Skocz do zawartości

Kujawsko-pomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 206
  • Wyświetleń 149,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

z takich którzy mają warsztat to http://www.arekservice.pl/arek-service - z mojej strony mogę polecić

są też i tacy którzy z zamiłowania to robią za niewielkie pieniądze ale to musisz po lokalnym klubie bkb poszukać - tyle że nie wiem jak ich wiedza odnośnie świeżych wozów

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja polecam InsideCar w Bydgoszczy. Chłopaki specjalizują się w BMW (pracowali w serwisie BMW). Jestem z Torunia a jeżdżę tylko do nich.

http://www.insidecar.pl/

Opublikowano

Panie, Panowie,

gdzie w Bydgoszczy lub okolicach wybrać się z BMW E46 320d 150KM? Chodzi głównie o wymiany płynów i filtrów po zakupie samochodu + podpięcie pod komputer w celu zerknięcia czy wszystko ok a jak nie ok to zdiagnozowanie co boli moją "bmke" bo długo kręci zanim zapali :(

Dodatkowo mam problem ze zbiornikiem paliwa bo nie ciągnie paliwa z jednej z komór jak poziom paliwa zejdzie poniżej poziomu wału napędowego :cry:

Chciałbym go w miarę sprawnie i w rozsądnych pieniądzach doprowadzić do ładu; wiec z góry dzięki za wszelki adresy

Opublikowano
mechanik którego polecałem przeniósł się na szczęście do bdg, modrzewiowa 9
Opublikowano
Mikan, mowa o Arek-Service czy kogoś jeszcze polecałeś? Bo widzę na stronie wspomnianego mechanika lokalizację Maksymilianowo a to nie jest na Modrzewiowej :)
Opublikowano

tak jak napisałem,przeniósł się niedawno na modrzewiową z maskymilianowa, na szczęście - teraz jest dużo bliżej

chodzi oczywiście o arek serwis

zanim znalazłem bolączkę mojego śmierdziela to zaliczyłem 3 warsztaty i na koniec przypadkiem trafiłem do arka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

OSTRZEGAM PRZED TYM ZAKŁADEM! OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM!

Ostatnio oddałem do punktu24 przy ul. Torunskiej 57 w Bydgoszczy samochód do wymiany filtrow, oleju i swiec w samochodzie. Banalne zlecenie, pracy moze na 2h. Samochód odstawilem o godz. 12:00 odebrałem o godzinie 17:00. W międzyczasie na liczniku samochodu przybyło 130km, podczas odbioru samochód miał jeszcze ciepły silnik i zaparowane od wewnatrz szyby. Wlasciciel mimo złapania go za reke na 130km przejazdzce powierzonym samochodem szedł w zaparte wszystkiego sie wypierajac. Poczatkowo utrzymywal ze nikt samochodem nie jezdził, zeby przyznac ze ktos przejechał, ale max 30km, zeby ostatecznie stwierdzic ze nikt auta nie ruszał, a jak mam inne zdanie, to niech im to udowodnie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja z czystym sumieniem mogę polecić w okolicach Torunia warsztat:

TOTAL-AUTO-WOJCIECH BARAN w Lulkowie (10km od Torunia) :cool2: :cool2: :cool2:

Serwisuje tam swoje samochody od 4 lat i nigdy się nie zawiodłem, dodatkowo właściciel posiada sam BMW więc ogarnia temat (diagnostyka-naprawy).

Jak coś to PW i mogę podesłać numer komórki warsztatu - tylko jedna uwaga z racji na dużą liczbę chętnych (to może świadczyć o poziomie) czasami trzeba się umówić na konkretny dzień...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

osoby chcace wgrac polskie menu, lektora polskiego, odblokowac tv/dvd podczas jazdy, aktualizacje nawigacji i inne w modelach BMW z SERII E: 60/e61/e87/e90/e91/92/e70/e71 x5 x6 oraz F seria F01/F02/F07 GT/ F10/F11 i innych zapraszamy na www.navibmw.pl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Bydgoszcz Bydgoszcz, z naciskiem na Rafmar... Autoreklama działa. No ale nie zapominajmy o Toruniu. Proponuję stworzyć bazę zaufanych warsztatów w Toruniu "z podziałem na rolę". Osobiście mam problem z serwisowaniem mojej e39 530dA. Co warsztat to inne teorie. Wysyłajcie proszę namiary na zaufanych i kompetentnych mechaników, ale nie takich od wszystkiego, tylko wyspecjalizowanych w konkretnych problemach.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wklejam tutaj z działu e60 bo JW mod :nienie: :duh: zablokował temat:

