebezpieczeń, to pomyśl ile zajmuje wymiana komputera, na moje oko to łącznie z otwarciem maski jakieś 10 sek, więc immobilisery i inne też są g.... warte? Nadal uważam, że profesjonalisty nic nie zatrzyma, ale nieraz złodziej ma tylko kilka minut i właśnie takie blokady jak blokada skrzyni biegów i blokada zamka maski może uniemożliwić kradzież w krótkim czasie...

Jezeli w 10 sek wymienisz komputer w e39 z otwarciem maski to place za takie show. Nie ośmieszajcie się ludzie.

Opublikowano
GPS MOZNA WYLACZYC ZA POMOCA SPECJALNEJ ZAGLUSZARKI,KTORA BLOKUJE SYGNAL Z SATELITY!

Tym zdaniem udowodniłeś swoją głupotę. "Zagłuszarka"!! :duh: Chyba chwilowo Tobie zagłuszyła komunikacje pomiędzy półkulami mózgu!!

Poczytaj Zakłócanie pracy GPS to może coś zrozumiesz.

A Ty kolego udowodnileś brak umiejetności czytania!

Zaklócanie w artykule jest celowym zadawaniem blędu przez adimistacje systemu GPS.

Ralfo ma racje, są do kupienia zaklócacze odbiorników GPS.

Poza tym wystarczy umieścić takie urządzenie w klatce Faradaya - czyli w kontenerze stalowym, wtedy GPS ani żadne inne namierzanie nie dziala.

Opublikowano

Poza tym wystarczy umieścić takie urządzenie w klatce Faradaya - czyli w kontenerze stalowym, wtedy GPS ani żadne inne namierzanie nie dziala.

Autor tematu w jednym zdaniu stwierdza, że zbicie szyby jest ryzykowne, a Ty twierdzisz, że wstawianie pojazdu w siatkę Faradaya nie?

Wstawianie samochodu do kontenera to przecież normalne zjawisko, nie budzące podejrzeń!

Podaj cenę, kupuję!! (oczywiście sprawnie działające)

Zaklócanie w artykule jest celowym zadawaniem blędu przez adimistacje systemu GPS.

Wytłumacz mi to zjawisko.

Opublikowano

Podaj cenę, kupuję!! (oczywiście sprawnie działające)

Wytłumacz mi to zjawisko.

:lol: :lol:

sorry kolego, ale jeśli dajesz jakiś link i bierzesz udzial w dyskusji, to troche "nie teges" jesta taka indolencja

W linku który sam podaleś jest dokladnie wytlumaczone owo "zaklocanie" systemu GPS przez departament obrony USA, i co to ma na celu.

Jutro postaram sie podac cene i dostawce takiego urządzenia, ogólnie dostępnego zresztą.

P.S. Sorry Jacek, ale zrobilem eksperyment 30 sekundowy z przeświadczeniem że się uda, widząc jak "czytasz" uważnie i jak sie "starasz" dowiedzieć.

30 sekund, google i wynik znalezienia jammerów gpsowych:

http://www.enposi.pl/produkty/Zak%C5%82%C3%B3cacz%20dyktafon%C3%B3w

:roll2:

Opublikowano

sorry kolego, ale jeśli dajesz jakiś link i bierzesz udzial w dyskusji, to troche "nie teges" jesta taka indolencja

W linku który sam podaleś jest dokladnie wytlumaczone owo "zaklocanie" systemu GPS przez departament obrony USA, i co to ma na celu.

Przeczytałem ten artykuł dokładnie przed zamieszczeniem linku.

Nie możesz porównywać sposobów stosowanych przez rząd USA do urządzeń spod linku, który podeslałeś. Jeśli faktycznie są w stanie zakłócić częstotliwość wykorzystywaną przez GPS ich sprzedaż byłaby zabroniona (przecież wojsko wciąż używa broni z układami naprowadzania opartymi na GPS).

Pomijam drobny fakt zniżek przy ubezpieczaniu pojazdu na wypadek kradzieży. Frajerów nie ma. Jeśli ktoś mógłby skutecznie ukryć limuzynę za 500 000zł przy pomocy gadżetu za 1500zł żaden zakład ubezpieczeniowy nie sprzedałby polisy AC.

Wydaje mi się, iż dalsza polemika na ten temat nic nie wniesie.

Post Scriptum: Staraj się uważnie czytać co inni piszą, zanim postawisz komukolwiek zarzuty.

Opublikowano

Kolego, zarzuty do Ty postawiles że ktoś tam mial być glupi, bo stwierdzil ze GPS mozna zklócić.

Widzę że nie rozumiesz o czym mowa dokladnie....

USA zaklóca, albo raczej zadaje celowy losowy bląd wiadomo po co, ale to sie dzieje na poziomie nadajnikow sygnalow, czyli satelitow.

