Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy da radę włożyć zagłówki do tylnej kanapy w E-34 jeśli fabrycznie ich tam nie było?

wolałbym je mieć, zawsze to bezpieczniej dla pasażerów

oczywiście nie chodzi mi o elektryczne :-)

pozdrawiam

Opublikowano
czy da radę włożyć zagłówki do tylnej kanapy w E-34 jeśli fabrycznie ich tam nie było?

oczywiście nie chodzi mi o elektryczne :-)

pozdrawiam

Tak łopatolicznie /// szukac rozbitka z tylnia kanapą zzagłówkami ;)

Wejdź i nakarm głodne dziecko ! => http://www.pajacyk.pl/

E-mail => http://tinyurl.com/6qvjz

Skype => callto://santex997/

tel.kom.: +48 880 445 818

--

http://ot.mklub.net - Ciemna Strona Forum BMW Klubu Polska :-]

Opublikowano
Przynajmniej w e30 się da, bo sam jakieś trzy lata temu to robiłem. Mimo, że nie było otworów to sam szkielet siedzenia był przygotowany. Niestety nie rozbierałem w e34 a i tak w swojej mam więc nic nie zobaczę. Najlepiej przy lepszej pogodzie wyjmij oparcie i sam zobacz czy ma możliwość. Jeśli ma choćby wzmocnienie w miejscach zagłówków to zawsze można za 10zł przyspawać uchwyty ale to od Ciebie zależy Pzdr
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

dzięks

jutro jeśli będzie pogoda w miarę to sprawdzę czy jest tam jakaś standardowa konstrukcja pod zagłówki

a może ktoś coś jeszcze podpowie... :oops:

Opublikowano
musisz kupic tkz.gniazda do zaglowkow(koszt ok.30zl szt.)przykrecasz je za tylnia kanapą,sa nawet oryg. otwory .Przecinasz w dwoch miejscach kanape ,wkladasz zaglowki do gniazd i po robocie :D .pzdr.
518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano

No i chwała takim ludzion jak Mos ;-) Przynajmniej jeden, który dba o bezpieczeństwo. Nie swoje, a swoich pasażerów.

Inni wolą antyradary i inne pierdoły, po co to ?

Oczywiście zwracam uwagę na to, że zagłówki powinny być w każdym samochodzie w którym były montowane seryjnie.

BMW drugą kobietą :-)
Opublikowano

huraaaaa

udało mi się je założyć

kupiłem całkiem niedrogo na allegro

teraz to można śmigać, nawet z teściową(na środku :lol: )

dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

No i chwała takim ludzion jak Mos ;-) Przynajmniej jeden, który dba o bezpieczeństwo. Nie swoje, a swoich pasażerów.

hehehe jasne juz ja wiem po co mu te zagłówki :lol:

hardcor

Opublikowano

...mos, podpowiedz, czy były w oparciu oryginalne uchwyty (takie, których nie widać od zewnatrz) i jak poszedł montaż, bo muszę też wstawić w moją E-36, ale sądzę, że będzie podobnie.

PzDr.

Królowa jest tylko jedna - HAYABUSA!

Było: E-34 520i M50, E-36 318i M40, szukam E-39 3.0D M57

Opublikowano

niestety u mnie nie było uchwytów, a że byłem napalony i mialem nowiutkie skórzane zagłóweczki w rękach więc coś zmajstrowałem

może nie jest to profesjonalna robota ale wystarczająco dobra a przy tym wygląda gicio

do rzeczy

zdemontowałem kanapę, oparcie

przyglądnąłem sie oparciu z tyłu ...i

od tyłu, po obu stronach oparcia, w miejscach gdzie powinny występować uchwyty na zagłówki znajdują się gąbczaste wzmocnienia, usztywnienia oparcia kanapy biegnące pionowo, naprawdę b. solidne

otóż zrobiłem dziurki w oparciu, potem w tych gąbczastych wzmocnieniach wyżłobiłem otwory, i wsadziłem w to zagłówy

oczywiście nie mam regulacji i nie mogę ich podnosić ale to akurat nie jest potrzebne z tyłu

zagłowki nie latają i są naprawdę stabilne

oczywiście sprawdziłem je pod kątem rzeczywistego bezpieczeństwa

obawiałem się, że takie zamontowanie może podczas wypadku (mocnego uderzenia głową w zagłówek) spowodować przebicie się prętów zagłówków do kabiny

powiem tylko tyle, że usztywnienia kanapy są niesamowicie wytrzymałe i stabilne

nie mogę zapewnić, że każde zagłowki będą pasowały rozstawem w owe wzmocnienia

moje akurat nie pochodziły z E-34, trzeba najpierw sprawdzić

powodzenia

Opublikowano

Dzięki, coś podziałam, ale chyba na wiosnę temat odłożę.

PzDr.

Królowa jest tylko jedna - HAYABUSA!

Było: E-34 520i M50, E-36 318i M40, szukam E-39 3.0D M57

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
od tyłu, po obu stronach oparcia, w miejscach gdzie powinny występować uchwyty na zagłówki znajdują się gąbczaste wzmocnienia, usztywnienia oparcia kanapy biegnące pionowo, naprawdę b. solidne

otóż zrobiłem dziurki w oparciu, potem w tych gąbczastych wzmocnieniach wyżłobiłem otwory, i wsadziłem w to zagłówy

oczywiście nie mam regulacji i nie mogę ich podnosić ale to akurat nie jest potrzebne z tyłu

zagłowki nie latają i są naprawdę stabilne

Brrr....!! jakoś sumienie ni pozwoliłoby mi dziur w tapicerce robić :) Muszę zerknąć czy nie da się jakoś "od tyłu" zamocować tych zagłówków bez ingerencji w materiał tapicerki.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Udalo siekomuś wmontowąc zagłówki w e-36 :?: Bo też przybieram do wstawienia (mam kanape bez możliwości położenia pleców ) :!:
0 261 200 520 ;-)