Po przejechaniu kilkudziesięciu km zapala mi się konrolka aktywnego ukł kier. Gdy wyłącze zapłon wszystko wraca do normy, ale po kilku km błąd i kontrolka znowu wracają. Po sczytaniu błędów jest tylko błąd- brak komunikacji CAN (o ile dobrze pamiętam). W warsztacie przejrzeli całą wiązkę i nie stwierdzili żadnej przerwy. Może ktoś z was coś wie na ten temat, warsztat odsyła mnie do elektronika, elektryka i tu mam pytanie gdzie w kuj-pomorskim lub w wlkp. mógłbym się udać z tym problemem.

Dzieki za zainteresowanie

R

Opublikowano

Witam.

A czy ktos moze zna DOBREGO mechanika w okolicy Trojmiasta??

We wrzesniu zjezdzam do POL, do Łeby i bede musiał wymienic kilka rzeczy...:/

Przy okazji moze ktos zna rowniez dobrego lakiernika w okolicy ktory pomaluje mi m-packa??

Opublikowano
Wklejam tutaj z działu e60 bo JW mod :nienie: :duh: zablokował temat:

Po przejechaniu kilkudziesięciu km zapala mi się konrolka aktywnego ukł kier. Gdy wyłącze zapłon wszystko wraca do normy, ale po kilku km błąd i kontrolka znowu wracają. Po sczytaniu błędów jest tylko błąd- brak komunikacji CAN (o ile dobrze pamiętam). W warsztacie przejrzeli całą wiązkę i nie stwierdzili żadnej przerwy. Może ktoś z was coś wie na ten temat, warsztat odsyła mnie do elektronika, elektryka i tu mam pytanie gdzie w kuj-pomorskim lub w wlkp. mógłbym się udać z tym problemem.

Dzieki za zainteresowanie

R

Z mojej strony mogę polecić https://www.facebook.com/pages/Warsztat-BMW-Bydgoszcz-Arek-Service/323517534428193?id=323517534428193&sk=info

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, szukam dobrego niedrogiego lakiernika co by mi polakierował 3 elementy w Bydgoszczy.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Koledzy kogo polecicie do wymiany rozrzadu e91 2008r 1.8 diesel 143 km ....

Okolice torunia... Moze ktos cos powiedziec o Auto Kaine ?

--==A Miało być niezawodnym autem, przy którym nie za dużo się grzebać miało i rozrządu nie wymieniało==--

ale

ich schlafe jetzt ruhig weil ich eine neue Steuerkette habe

Opublikowano

Chłopaki z http://www.bmwklubtorun.pl/ chwalą więc próbuj.

A swoją drogą co się stało z autem z 2008r, że trzeba wymieniać łańcuch rozrządu?

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Chłopaki z http://www.bmwklubtorun.pl/ chwalą więc próbuj.

A swoją drogą co się stało z autem z 2008r, że trzeba wymieniać łańcuch rozrządu?

Kolego na moje slychac rozrzad tak mowia koledzy z forum, jeden nawet ze i turbo slychac.

I jak mowia starzy gorale ponoc to fabryczne danie ciala przez stajnie bmw :D

--==A Miało być niezawodnym autem, przy którym nie za dużo się grzebać miało i rozrządu nie wymieniało==--

ale

Opublikowano
Jedź, niech posłucha, podłączy do kompa i zweryfikuje stan turbiny.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
TOTAL AUTO SERWIS WOJCIECH BARAN robil tam ktos cos ?

ale

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam , orientuje sie ktos czy w naszym wojewodztwie ogarnia ktokolwiek silniki n62 ? Chodzi dokladnie o E65 735i , pojawil sie wyciek plynu chlodzacego typowy dla tych silnikow.
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie

gdzie w Bydgoszczy można sprawdzić e61 545 przed zakupem?

możecie polecić jakiegoś fachowca lub może ktoś z forum mógłby podjechać i pomóc mi w oględzinach?