A zaklocacz jammer gps dziala lokalnie, nie wiem na ile metrów, ale pewnie w promieniu parenastu metrow jest najskuteczniejszy, i zakloca on ODBIOR sygnalow nadawanych z tych 24 satelitow.

Wiec wystarczy wsiąść z czymś takim do kradzionego auta.

Jammery na GSM, GPS, na dzialanie laptopow, dyktafonow (!) a nawet kamer monitoringu sa w użyciu i sprzedaży.

Opublikowano

Widzę że nie rozumiesz o czym mowa dokladnie....

Taki jest niestety ze mnie głuptasek, że mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Artykuł, który przytoczyłem....

USA zaklóca, albo raczej zadaje celowy losowy bląd wiadomo po co, ale to sie dzieje na poziomie nadajnikow sygnalow, czyli satelitow.

"1 maja 2000 prezydent USA Bill Clinton nakazał usunięcie celowego zakłócania sygnału"

(dokładne zapoznanie się z artykułem)

A zaklocacz jammer gps dziala lokalnie, nie wiem na ile metrów, ale pewnie w promieniu parenastu metrow jest najskuteczniejszy,

Najdroższy

" skuteczne zagłuszanie w promieniu około 12m"

i zakloca on ODBIOR sygnalow nadawanych z tych 24 satelitow.

"Segment kosmiczny składa się z 30 (stan na 14.08.2007r.)satelitów umieszczonych na orbitach kołowych "

Jammery na GSM, GPS, na dzialanie laptopow, dyktafonow (!) sa w użyciu i sprzedaży.

Ludziom można wszystko sprzedać , tylko, czy aby napewno profesjonalny system da się tym zakłócić?

Opublikowano

Dobra Kolego, bo zaraz zaczniesz mi wytykać blędy ortograficzne.

Średnio mnie interesuje czy USA zdecydowaly sie dać do ręki darmowy system naprowadzania który może zastsosowany przez dowolne państwo w rakietach balistycznych, likwidując zaklócanie i zwiększając dokladność systemu w rękach cywilnych i nieamerykańskich.

Mam nadzieje że się dowiedzialeś iż jammery GPS są w uzyciu, i wejście do auto z takim ustroństwem skutecznie wylącza systemy śledzenia oparte o GPS. Tak samo zresztą jak wjechanie autem do kontenera.

Slowo "profesjonalny" nie ma tu żadnego sensu.

Izrael przoduje w wytwarzaniu takiego sprzętu.

12m ?

Tak samo dzialają zaklócacze GSM (stosowane w filharmoniach), na malą odleglość, i wtedy są legalne.

Jednak nie ma problemu, by zwiększyć moc końcówki mocy w takim jammerze, a wtedy dziala on znacznie dalej, ale przestaje byc legalny.

To samo się tyczy jammerów GPS.

I to samo również dotyczy CB radio wożonego w aucie.

Poza tym robisz z tego jakąś szarlatanerie...

GPS dziala na zwyklej czestotliwosci radiowej, a zaklócanie takowej znane jest od czasów drugiej wojny światowej.

Opublikowano

Dobra Kolego, bo zaraz zaczniesz mi wytykać blędy ortograficzne.

Nie mam takiego zamiaru.

Poza tym robisz z tego jakąś szarlatanerie...

Pisałem już powyżej, że polemika nie ma sensu.

GPS dziala na zwyklej czestotliwosci radiowej, a zaklócanie takowej znane jest od czasów drugiej wojny światowej.

Już wtedy można było zlokalizować źódło emisji fal radiowych odpowiedzialnych za "zakłócanie".

Opublikowano

Już wtedy można było zlokalizować źódło emisji fal radiowych odpowiedzialnych za "zakłócanie".

KTo , Czym miał by to zlokalizować nie przesadzaj od teori do praktyki ....

Opublikowano

Radiopelengacja. :nienie:

Opublikowano

Radiopelengacja. :nienie:

Aha czyli rozumiem że masz w pokoju Radiopelengacjor i w razie czego namieżysz sobie fure , a można abonament wykupić ??

Opublikowano

mistszu1 -> również serdecznie pozdrawiam :cool2:

Nie masz pojecia o pracy policjanta i nie wypowiadaj sie na ten temat....

Codzienny patrol i codzienne użeranie sie z ludzmi....KOnczy sie doprowadzaniem przestepcow do aresztow ...nie tylko tych ktorzy popelniaja PG , a rowniez przestepstw przeciwko zyciu....Ciekawy jestem co robisz jak ci kradna tablice , jak w nocy sie kreci ktos obok twojego samochodu , jak ktos ci da w ryja i ucieknie z portfelem...pewnie pierwsze co robisz to dzwonisz na 997....

