Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Kilka dni temu, z niewiadomych przyczyn, rozgrzała mi się do czerwoności tarcza hamulcowa... Więc będę musiał usunać usterkę oraz wymienić tarcze... W zwiazku z tym mam pytanie... Czy to się nadaje: http://www.allegro.pl/item243131524__okazja_tarcze_klocki_bmw_e36_przod_sklep_.html#photo

lub ewentualnie to: http://www.allegro.pl/item241119146_super_cena_tarcze_ham_klocki_bmw_e_36_316_318.html

Bardzo dziękuję za potencjalne opinie.

Pozdrawiam.

PS. Jestem w trudnej sytuacji finansowej i niechciałbym płacić za to samo dwa razy :)

Opublikowano

jak nie chcesz płacić dwa razy to kup jakiejś konkretnej firmy a nie jakąś chińszczyznę.

Szczerze polecam ATE są to tarcze na pierwszy montaż. Cena może 20 % większa ale napewno nie będziesz się martwił przy każdym wjechnaiu w kałuże że tarcza się skrzywi.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Tarcze i klocki za 169 pln do BMW :shock: .Ja uznaje tylko ate robią słuszne przebiegi , wymienia sie raz i swięty spokój . Chytry płaci dwa razy , jak nie za części to później za wymianę . Kpl ate powinno ci udać sie kupić za jakieś 340 pln . Tylko jeszcze dochodzi solidny montaż , z dokladnym oczyszczeniem zacisków i i nasmarowaniem prowadnic :!:
Bad toys 4 Bad boys
Opublikowano

Panowie a ja tak się podepnę pod temat

jaka jest cena do bmw 325i E-36 tarcz oraz klocków na tyl

Chodzi mi o produkty BMW (postanowiłem wykładac tylko i wyłoncznie produkty od BMW )

Opublikowano
Panowie a ja tak się podepnę pod temat

jaka jest cena do bmw 325i E-36 tarcz oraz klocków na tyl

Chodzi mi o produkty BMW (postanowiłem wykładac tylko i wyłoncznie produkty od BMW )

tarcza 149 zł a klocki 214 zł i są to Juridy serii 650.

Opublikowano
Ja kupiłem tańsze tarcze firmy NK za 80 zł szt. Wytrzymały tylko rok i bicie kierownicy podczas hamowania powróciło. I niestety trzeba było ponownie je wymieniać. W przód warto zainwestować w lepsze tarcze
Opublikowano

jak tarcza rozgrzała się do czerwoności, to najpewniej zapiekł się tłoczek - czemu chcesz wymieniać tarcze? pogięły się, czy już sie skończyły?

jak tarcza się rozgrzała do czerwoności, to prawdopodobnie ucierpiały tylko klocki (z reguły tylko jeden), które trzeba by wymienić (niestety cały komplet na całą oś)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Nie kupuj tych koreańskich czy też chińskich zamienników, bo to jest szmelc. Kiedyś miałem nissana i dałem się wmanewrować w produkty JC made in korea. Klocki śmierdziały niemiłosiernie przy hamowaniu, a tarcze pogięły się w mig. Jeśli chodzi o hamulce to nie ma co oszczędzać, tylko markowe produkty: ATE, Zimmermann w kategorii tarcz, textar, ATE w kwestii klocków (i pewnie sporo innych, podaję jednak tylko te marki, z których ja miałem okazję korzystać, i wiem, że są OK).

W audicy po trasie często mam czerwone tarcze i wiem, że dobry i sprawny układ hamulcowy to podstawa bezpiecznej i dynamicznej jazdy. :wink:

Opublikowano

Witam wszystkich

Czy ktoś wie może w którym miejscu Warszawy lub okolic, najlepiej kupić produkty firmy ATE (bębny, klocki, zaciski)?

:?: :?:

Jaki komplet warto zafundować mojej E36 316 z 1996 r.?

:?: :?: :mrgreen:

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam David :)

-=BAWARKA TO DOBRA PARA DLA MNIE -=

http://img512.imageshack.us/img512/2996/333333333yq4.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=43306&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Opublikowano

Podepne sie pod temat.

Czy 110 euro za tarcze i klocki ATE do e46 przod,to normalna cena czy raczej smierdzi to podrobka.