Policja u nas w polsce na obecna chwile to nie czasy UB .... wiekszosc ludzi to mloda kadra ktora sie chce wykazac z wyzszym wyksztalceniem i ambicjami...to nie łapanka z lat 80 w ktorych pracowali gornicy , rzeznicy i taksowkarze...Teraz do policji ida ludzie ktorzy maja powolanie i sami tego chca.....bo kto bedzie narazal zycie za podstawe - 1400 zl ? Lepiej docinac szklo w hucie za 2 tys.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

sebos 76 '' ps.mam nawet ukryty przełącznik tzw. immobiliser, ale go nie używam- bez sensu, złodziej jak bedzie chciał to i tak ukradnie''

absurd, tak samo jakbys nie zamykal auta bo i po co skoro tak otworza i ukradna HAHAHA

Opublikowano
sebos 76 '' ps.mam nawet ukryty przełącznik tzw. immobiliser, ale go nie używam- bez sensu, złodziej jak bedzie chciał to i tak ukradnie''

absurd, tak samo jakbys nie zamykal auta bo i po co skoro tak otworza i ukradna HAHAHA

Co miał na celu ten wpis? Zapoznałeś się z Regulaminem tego Forum?

Jest tam część "II. Zasady dotyczące pisania na forum", gdzie możesz przeczytać punkt:

"7. Nie wyciągaj wątków sprzed paru miesięcy tylko po to, aby dodać jedną nie wnoszącą nic do tematu wypowiedź."

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przede wszystkim Panowie to "złodziej", który tłucze szybe w aucie to nie jest złodziej tylko patałach albo osoba, której do pełnoletności jeszcze brak więcej niż 7-8 lat. Nie mylmy więc pojęć i nazywajmy prawdziwych "fachowców" po imieniu. To także jest jakaś tam forma zarobku i trzeba oddzielić gnojstwo od prawdziwych złodziei.

Już kilkanaście lat temu, kiedy to e34 było unikatem na polskich drogach w samym woj. łódzkim było conajmniej kilku dobrych złodziei, którzy odjeżdżali taką bmką bez zniszczeń większych niż jeden zamek i stacyjka. Takie zniszczenia są do naprawy w kilka godzin ("dorobienie" wkładki zamka pod jakikolwiek oryginalny klucz trwa 20 minut nie licząc wyjęcia z drzwi). Podobnie ma sie sprawa w przypadku e39. Co mam na myśli ?? A to, że jak ktokolwiek chce odkupić swoje auto od złodzieja to chciałby mieć w nim jak najmniej usterek i zniszczeń.

Nie mówmy też, że "złodziej" jeździ za kimś żeby mu auto zwinąć - bo i to jest bzdurą. Za krzdzież aut nie odpowiada jeden "Michaś" tylko sztab ludzi. Są ludzie odpowiedzialni za namierzenie auta, inni są od zabrania na dziuple, inni od modnych do dziś dzień "wstawek" z numerami, jeszcze inni od tablic i dokumentów, kolejni od sprzedaży a jeszcze inni od wywiezienia auta za rosyjską granice (swego czasu oczywiście bo tam lepiej płacili).

Jeżeli "złodziej" ma apetyt na auto to żeby je łańcuchem obwinąć wokoło albo oddział borowików przy nim postawić - auta już nie ma o ile jest w miare wartościowe. Nie da sie odpalić (a nie ma takich przypadków) - no problem, przyjedzie laweta. Parking strzeżony ?? Też nie jet prolemem cieciowi dać w łeb od tyłu. W garażu stoi?? Nic prostszego - z giwerą przy głowie sam właściciel autko w odpowiednie miejsce zaprowadzi.

Wniosek - kradzieży auta nie da sie uniknąć - można ją co jedynie utrudnić małolatom, bo złodziej i tak auto zabierze...

Jedyne "szczęście w nieszczęściu" jest takie, że w 99% można swoje auto od złodziei odkupić. To bolesne - ale taka jest prawda, którą złodzieje dobrze znają i wiedzą, że w przypadku np. właścicieli e34, e39 może 10% właścicieli ma zapłacone AC. Tu problem polega tylko i wyłącznie na bystrym umyśle właściciela - jak jest oszołom to leci na policje i płacze, panikuje - jak jest normalny to odzyska auto za odpowiednią kwote (no chyba że mu to nie w pas :wink: ).

Wniosek jest tylko jeden - uniknąć kradzieży auta można w tylko jeden sposób - nie mieć auta.

Opublikowano

kiedyś był program chyba na tvn turbo i tam zlodziej sie wypowiadal ze te nadajniki gps da sie zaklucic. A gdy redaktor zapytal jaki jest najlepszy sposob na zlodzieja to ten odpowiedzial 'wykupione AC'

Co do placenia zlodziejowi za wlasne auto , kumplowi skradziono i otrzymal wiadomosc aby przywiezc pieniadze w ustalone miejsce. Nie przywiozl bo uwazal za glupote placenie za swoje auto i okazalo sie ze w tym samym czasie 2 innych ludzi przywiozlo tam kase za swoje auta i ich nie otrzymali. Po co zlodziej mialby oddawac auto ktore ukradl ? lepiej dostac jeszcze kase od wlasciciela samochodu za dobrze wykonana robote :P